...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 13. do 19. marta

12.03.2023.

Sredinu marta obeležiće koncerti povodom dana svetog Patrika. Pored toga, tu je još gomila sjajnih koncerata i žurki.

.

Ponedeljak, 13. mart 

Dani Španije održavaju se na Filozofskom fakultetu. Specijalni gost biće nagrađivani španski pisac Lorenso Silva koji će u 10.30, zajedno sa Njegovom ekselencijom Raulom Bartolomeom Molinom, ambasadorom Španije u Srbiji, otvoriti Dane Španije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, a zatim će biti gost Novosadskog Sajma knjiga, gde će u 12 održati kraće predavanje i učestvovati u razgovoru s publikom. Narednog dana u 19 časova Lorenso Silva će imati književno veče u Institutu Servantes u Beogradu, na kojem će učestvovati i književnik i sudija Miodrag Majić. Moderator razgovora biće Dejan Matić, direktor izdavačke kuće Treći trg, a događaj će biti simultano prevođen. 

Veče crnog humora je u Gerili. Nastupaju Filip Ugrenović, Ivan Tomić, Nikola Silić, Nenad Stefanovski i Aleksandar Perišić. Upad je 800 dinara, a početak u 20.30.

Utorak, 14. mart 

Druženje i igranje šaha organizuje se u KC Labu. Početak je u 19 časova. 

Sreda, 15. mart 

Best of stand up veče Tomislava Primorca očekuje vas u Domu kulture. Ovog sjajnog komičara novosadska publika imala je prilike da upozna u oktobru 2022. godine na XII međunarodnom StandUp Festu, koji je prošle godine prvi put održan i u Novom Sadu. Domaćin večeri biće Radomir Nestorović iz Standup.rs, kog publika jako dobro poznaje i jedan je od omiljenih stendapera među Novosađanima. Upad je 800 dinara, a početak je u 20 časova.

The Prodigy veče je u Lazinom teletu. Proći će se standardno kroz bogatu i nezaboravnu diskografiju benda The Prodigy. Program večeri dopunjuju velika imena muzičke scene sa srodnim zvukom (The Chemical Brothers, The Crystal Method, Fatboy Slim, Scooter, Moby, Massive Attack, Underworld, Faithless). Upad je 200 dinara, a početak u 21.30.

Promocija knjige "Zoran Đinđić - Prosvet(l)itelj", Mijata Lakićevića, održava se u Bulevar booksu. "Rukopis Mijata Lakićevića predstavlja neizmerno važan doprinos razumevanju misli i dela Zorana Đinđića, ali i političkih i društvenih previranja u jugoslovenskom i srpskom društvu tokom poslednjih pola veka", kaže dr Olga Manojlović Pintar. Početak je u 19 časova.

Jam session održava se u KC Labu. Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije, vokali, a moguće i još poneki instrument. Početak je u 19 časova.

Četvrtak, 16. mart 

Veče Filmskog fronta održava se u Prostoru. Puštaće se "Bijeli Božić", "Gomila materijala", "Stars of Gaomeigu", "Mikrokazeta" i "Sigurno mrtav". Ulaz je besplatan, a početak je u 19 časova. 

Nemeček nastupa u KC Labu. Nemeček nudi hipnotičko noise rock čitanje narodne muzike i predstavljaju pravu majstoriju intenziteta i atmosfere. Pomoću magije novog doba i slavonskih tambura stvaraju balkanski zid buke koji evocira neka pradavna vremena, ali i ona koja tek trebaju doći. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Novi val vs new wave žurka je u Gerili. Neki od predstavnika jugoslovenskog novog vala su Idoli, Haustor, Azra, Denis & Denis, Zana i Električni orgazam, dok su mu se na zapadu suprotstavili predstavnici new wavea kao što su The Smiths, The Cure, Depeche Mode, Joy Division, New Order, The Police i Tears for Fears. Ulaz je besplatan, a početak je u 21 čas.

EKV tribute bend IQV nastupa u Domu kulture. Upad je 500 dinara, a početak u 21 čas.

Petak, 17. mart 

Tribina "Heavy metal novinarstvo i magazini u Srbiji i Jugoslaviji, od početka do danas" održava se u Fabrici. Učesnici tribine biće Jadranka Janković Nešić, Branimir Lokner i Konstantin Polzović, troje eminentnih rokenrol i heavy metal novinara i promotera u Srbiji, Evropi, svetu i regionu, pokretači nekada uticajnog magazina "Hard Metal" i urednici i novinari muzičkih časopisa i specijalizovanih heavy metal magazina "Ćao", "Rock", "Metal Hammer", "Explosive", "Rock starz" i mnogih drugih. Predviđeno trajanje tribine je 2 sata, a nakon toga publika će imati priliku da uživa u trosatnom nastupu novosadskog benda British Steel , koji izvodi hard rock i heavy metal hitove legendarnih i poznatih izvođača kao što su Black Sabbath, Judas Priest, Saxon, Deep Purple, Led Zeppelin, Whitesnake, Rainbow, Ozzy Osbourne, Iron Maiden, Motorhead, UFO, Thin Lizzy, i mnogih drugih. Upad je 500 dinara, a početak u 19 časova. 

Iva Lorens i Luka Rajić nastupaju u CK13. Iva Lorens je kantautorka koja se krajem 2021. godine pojavila na domaćoj sceni i ubrzo je sa svoja dva singla privukla pažnju publike i pozitivne kritike. Luka Rajić je jedan od neophodnih izvođača regionalne muzičke scene – autentičan muški vokal, muzikalno i produkcijski razigran muzičar, kreativac istančanog vizuelnog identiteta – koji je na putu da zakorači snažno u promenu mejnstrim zvučne slike Srbije i okolnih zemalja. Upad je 600 dinara, a početak u 21 čas.

Novosadski noćni bazar održava se na Ribljoj pijaci. Čekaju vas mali proizvođači hrane, pića, raznih rukotvorina, kozmetike, nakita i aksesoara iz cele Srbije. Početak je u 17 časova.

Irish Stew of Sindidun nastupa u Domu kulture povodom dana svetog Patrika. Irish Stew of Sindidun karakteriše dinamičan muzički pristup koji spaja irsku folk muziku sa modernim rok elementima. Koristeći instrumente poput frule, violine i bendža, bend stvara autentičan zvuk, redak na ovim prostorima. Nastupi su poznati po nesvakidašnjoj razmeni energije između benda i publike dok muzika kombinuje poetske tekstove sa živahnim ritmom, pričajući priče o ljubavi, životu i optimizmu. Karte su u pretprodaji 600 dinara, a na dan koncerta iznosiće 800. Početak je u 20 časova.

Afterlife party je u Gerili. Puštaće se Fox, Klinac, Z++, Ludi Srbi, Ognjen, Pop Smoke, Kanye West, Crni Cerak, Klika i mnogi drugi. Upad je 250 dinara, a početak u 21 čas.

Nest of Plagues i Forgotten Scream sviraju u klubu Dvorište. Upad je 400 dinara, a početak u 19 časova.

Charonne i Luton "vrte" u Tunnelu. Pariški duo Charonne nastao je 2016. godine, od kreatora Rakye i Velvet Spirit Recordsa, koje krasi što kreiraju zvuk koji ih vodi kroz život. Turnejama svojim obišli su skoro čitav svet, od Južne Koreje, preko Rusije, Australije i na domaćem terenu u vidu Evrope redovni su gosti. Gostovali su u značajnim klubovima i na festivalima, uključujući Hoppetosse, Rex Club, Nostromo, Concrete i Renate. Luton je u prethodnih godinu dana postao lice koje redovno viđamo po raznolikim, kvalitetnim klubovima, kao i na festivalima u regionu. Upad je 400 dinara pre ponoći, a 700 nakon toga. Početak je u 23 časa.

Subota, 18. mart 

Orthodox Celts nastupaju u Fabrici. Oni već 30 godina unazad koncertima obeležavaju 17. mart, Dan svetog Patrika, irski nacionalni praznik. Nastupom u Fabrici proslaviće ovaj praznik sa novosadskom publikom uz dobro poznat opus. Karte su u pretprodaji 1.000 dinara, a na dan koncerta iznosiće 1.300. Početak je u 21 čas. 

Predstava "Kerovi" igra se u svečanoj sali NIS-a. Glumci u predstavi igraju 14 rasa pasa, na gotovo praznoj sceni, koristeći se samo tekstom i svojim glumačkim umećem. Kroz mnogo smeha ali i nekoliko tužnih, gotovo tragičnih priča, predstava pokazuje i preispituje ljudski odnos prema psima, koji nam pružaju neograničenu i bezuslovnu ljubav. Igraju Aleksandar Srećković Kubura i Srđan Timarov. Karte su 1.200 dinara za balkon, a 1.400 za parter. Početak je u 20 časova.

Šajzerbiterlemon nastupa u Bulevar booksu. Šajzerbiterlemon je beogradski alternativni rok bend formiran 2014. Godine. Debitantski EP su objavili 2017, a prvi album “Iza naših zidova” objavio je zagrebački Geenger Records dve godine kasnije. Popularni “Šajzeri” su privukli pažnju muzičke javnosti u regionu svojim energičnim nastupima, fascinantnim video spotovima i pojavljivanjem na “Hali gali” kompilaciji, albumu koji je okupio najaktuelnije mlade bendove u Beogradu. Svirali su na značajnim festivalima kao što su EXIT i MENT Ljubljana, a samo tokom prošle godine imali su zapažene nastupe u Beogradu, Novom Sadu, Zagrebu, Skoplju, Sofiji, Budimpešti i Bratislavi. Upad je 600 dinara, a početak u 21.30.

Hrvatsko stand up veče je u Gerili. Nastupaju Hrvoje Krmelić (BIS comedy), Leon Kondres (Fun Times) i Antonio Morić (Rijeka Smijeha). Cena karata nije navedena, a početak je u 19.30.

Skupljeni na Brzinu, M.U.D.A (Mutant Urban Dance Ansamble) i Salto Mortale nastupaju u CK13 povodom humanitarne svirke. Ulaz je 500 dinara, a sve pare idu za pomoć deci kojima su te pare preko potrebne. Malom Milošu i Luki su skupljena sredstva od 35.000.000 i 70.000.000 dinara, Lazaru je potrebno 95.000.000 dinara i do sada je skupljeno blizu 40.000.000 dinara sa sve SMS porukama. Početak je u 21 čas.

Yugostalgija i Jutro žurke su u Gerili. Yugostalgija je specijalno veče u kome dominira muzika sa ovog podneblja, od neverovatnih 80-ih do novih modernih tendencija. Jutro je žurka inspirisana muzikom iz serije "Jutro će promeniti sve" na kojoj se mogu čuti svi oni bendovi i izvođači iz Srbije i regiona koje ste možda slušali na koncertima, ali retko na žurkama. Karte su u pretprodaji 500 dinara, a na dan događaja iznosiće 700. Početak je u 21 čas.

Green Love slavi rođendan na Novosadskom sajmu. Za sada potvrđeni izvođači su Nakadia i Lea Dobričić. Cena karata nije navedena, a početak je u 22 časa.

Nexie i Inner Sense "vrte" u Tunnelu. Nemanja Tankosić Nexie važi za jednog od značajnijih ljudi na regionalnoj klabing sceni. DJ, producent, organizator događaja i menadžer klubova koji je zaslužan za neke od najboljih bukinga u regionu u prethodnih nekoliko godina. Solomun, Hot Since 82, Adriatique, Guy J, Mind Against, Art Department, Nastia, Claptone i Oxia samo su neka od preko 100 imena stranih DJ-eva koje je ugostio na svojim event-ima. Inner Sense je novi melodic techno projekat koji su osnovali dobro poznati DJ-evi iz Beograda Filip Fisher i Nino Čelebić. Upad je 400 dinara pre ponoći, a 700 nakon toga. Početak je u 23 časa.

Forgotten Scream, Nest of Plagues, Ascend i Trash Union nastupaju u klubu Mitraljez, u Zrenjaninu. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Nedelja, 19. mart 

Goran Karan nastupa u SNP-u. Karte se kreću od 2.000 do 2.500 dinara. Početak je u 20 časova.

Cat In A Hat i NS Jam Session bend nastupaju u Domu kulture u okviru Babel jazz serije koncerata. Tročlana formacija Cat In A Hat benda daje članovima dosta prostora za ekperimentasanje i stvaranje slobodnog jazz zvuka, što čini suštinu ovog benda. Repertoar se sastoji uglavnom od izvornih pesama i obrada. Upad je 300 dinara, a početak u 21 čas.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo