...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Počinje Šumadijski internacionalni filmski festival

14.12.2017.

Drugi Šumadijski internacionalni filmski festival održaće se od 14. do 17. decembra u Kragujevcu. Publika će videti filmove u dokumentarnom i kratkometražnom programu, a projekcije će se održavati u Pozorištu za decu (Dom sindikata) i Kulturnom centru UMMUS.

.

Hari Din Stenton u svom poslednjem filmu "Laki"

Kako su najavili organizatori, ovogodišnja selekcija sadrži 12 dugometražnih filmova iz deset zemalja. Fokus festivala je na debitantskim filmovima mladih autora koji su pretežno namenjeni mladoj publici, a moto festivala glasi "Youth-to-youth", odnosno, "Od mladih ka mladima".

Iz regiona su na repertoaru najzapaženija ostvarenja u protekloj godini – pobednik ovogodišnjeg FEST-a, hrvatska drama "Ne gledaj mi u pjat", crnogorska komedija "Slučajevi pravde", bosanska drama "Muškarci ne plaču" kao i pobednik proteklog Beldocs-a, domaći dokumentarac "Gora".

ŠIFF će otvoriti američka drama "Laki", u kojoj svoju poslednju ulogu igra kultni glumac Hari Din Stenton. Između ostaliog, iz Austrije na festival stižu dva dokumentarca, "Naš farmer" i višestruko nagrađivani "Praćenje putanje".

Filmovi iz obe takmičarske selekcije biće u konkurenciji za Nagradu publike grada Kragujevca koju glasanjem nakon projekcija dodeljuju posetioci festivala.

sumadijski internacionalni filmski festival

Propratni program festivala sadržaće radionicu za decu koju će organizovati Filmkultura, organizacija za edukaciju u oblasti audiovizuelne kulture i umetnosti, kao i tribinu na temu "Moj prvi film", na kojoj će govoriti reditelj Radivoje Andrić, koji potpisuje filmove "Munje" i "Kad porastem biću kengur".

Cena ulaznica iznosi 150 dinara za jedan festivalski dan i one se mogu kupiti na biletarnici Pozorišta za decu, Kulturnom centru UMMUS i kafeima Oblomov i Tango. Detaljne informacije mogu se naći na zvaničnoj veb-stranici festivala

Možda te još zanima:

.

Otvoren konkurs za festival DIY filma Naiva

Dom b612 ove godine organizuje četvrti po redu Festival amaterskog filma, koji će biti održan od 20. do 21. septembra…

.

Letnji bioskop u Novom Sadu: Francuski filmovi i olimpijska euforija

Francuski institut u Srbiji, Mreža kulturnih stanica i i EU info point Novi Sad pozivaju vas u "Francuski bioskop na…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Prva nedelja jula donosi nekoliko zanimljivih događaja i mali predah pred narednu sedmicu, kada nas očekuje Exit festival.

.

Film na osnovu scenarija ChatGPTa bez premijere u bisokopu

Filmadžije se odavno interesuju za veštačku inteligenciju, a ova je s velikog platna prešla u stvaran život i počela da…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 12:00 Leto na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo