...
TRENUTNO19:45 - 20:00Prava stvar

Kultura

Nedeljni vodič od 15. do 21. januara

14.01.2024.

Nakon praznika polako se vraćamo u normalu, a tu je nekoliko zanimljivih događaja koji će vam pomoći u tome.

.

Ponedeljak, 15. januar 

Trodnevni ciklus stop-motion filmova održava se u CK13. Stop-motion je tehnika animacije koja se koristi kako bi određeni objekat izgledao kao da se sam kreće. Između svakog snimljenog kadra, objekat se pomera po malo, što stvara iluziju pokreta kada se serija kadrova prikaže kao celina. Imaćete priliku da pogledate The Adventures of Mark Twain, Fantastic Planet, kao i izabrane kratke filmove Jana Švankmajera. Sve projekcije počinju od 20 časova, a ulaz je besplatan. 

Utorak, 16. januar 

Predlažemo odlazak u bioskop ili pozorište. 

Sreda, 17. januar 

Stand up show "Muško-ženski odnosi" je u Gerili. Nastupaju Mariana Aranđelović, Žarko Medar-Cuba, Nebojša Grujić i Dušan Varničić. Upad je 800 dinara, a početak u 20.30.

Stand up show Srđana Dinčića "Best of" održava se u London pubu. Dinčić će vas provesti kroz najbolje fore iz svoje dvanaeastogodišnje karijere. Upad je 1.100 dinara, a početak u 20 časova.

U okviru književnog klabinga u CK13, ove nedelje se razgovara o romanu "Zabluda Svetog Sebastijana" Vladimira Tabaševića. "Pre nego što je postao svetac, Sveti Sebastijan je bio vođa pretorijanske garde koja je progonila hrišćane. Kao vojnik, kad je mogao, on ih je spasavao od sigurne smrti. Ali, kad to nije mogao, hrabrio ih je da stradaju za hrišćanstvo, skrivajući u svom srcu nadu da će vera opstati i jačati upravo kroz žrtvu na koju ih je tajno podstrekivao." Početak je u 18 časova.

Četvrtak, 18. januar 

Promocija romana "Dekaton" Vladimira Martića održava se u Eđšegu. O romanu će govoriti Rastko Lončar, Strahinja Martić, Nemanja Apatović i Vladimir Martić, a očekuje vas i mini akustični koncert grupe Next Kodex pod nazivom "Muzika za Dekaton". Početak je u 19 časova.

Epidemik svira Zvezde grandža u Lazinom teletu. Roka se Soundgarden, Pearl Jam, Alice in Chains, Nirvana, Temple of the Dog i ostala rodbina (Audioslave, Foo Fighters, Metallica itd.). Upad je 300 dinara, a početak u 22 časa.

The Bad Week, Instant Karma i NS Bugi Banda nastupaju u Domu kulture u okviru "Super bendovi Srbije" događaja. Bez obzira da li su novi ili stari, zajednički imenitelj za sve bendove koji će nastupati u okviru franšize "Super bendovi Srbije" je da su domaći i da zaslužuju mnogo bolji tretman medija i javnosti nego što su imali ranije. Upad je 600 dinara, a početak u 21 čas.

Petak, 19. januar 

Gerecki i Draga nastupaju u Bulevar booksu. Gerecki je alternativni rok bend iz Novog Sada čija muzika je prožeta brojnim zvucima iz prošlosti, mahom iz 70-ih godina, elementima ublažene psihodelije i kamernog popa, isporučenih na savremen način. Iza sebe imaju jedan album koji slušalačkoj pažnji pruža ugođaj posvećenog i nadahnutog rokenrola na tragu starih majstora. Draga Mrvoš Mott je rodom iz Negotina i bavi se kantautorskim radom pet godina. Nastupa pod imenom Draga, a temelj njenog muzičkog izraza je gospel. Album prvenac "Keep on walking" je izašao 2022. godine uz pomoć muzičke kuće POP Depresija. Upad je 600 dinara, a početak u 21.30.

Anima Mundi festival se održava u CK13. Anima Mundi okuplja mlade bendove koji sviraju ne-mainstream žanrove. Nastupaju Anker, Pannox, Offscore i Fractured. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Veče sećanja na Đorđa Balaševića je u Gerili. Ideja je da provedete veče okruženi prijateljima, da svako može i da zapeva i da pusti suzu i da popije, eventualno otpleše, da niko nikoga ne pogleda popreko. Ulaz je slobodan, a početak je u 20 časova.

Subota, 20. januar 

The Doors tribute bend Riders on the Doors nastupa u Gerili. Ritmički taktovi bubnjara Igora Stanisavljevića dočaravaju suštinu Džona Densmora. Klavijaturista Vladislav Žijan vešto rekonstruiše magične melodije Reja Manzareka, unoseći u nastupe melodije koje su definisale zvuk The Doorsa. Gitarista Nenad Nikolić oličava duh Robija Krigera, dodajući svoj čar kultnim rifovima i melodijama koje su ostavile neizbrisiv trag u istoriji roka. Vokal Vladimira Filipendina oživljava zagonetnu prisutnost Džima Morisona, zadivljujući publiku svojim moćnim nastupima. Upad je 700 dinara, a početak u 22 časa.

Multietnička atrakcija nastupa u Matki. Multietnička atrakcija je legendarni beogradski duo koji svira najekskluzivniji mogući heavy truck rokenro. Prvi album objavili su još 2010. godine. Bend je za više od decenije postojanja održao stotine koncerata, kao i nastupa na velikim regionalnim festivalima. Upad je 500 dinara, a početak u 22 časa.

Fade Out i No Offence sviraju u KC Labu. Cena karata nije navedena, a početak je u 21 čas.

Nedelja, 21. januar 

Open mic stand up veče je u Matki. Ako želite da nastupate, prijavite se na https://forms.gle/uE73t4ZPKsFPxpTB9. Upad je 350 dinara, a početak u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 19. do 25. februara

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su radionice, predavanja, stand up večeri, koncerti i žurke.

.

Stvari se stalno vrte u krug

Mogli bismo, gotovo sa sigurnošću, da kažemo da se za jedan veliki festival, poput Exita, proda mnogo više karata nego…

.

Norveška šuma: Važne su pesme

Kada je Murakami objavio knjigu "Norveška Šuma" 2007. godine sigurno nije imao na umu da će njegovo delo, opet inspirisano…

.

Nedeljni vodič od 12. do 18. februara

U sredu se obeležava Dan zaljubljenih, pa vas tog dana očekuju događaji u tom duhu. Ukoliko niste zaljubljeni, ne brinite,…

.

Kako su pab kvizovi postali omiljena zabava Novosađana?

Novi Sad je grad u kome je cela priča oko pab kvizova u Srbiji počela, grad odakle je sve krenulo…

.

Nedeljni vodič od 5. do 11. februara

Sačuvajte energiju, jer vas ove nedelje u Novom Sadu očekuje mnogo dobrih žurki i koncerata.

  • 19:20 Tehnologija
  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo