...
TRENUTNO18:30 - 18:45Album nedelje

Kultura

Nedeljni vodič od 12. do 18. februara

11.02.2024.

U sredu se obeležava Dan zaljubljenih, pa vas tog dana očekuju događaji u tom duhu. Ukoliko niste zaljubljeni, ne brinite, jer vas i ostalih dana očekuje dosta interesantnih koncerata i žurki.

.

Ponedeljak, 12. februar 

Predlažemo odlazak u bioskop ili pozorište. 

Utorak, 13. februar 

Premijera pozorišnog performansa "Biti žena" je u SNP-u. U okviru projekta ARSFID nastao je jedinstveni pozorišni performans pod nazivom čiju dramaturgiju i režiju potpisuje Ivan Pravdić. U performansu učestvuju studenti Glume i Multimedijalne režije Akademije umetnosti u Novom Sadu iz klase prof. Nikite Milivojevića, prof. Borisa Isakovića i prof. Borisa Liješevića. U performansu su korišćeni fragmenti iz nagrađenih drama srpskih dramskih spisateljica. Ulaz je slobodan, a početak je u 20 časova. 

Sreda, 14. februar 

Đorđe Obradović trio nastupa u Gorskom smešku. Miles Davis, Wayne Shorter, Charlie Parker, John Coltrane i Antonio Carlos Jobim neki su od majstora čije jazz standarde ovaj trio izvodi na poseban način. Ulaz je besplatan, a početak je u 18 časova.

Magic Buzz nastupa u Lazinom teletu. U pitanju je bend koji u svoj repertoar ubraja mnoge muzičke pravce. Od pop rocka, preko r'n'b-ja, disco muzike, reggaea i soula, pa do svih velikih svetskih hitova fuzije pomenutih žanrova. Ulaz je besplatan, a početak je u 22 časa.

Jam session je u KC Labu. Sa vama će biti bubanj, bas, gitara, klavijatura, violina, perkusije, a moguće i još poneki instrument, kažu organizatori. Ulaz je besplatan, a početak je u 19 časova.

Događaj Anti-Valentines day je u CK13. Zaboravite na balone u obliku srca, na bombonjere, ruže, bukete i ostale gadosti i dođite na mesto gde slomljena srca igraju i iz sve snage udarajte pinjatu u obliku srca, kažu organizatori. Očekuju vas Conan Gray, Paramore, Marina, One Directio, Britney Spears, Tove Lo, Taylor Swift i mnogi drugi. Upad je na donaciju, a početak je u 20 časova.

Pink Moon Quartet nastupa u restoranu Veliki. Ulaz je besplatan, a početak je u 19 časova.

Šlagvort nastupa na Trgu Branka Radičevića, u Sremskim Karlovcima. Šlagvort izvodi muziku iz poznatih domaćih i stranih filmskih ostvarenja. Od filmova poput "Lion King", "James Bond", "Hair", "Moulin Rouge!” do "Balkan ekspres", "Nacionalna klasa", "Toma" i drugih. Početak je u 20.30.

Promocija knjige "Ne može biti sve kako želim", autora Živana Pujića, održava se u Fabrici. Zbirka pesama književni je prvenac Živana Pujića. Objavljena je prošle godine u izdanju Gradske biblioteke Pančeva i Narodnog muzeja Pančeva. Početak je u 19 časova.

Stand up show Srđana DInčića "Best of karijere" je u London pubu. Kako i samo ime kaže, Srđan Dinčić provešće vas kroz najbolje fore iz svoje dvanaeastogodišnje karijere. Upad je 1.100 dinara, a početak u 20 časova.

Četvrtak, 15. februar 

Drum 'n' Zez nastupa u Domu kulture. Legendarna novosadska grupa veseljaka i veseljanki ponovo se vraća na mesto gde je prošli put zabeležen rekordan broj posetilaca. Ovaj put dolaze da ispromovišu nova dva singla "Neko će večeras" i "Ceo život rođendan" sa nadolazećeg im EP-ja. Upad je 800 dinara, a početak u 21 čas.

Korean pop party je u Gerili. U pitanju je K-Pop Valentine's Day žurka, gde će ljubav prema ritmu biti u centru pažnje. Očekuje vas noć ispunjena najboljim K-Pop hitovima i fantastičnom atmosferom, kažu organizatori. Upad je 600 dinara, a početak u 21 čas.

Falco Spirit nastupa u KC Labu. Bend je nastao krajem 2021. godine u Nišu i predvodi ga saksofonista Filip Stipsić, magistar jazz saksofona univerziteta Goce Delčev u Štipu. Na svom prvom albumu pod imenom "Traveling Lights" bend kombinuje pravce jazza i funka. Upad je 300 dinara, a početak u 20 časova.

Petak, 16. februar 

Rambo Amadeus nastupa 16. i 17. februara u Bulevar booksu. Karte su 1.800 dinara, a početak je u 21.30.

Sorry For Pary Rocking žurka je u Gerili. Na repertoaru će se naći: Adele, Bruno Mars, David Guetta, Taio Cruz, Swedish House Mafia, Calvin Harris, Maroon 5 i mnogi drugi. Upad je prvih sat vremena 300 dinara, a nakon toga će biti 400. Početak je u 21 čas.

Disco petak je u Gregor's pubu. Ulaz je slobodan, a početak je u 21 čas.

Subota, 17. februar 

Peter and the Test Tube Babies i Fiskalni Račun nastupaju u Fabrici. Jedno od najvoljenijih i najuticajnijih pank imena dolazi u Fabriku posle 10 godina. Karte su 1.500 dinara, a početak je u 21 čas.

Apsolutno Romantično nastupa u Art klubu. Upad je 600 dinara, a početak u 21 čas.

Žurka Ćirilica je u Gerili. U pitanju je žurka na kojoj ćeš čuti sve najveće domaće hitove, od odabranih Ex-YU pesama do Elitnih Odreda, Severine i novijih hitova. Prvih sat vremena upad je 500 dinara, a nakon toga 600. Početak je u 21 čas.

Monah i Fifth Piece nastupaju u CK13. Niški bend Monah nastao je krajem 2020. godine. Žanrovski eksperimenišu svojom muzikom. Iako inspiracija dolazi iz progresivnog roka, poručuju da traže drugačiji i svežiji zvuk koji će pružiti slušaocima. Fifth Piece je metal bend iz Novog Sada. Njihov zvuk je kombinacija teškog instrumentala sa melodičnim pevanjem, koje ima prizvuke tradicionalne balkanske muzike. Upad je 400 dinara, a početak u 21 čas.

Pero Defformero nastupa u klubu Bonavia, u Rumi. Bend će tom prilikom promovisati svoj novi album "Muzika za ljude bez prijatelja", a ostatak repertoara će činiti najznačajnije pesme iz ranijih perioda njihove karijere. Karte su 1.000 dinara, a početak je u 21 čas.

Nedelja, 18. februar 

Novosadska razmena knjiga održava se u CK13. Tema ove razmene je "Zaljubljeni u knjige" i u skladu s njom čeka vas hrpa knjiga koje ćete moći otkupiti prerazmišljonima (ako imate sačuvane kupone od prethodne razmene, i oni važe), kao i prateći program. Razmena traje od 15 do 18.30, a ulaz je besplatan.

Open mic stand up veče je u Matki. Upad je 350 dinara, a početak je u 20.30. Ako želite da nastupate, prijavite se na https://forms.gle/d4xnrDgSKjgf7B9m9.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 29. aprila do 5. maja

Prvu nedelju maja zauzeli su praznici, ali pronašli smo nekoliko zanimljivih događaja u toku ove praznične nedelje.

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

  • 17:00 U kakvoj zemlji želim da živim
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje
  • 18:45 Lampica
  • 19:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo