...
TRENUTNO19:00 - 02:00Music Mix by Bea

Kultura

Galerija Matice srpske s vama kod kuće

27.03.2020.

U okviru kampanje "GMS s vama kod kuće" Galerija Matice srpske priredila je bogat program za ljubitelje umetnosti različitog uzrasta i interesovanja. Na društvenim mrežama Galerije objavljen je materijal koji je dostupan svim zainteresovanim građanima.

.

Jedan od ponuđenih programa je umetnički izazov koji predstavlja igru u kojoj svi zainteresovani mogu da "zadato" umetničko delo oponašaju kod svoje kuće i fotografišu se. Postavljanjem fotografije na lične profile, učestvuju u nagradnoj igri u kojoj fotografija sa najviše "lajkova" dobija poklon iz Muzejske prodavnice Galerije.

Pored toga, u toku je i video vođenje kroz izložbu "Inspirisani Italijom" gde svi zainteresovani mogu da saznaju nešto više o konceptu i izloženim delima putem video-vođenja autorke izložbe Stanislave Jovanović Mindić. Vođenje može da se pogleda na Youtube kanalu GMS.

U toku su i umetničke radionice kod kuće, gde roditelji sa svojom decom mogu da se igraju i uče putem umetničkih radionica. Ove subote najavljena je radionica "Orkestar spreman? Zaplešimo" koja se bavi životom slikara Bogdana Šuputa u Parizu.

Više informacija pronađite na zvaničnoj stranici Galerije Matice srpske www.galerijamaticesrpske.rs.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. avgusta

Sredinu avgusta obeležiće uglavnom filmske projekcije, ali tu su i zanimljive žurke koje možete da posetite.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. avgusta

Ovu nedelju obeležavaju svirke i radionice povodom Dana mladih 12. avgusta, ali i veliki broj drugih zanimljivih događaja i programa.

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. avgusta

Početak avgusta ne donosi nam mnogo događaja, ali i pored toga tu su zanimljive izložbe, projekcije filmova i panel diskusije.

.

Dom B-612 traži novi prostor

Dom B-612 je jedno od naprepoznatljivijih mesta na kulturnoj mapi Novog Sada. Za skoro sedam godina postojanja, održali su gomlile…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. jula

Kraj jula i lepo vreme donose nam dosta zanimljivih događaja na otvorenom i filmskih projekcija.   

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. jula

Dobro se spremite za ovu nedelju, jer vas očekuje dosta zanimljivih događaja.

  • 02:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Leto na O radiju

Anketa

Da li se plašite novog talasa korone?

Oradio logo