...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Džejms Bond će od sada biti u službi Njegovog Veličanstva

23.09.2022.

Ko će biti novo lice Džejmsa Bonda još je nepoznanica, ali se zna da će on od sada biti "u službi kralja i domovine", najavili su producenti, koji bi tek trebalo da počnu razgovore sa Amazonom o budućem glumcu koji će igrati legendarnog agenta 007.

.

Foto: YouTube / James Bond 007 / MGM 

Tek počinjemo da gradimo odnos sa Amazonom, koji je otkupio prava franšize od studija MGM, rekla je za AFP Barbara Brokoli, istorijska producentkinja sage koja je naslednica franšize svog oca Alberta "Kabija" Brokolija, producenta koji je počeo da adaptira romane Ijana Fleminga za ekran pre 60 godina.

Nagađa se da bi novi zaokret mogao da bude odabir glumca crne boje kože, što već priželjkuju neki fanovi. Možda bi novi Bond mogla da bude i žena, za šta je Brokoli već jednom dala nagoveštaj. Ipak, postoje određeni nepromenjivi elementi u liku sage o Bondu.

"Glavni lik Džejms Bond najvažniji je u filmovima i mislimo da je nepotkupljiv, da je u službi kraljice, a od sada će biti u službi kralja i domovine. Kao naslednici pokušavamo da unosimo promene, ponekad 'upale', ponekad ne, ali to nam omogućuje da stalno budemo inovativni", rekla je.

Lik ostaje isti u svojoj srži, jer on "pokušava da svet učini sigurnijim mestom", dodaje Brokoli i dodaje da je to nešto što neće menjati. Barbara Brokoli i Majkl Vilson odlučuju o filmskoj sudbini lika 007 od filma "Zlatno oko" iz 1995, godinu dana pre smrti njihovog oca.

Njihovo preduzeće Eon delilo je zaradu od franšize sa studiom MGM, koji je potpisao složen sporazum za prava na finansiranje i distribuciju filmova. Međutim, Amazon je kupio MGM u martu za 8,5 milijardi dolara. Striming servis je već najavio da će producirati rijaliti emisiju na temu najvernijeg službenika Veličanstva, pod naslovom "007’s Road to a Million".

(HINA, N1)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Poslednja nedelja juna ispunjena je događajima za sve ljubitelje muzike, filma, knjiga, a pre svega dobrog provoda i druženja.

.

Netfliks otvara dva zabavna kompleksa u Americi

Netflix planira da 2025. godine otvori dva "Netflix House" zabavna kompleksa u Dalasu u državi Teksas i mestu King of…

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. juna

Nedelja medija, filmske projekcije, nekoliko festivala i veliki koncert njujorških veterana Agnostic Front obeležiće ovu nedelju u Novom Sadu...

.

Uhvati film traži volontere

Međunarodni filmski festival Uhvati film traži volontere/ke za poslove prevođenja. Svi koji imaju odlično znanje engleskog ili drugog stranog jezika…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo