...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Ceo svet priča o filmu "Barbi"

11.07.2023.

Svetska premijera jednog od najvećih ovogodišnjih filmskih hitova "Barbi", održana je juče u Los Anđelesu, a sada su stigle i prve reakcije na ovo ostvarenje rediteljke Grete Gervig.

.

Odabrani predstavnici medija i ličnosti iz sveta filma imali su priliku da pre ostatka sveta pogledaju film, a prve reakcije ukazuju na to da je reč o letnjem bioskopskom hitu koji će dominirati na blagajnama. Većina kritičara nije štedela pohvale na račun ovog ostvarenja o najpopularnijoj lutki na svetu, u kome glavne uloge tumače Margo Robi i Rajan Gosling.

Novinar portala ScreenRant Džozef Deklmajer film je nazvao "zabavnim, pompeznim i vrlo pametnim", dok je njegov kolega Džejmi Džirak na ComicBook.com nazvao "Barbi" omiljenim filmom godine i poručio da je Gosling zaslužio Oskara.

"Greta Gervig je nekako nadmašila moja očekivanja. Sjajno je predstavila pozitivne i negativne strane Barbi. Dajte Goslingu nominaciju za Oscara, smrtno sam ozbiljan!", poručio je on.

I urednica Variety portala Ketsi Stefan primetila je značajnu poruku filma, koja prevazilazi humor.

"Greta Gervig daje nijansiran komentar o tome šta znači biti žena u otkačenom, prelepom i nasmejanom haosu. Cela glumačka ekipa blista, posebno Margo Robi i Rajan Gosling u ulogama za koje kao da su rođeni", kaže ona.

Bilo je i drugačijih mišljenja. Peri Nemirof za "Collider" piše da su joj se svideli kostimi i produkcija, ali ne i priča.

(24sedam)

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Kako bi izgledao "Barbenheimer"?

Film "Barbi" napunio je bioskope ove nedelje u SAD i ostvario zaradu od 155 miliona dolara, što bi mogla da…

.

Barbi ili Openhajmer: Ko će više zaraditi?

Ovih dana se najviše priča o filmovima o Barbi i Openhajmeru, koji u bioskope dolaze istog dana, a sada se…

.

Film ''Barbi'' zabranjen u Vijetnamu zbog sporne mape u jednoj sceni

U Vijetnamu je zabranjeno prikazivanje novog filma ''Barbi'', zbog scene u kojoj se može videti mapa koja prikazuje sporne kineske…

.

Kako se Barbi snalazi u stvarnom svetu?

Novi trejler prikazuje Barbi, koju glumi Margo Robi, i Kena, kojeg glumi Rajan Gosling, kako plešu u svom ružičastom svetu,…

.

Vredi pročitati: Barbi Marković "Izlaženje"

Srđan Knežević je pisac iz Novog Sada koji već duže vreme živi u Beču gde i objavljuje knjige. Prvi roman…

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

  • 14:00 ŠpacirBećar
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo