...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 16. do 22. januara

15.01.2023.

Praznici su prošli, vreme je da se vratimo u normalu. U tome će vam pomoći dosta zanimljivih događaja koji vas očekuju ove nedelje.

.

Ponedeljak, 16. januar 

Trodnevni ciklus filmova o seksualnom obrazovanju održava se u CK13. "Ništa što je ljudsko, nije mi strano", rekao je rimski komediograf Terencije. Seks i ljubav, seksualnost, telo: teme o kojima se i dan danas ne govori dovoljno i uvek sa određenom dozom distance i opreza. Filmovi prvog ciklusa u 2023. godini bave se upravo ovim aspektima ljudskog života, koristeći za to najbolji alat: komediju. Tokom tri dana imaćete priliku da pogledate "But I’m a cheerleader!", "Heartbeats" i "Wetlands". Sva tri dana projekcije počinju od 20 časova.

Veče crnog humora očekuje vas u Domu kulture. Nastupaju Aleksandar Perišić, Jelena Mandarić, Filip Ugrenović, Ana Zlatanović, Nenad Stefanovski i Nikola Silić. Upad je 800 dinara, a početak u 20.30.

Projekcija filma "Noć lovca" očekuje vas u Zenit booksu. Mizogini serijski ubica i samoproklamovani propovednik, Hari Pauel, saznaje od svog zatvorskog cimera, pre njegovog smaknuća, gde je sakrio ukradeni novac. Nakon izlaska na slobodu, postaje deo porodice i pokušava da se domogne skrivenog plena. Nakon ubistva majke, kreće u poteru za decom koja su u begu. Početak je u 19.30.

Izložba "Voli me ne voli me" Vanje Ignjac Đukić otvara se u Malom likovnom salonu. Čovek je jedna celina, koja ima prava na životne izbore, odluke, slobodu govora i skoro pa uvek teži ka nečemu većem, višem, a na putu ka cilju svesno ili ne, negde se izostavi pojam o suštinskim vrednostima jednog habitata. Serija slika "Voli me ne voli me" bazirana je na suštinskim vrednostima modernog doba. Otvaranje je u 19 časova.

Utorak, 17. januar 

Predlažemo odlazak u bioskop ili pozorište. 

Sreda, 18. januar 

Jam session održava se u KC Labu. Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije, vokali, a moguće i još poneki instrument. Početak je u 19 časova.

Stand up show Srđana Dinčića "U procesu" očekuje vas u Domu kulture. Ovo je peti po redu specijal Srđana Dinčića, jednog od pionira stand up scene i člana organizacije Standup.rs od samih početaka. Upad je 1.100 dinara, a početak u 20 časova. 

Za prvi književni klabing u novoj godini u CK13 čita se "Estoril" nedavno preminulog Dejana Tiaga Stankovića. Čitaoci će u holovima hotela i na plažama Estorila naići na Crnjanskog, Aleksandra Aljehina, Antoana de Sent Egziperija u razgovoru s jevrejskim dečakom tršave kose koji živi sam u hotelu, kao i na mnoge druge istorijske ličnosti koje su ovde našle utočište. Posebno interesantan lik je Duško Popov, dvostruki agent, poreklom s naših prostora, kojeg će upoznati Ijan Fleming i po uzoru na njega osmisliti lik Džejmsa Bonda. Početak je u 18 časova.

Četvrtak, 19. januar 

Promocija romana "Rudnik" Miodraga Majića održava se u Zenit booksu. Nakon velikog uspeha "Dece zla" i "Ostrva pelikana" Miodrag Majić je svojim trećim romanom još jednom uzburkao književnu, javnost. "Rudnik" je slika našeg vremena, neskrivena povest o licemerju i laži koje nas okružuju, o manipulaciji i nepoverenju, o hrabrosti pojedinca, o kopanju u sopstvenost. "Rudnik" primorava čitaoca da se iznova preispita i da se zapita da li je i koliko je spreman da sam sebi prizna ono što je očito. Početak je u 19 časova. 

Prekardashians sviraju u Lazinom teletu. Očekuje vas višesatno đuskanje uz disco, funk, r'n'b, pop. Upad je 300 dinara, a početak u 22 časa.

Language exchange club održava se u Radio cafeu. U pitanju je nedeljni događaj koji okuplja entuzijaste za jezike i poliglote. Najčešće ćete imati priliku da pričate na srpskom, engleski, ruski, nemački, španski i italijanski. Početak je u 20.30.

Duo Nomadiko nastupa u Fridi. Duo čine pevačica Neda Nosović koja svira gitaru, a Ivan Seničić je prati na akustičnoj gitari. Osnovali su ovaj duo zavedeni slobodom, melanholijom i čežnjom. Upad je 200 dinara, a početak u 21 čas.

Veče sećanja na Đorđa Balaševića očekuje vas u Gerili. Kako kažu organizatori, ideja je druženje, pevanje, plakanje, da se popije, eventualno otpleše i da niko nikoga ne pogleda popreko. Ulaz je slobodan, a početak je u 20 časova.

Petak, 20. januar 

Turbonegro tribute bend nastupa u CK13. Novi Sad će ovom prilikom odati počast preminulom orignalnom frontmenu benda Hank von Hellu. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Innēr Sence i Cloz "vrte" u Tunnelu. Innēr Sence je novi melodic techno projekat koji su osnovali dobro poznati DJ-evi iz Beograda Filip Fisher i Nino Čelebić. Santiago Khalil Abalo - Cloz, DJ i producent elektronske muzike od malih nogu počinje sa svojim stvaranjem uz gitare i klavijature. Svoju solo karijeru bazira na žanrovima melodic techno/techno/indie dance. Smatra da pored sve ljubavi muziku treba izučavati i istraživati. Upad je 400 dinara pre ponoći, a 600 nakon toga. Početak je u 23 časa.

Cover bend Funky Djir nastupa u Domu kulture. Bend će vas vratiti u vreme jedinstvene funktastične muzike. Donose vam pregršt funk ritmova i hitova Dina Dvornika. Karte su u pretprodaji 500 dinara, a na dan koncerta iznosiće 800. Početak je u 22 časa.

Subota, 21. januar 

Bend "dreDDup" obeležava 25 godina postojanja u Matki. "dreDDup" će ovom prilikom održati celovečernji koncert gde će izvesti 25 pesama, a ekskluzivno i neke stare koje nikada nisu svirane pred publikom. Ovo će biti potpuni presek karijere, a najavljuju i audio video doživljaj za pamćenje. Kao gosti večeri, pre dreDDupa nastupiće sastavi Voden i Short Reports. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas. 

Gift nastupa u Gerili. Gift čini ekipa posvećenih umetnika, koji redovno nastupaju širom regiona. Grupa je osnovana 1990. godine, kada su odlučili da se bave "kaveringom". Na taj način bend je postigao lokalnu a zatim i regionalnu popularnost, svirajući pesme bendova i izvođača kao što su: Suede, Pulp, Blur, Radiohead, Placebo, Bowie, Depeche Mode i mnogi drugi. Karte su u pretprodaji 700 dinara, dok će na dan koncerta iznositi 1.000. Početak je u 22 časa.

Cover bend Lezz Go nastupa u Domu kulture. Bend Lezz Go je nastao 2009. godine u Beogradu. Od samog početka, njihov cilj je bio da klupskoj sceni pruže maksimalno svež i originalan repertoar, koji prati najaktuelnije top chart VH1/MTV hitove, ali se osvrće i na kvalitetno muzičko nasleđe prethodnih decenija, predstavljajući najbolje strane i domaće pop/rock/dance numere '80-ih, '90-ih i 2000-ih. Upad je 400 dinara, a početak u 22 časa.

Kanda, Kodža i Nebojša nastupaju u hrvatskom kulturnom centru "Srijem" u Sremskoj Mitrovici. Poznati po svojim jedinstvenim nastupima i Oliverovim nezaboravnim vokalom, KKN će vas počastiti predstavljanjem svog novog albuma "Beton". Karte su u pretprodaji 800 dinara, a na dan koncerta iznosiće 1.000 dinara. Početak je u 21 čas.

Žurka Jutro održava se u KC Labu. Očekuju vas domaći hitovi svih perioda i žanrova. Upad je 250 dinara, a početak u 20 časova.

Shpira DJ set očekuje vas u Fridi. Kako kažu organizatori, Shpira uvek pomera granice i nepredvidljiv je sa svojim listama, a tako će biti i ovaj put. Početak je u 21 čas.

Amajlija svira u Fankiću. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Nedelja, 22. januar 

Predstava "Major i Helena" igra se u pozorištu Promena. Predstava je rađena po istinitoj priči Helene Vuković - nekadašnjeg majora vojske Srbije i trans žene. Monodrama je inscenacija njenog života, od prvog osećaja da je devojčica, a ne dečak u patrijarhalnoj porodici, preko pokušaja potiskivanja sopstvenog identiteta u konzervativnom društvu, do sadašnjeg spokoja kada je i fizički postala ono što je oduvek i bila - žena. Cena karata nije navedena, a početak je u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo