...
TRENUTNO20:00 - 21:00Radio Gruvanje

Kultura / Film

Kuća zmaja oborila rekorde

25.08.2022.

Nova serija HBO mreže "Kuća zmaja" (House of the Dragon) je najgledaniji naslov ikada na ovoj striming platformi, uključujući i sadržaj koji je nastao pre digitalne ere. 

.

Foto: YouTube / HBO

Naime, u Americi je prvu epizodu serije, u trenutku kada je objavljena online, videlo deset miliona ljudi. Ujedno, ovo je i najgledanija serija i u Srbiji.

Radnja serije od deset epizoda, zasnovane na knjizi "Vatra i krv" Džordža R.R. Martina, odvija se 200 godina pre događaja iz "Igre prestola" i donosi priču o Kući Targarjen. Nove epizode dolaziće u ponudu ponedeljkom, tokom narednih devet nedelja.

"Game of Thrones" je i dalje najuspešnija HBO serija koja je završena 2019. ali je u njen prikvel uloženo puno i jasno je zašto je "Kuća zmaja" tako dobro prošla. Poređenja radi, "Game of thrones" je, kada je premijerno prikazana 2011, videlo 4,2 miliona ljudi. Ali je zato finalnu epizodu gledalo 17,9 miliona gledalaca.

(Blic)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Na kauču 25 godina kasnije

Serija "Sopranovi" ove godine slavi 25 godina od početka emitovanja. Serija je od prve epizode zaintrigirala publiku, svojom neuobičajenom pričom…

.

Ko vidi Esfahan, video je pola sveta!

Prošlo je 45 godina od kako je zapad uveo sankcije Iranu. Kolika god da je to kazna, za ovu zemlju…

.

Koje filmove i serije je zaustavio štrajk glumaca i pisaca?

Brojne filmske i televizijske produkcije, poput Marvelovog rimejka "Blade" i Netfliksove serije "Stranger Things", već su obustavljene zbog štrajka scenarista,…

.

Šta sve znamo o drugoj sezoni "Squid Game"?

"Squid Game", najpopularnija serija u istoriji Netfliksa, uskoro će dobiti svoj nastavak, a njeni tvorci konačno su objavili imena svih…

.

"Stranger Things" više nije na tronu, "Sreda" najgledanija

"Sreda" je pretekla četvrtu sezonu serije "Stranger Things" koja je bila najgledanija Netfliksova serija na engleskom jeziku.

.

Nova serija "Idol" razočarala publiku

Nedavno su se pojavile informacije da se raspravlja da li će kontroverzna HBO-ova serija "Idol" doživeti drugu sezonu.

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Radio Gruvanje
  • 21:00 Music mix by Anja

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo