...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura

Nedeljni vodič od 13. do 19. juna

12.06.2022.

Sredina juna nam donosi nešto manji broj događaja u odnosu na prethodni period, ali sigurni smo da dobar provod neće izostati.

.

Ponedeljak, 13. jun 

Izložba Stojana Božića "Knjigama kroz boje" otvara se u American corneru. Pored boja i platna, slikaru Stojanu Božiću knjige su još jedna od podloga koje koristi za toniranje likova i prizora u svojim delima. Inspirisane tananim tkivom Stojanovog unutrašnjeg života obogaćenog dugogodišnjim upijanjem književnih dela, njegove slike govore hiljadu jezika, prevodilac im nije potreban. Otvaranje je u 19 časova. 

Utorak, 14. jun 

Promocija knjige "Carinska ulica u Novom Sadu" Lasla Blaškovića očekuje vas u Galeriji Matice srpske. "Roman po slikama i ulicama Novog Sada", neobična moderna hronika grada od tridesetih godina XX veka do naših dana. Ko je bio Bogdan Šuput? Gde se nalazi Carinska ulica u Novom Sadu? Uzbudljiva potraga za činjenicama jednog života i jedne umetničke avanture." (Gojko Božović). O knjizi govore: prof. dr Zoran Paunović (akademik), Gojko Božović (književnik i urednik knjige) i Laslo Blašković (autor). Početak je u 19 časova.

Language exchange cafe vas očekuje u Cubano cafeu (ex Ernesto). Kako kažu organizatori, vežbaćete jezike sa ljudima iz celog sveta, steći nove prijatelje i odlično se zabaviti. Koordinatori će vas dočekati i upoznati sa simpatičnim ljudima u veoma prijateljskoj i zabavnoj atmosferi. Početak je u 19 časova.

Sreda, 15. jun 

Israel Klezmer Orchestra nastupa u Prostoru. U pitanju je jedini ansambl koji čuva muzičko nasleđe istočno-evropskih Jevreja. Grupa poseduje prepoznatljivu energiju koja nas vraća na izvore početkom 20. veka, kada su funkcionisali veliki klecmer orkestri. Upad je 600 dinara, a početak u 20 časova.

Stand up show Srđana Dinčića "U procesu" ponovo u Domu kulture. Ovo je peti po redu specijal Srđana Dinčića, jednog od pionira stand up scene i člana organizacije Standup.rs od samih početaka. Karte se prodaju po ceni od 900 dinara, a na dan nastupa iznosiće 1000. Početak je u 20 časova.

Četvrtak, 16. jun 

Projekcija filma "Republika Tišina" i razgovor sa rediteljkom Dianom El Žerudi očekuje vas u Kulturnom centru Novog Sada. "Republika Tišina" predstavlja ingeniozno komponovan film, svedočenje o tragediji epskih razmera koju prati stalno rastući mozaik krhkih, duboko utisnutih trenutaka iz života Diane El Žerudi, počevši od sećanja iz sedme godine kada joj je otac dao kameru, pravo do današnjeg dana. Uređen život u Berlinu takmiči se sa životom u Damasku, koji je opustošen ratom. Ulaz na projekciju je besplatan. Početak je u 19 časova.

Žurka BAKSU je u KC Labu. Očekuje vas provod uz korejsku muziku svih žanrova. Imaćete priliku da iskusite event poznat u svetu K-popa kao "Random play dance", kao i mali pop up shop. Upad je 200 dinara, a početak u 19 časova.

Video umetnost Kostasa Pikadasa moći ćete da pogledate u American corneru. Grčki vizuelni umetnik Kostas Pikadas, koji od 1984. živi i stvara u Njujorku, istražuje kroz svoja umetnička dela vezu između nauke i umetnosti. Studirao je akademiju umetnosti i istoriju umetnosti u Parizu, a zatim se preselio u Njujork. Inspirisan biblijskim odlomkom koji sugeriše da je dah ono što pokreće čitav život, umetnik istražuje ovaj fenomen u svim materijalima i kroz tehnike digitalnih printova, video snimaka i instalacija, nastojeći da premosti jaz između umetnosti i biologije. Početak je u 14 časova.

U CK13 vas očekuje događaj posvećen stvaralaštvu u romskoj zajednici koji će se sastojati od izložbe, promocije knjige i muzičkog nastupa. Za 18.30 zakazano je otvaranje izložbe slika "Genocid nad Romima u logoru Aušvic", Ajvanka Ismailovića. U 19 časova vas očekuje promocija romana pomenutog umetnika "U vrtlogu strasti". Bend GRUBB juniors nastupiće od 20 časova.

Petak, 17. jun 

ABBA tribute bend nastupa u Domu kulture. Vrhunski muzičari u saradnji sa spoljnim saradnicima uvek naprave dobru žurku. Hitove poput "Waterloo", "Ring Ring", "Mamma mia", "SOS" i mnoge druge sviraju na originalan način, ali opet ne izlazeći iz okvira autentičnog. Upad je 500 dinara, a početak u 22 časa. 

Visages nastupaju na Petrovaradinskoj tvrđavi. Visages su drum & bass kvartet iz Tuluza. Njihovu produkciju odražava njihova veština i inspiracija, koji oblikuju suptilan zvuk ukorenjen sa liquid funk i deep drum & bass podžanrovima. Pored zvezda večeri, nastupiće i Indukt, Bane i Souldrive. Regularne karte su 999 dinara, a VIP 1999. Početak je u 22 časa.

Bootylicious žurka je u KC Labu. Očekuju vas numere 90-ih i 2000-tih koje će vas naterati na đuskanje i vrckanje kukovima. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Green love je ponovo na Novosadskom sajmu. Spremite se za potpuno party uživanje jer dolazi nemački DJ i producent Klangkunstler. Početak je u 22 časa, a cena karata još uvek nije navedena.

Subota, 18. jun 

Premijerno izvođenje predstave "Pege u srcu" vas očekuje u Fabrici. "Pege u srcu" je drama koju je napisao Moša Beraha pedesetih godina prošlog veka, a bavi se njegovim, kako logorskim iskustvima, tako i ljubavnom pričom smeštenom pred sam Drugi svetski rat. Istoimena predstava u režiji Milorada Milinkovića približiće život i delo ovog velikog umetnika i čoveka široj javnosti, a ujedno i napraviti novi osvrt na problem fašizma i antisemitizma. Ova drama je svedočanstvo o zarobljeništvu u nemačkim logorima za oficire Jugoslovenske vojske, ali i zanimljiva ljubavna priča koja nas vraća u jedno vreme koje je manje cinično od današnjeg, među ljude drugačijeg kova i morala u odnosu na današnji. Početak je u 21 čas. Naredna igranja zakazana su za 19. i 20. jun isto u 21 čas.

Guilty pleasure žurka je na Novosadskom sajmu. Kao i uvek, puštaće se hitovi koje svi volimo, iako ne smemo da priznamo: od hip hopa i popa devedesetih, preko Evrovizije, do omiljenih internet remiksa iz formalina. Karte su 700 dinara, a na dan događaja biće 800. Početak je u 21 čas.

Z++ nastupa u Domu kulture. Na YouTube platformi milionske preglede beleže njegove pesme "Kabriolet", "Ljeto već je gotovo", "Adrenalin", "Magija" i "Tajna". Upoređuju ga sa Dinom Dvornikom, ali i sa modernim svetskim zvezdama kao što su The Weeknd i Post Malone, a on sam svoju muziku definiše kao underground pop. Prvih 100 ulaznica prodaju se po ceni od 1000 dinara, a nakon toga će iznositi 1200. Početak je u 22 časa.

Nedelja, 19. jun 

English comedy night sa Dave Thompsonom vas očekuje u Domu b-612. Dave je izveo svoj stend up nastup u četrdeset šest zemalja. Poznat po one-linerima i apsurdnoj personi, Dave je napisao materijal za mnoge druge komičare, uključujući Harija Hila, Ronija Korbeta, Brusa Forsajta, Omida Đalija i Stjuarta Lija. Najpoznatiji je po tome što je bio glumac u kostimu Tinki Vinkija u svetski poznatoj TV emisiji "Teletabisi". Upad je 600 dinara, a početak u 20 časova.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo