...
TRENUTNO15:00 - 16:00Jump Around

Kultura

Galerija Matice srpske s vama kod kuće

27.03.2020.

U okviru kampanje "GMS s vama kod kuće" Galerija Matice srpske priredila je bogat program za ljubitelje umetnosti različitog uzrasta i interesovanja. Na društvenim mrežama Galerije objavljen je materijal koji je dostupan svim zainteresovanim građanima.

.

Jedan od ponuđenih programa je umetnički izazov koji predstavlja igru u kojoj svi zainteresovani mogu da "zadato" umetničko delo oponašaju kod svoje kuće i fotografišu se. Postavljanjem fotografije na lične profile, učestvuju u nagradnoj igri u kojoj fotografija sa najviše "lajkova" dobija poklon iz Muzejske prodavnice Galerije.

Pored toga, u toku je i video vođenje kroz izložbu "Inspirisani Italijom" gde svi zainteresovani mogu da saznaju nešto više o konceptu i izloženim delima putem video-vođenja autorke izložbe Stanislave Jovanović Mindić. Vođenje može da se pogleda na Youtube kanalu GMS.

U toku su i umetničke radionice kod kuće, gde roditelji sa svojom decom mogu da se igraju i uče putem umetničkih radionica. Ove subote najavljena je radionica "Orkestar spreman? Zaplešimo" koja se bavi životom slikara Bogdana Šuputa u Parizu.

Više informacija pronađite na zvaničnoj stranici Galerije Matice srpske www.galerijamaticesrpske.rs.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Dungeons & Dragons: Od skromnog početka do kulta

"Dungeons & Dragons" je društvena igra koja je svoje korene imala pre gotovo pedeset godina, ali i dalje privlači ljude…

.

U Beogradu i Novom Sadu počinje smotra dokumentarnog filma DokZima

Smotra dokumentarnog filma DokZima bića održana od 6. do 28. decembra u Beogradu i Novom Sadu. U pitanju je novi projekat…

.

Kako su patike postale sastavni deo pop kulture?

Za razliku od većine koja traži sniženja, udobnost i praktičnost, postoje ljudi kojima su patike nešto više. Za njih, svaki…

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Jump Around
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo