...
TRENUTNO20:00 - 21:00Vaš DJ sat

Kultura

Bogat program na Ritmu Evrope

03.05.2023.

Manifestacija Ritam Evrope, koja se u organizaciji Studentskog kulturnog centra Novi Sad 9. maja tradicionalno održava već 15 godina povodom Dana Evrope i Dana pobede nad fašizmom, ovog puta će se održati u Limanskom parku. Nastupaće bendovi Bogunov, Paraf, Vizelj, Kanda Kodža i Nebojša, kao i novosadska kantautorka Dojo. Pored koncerta, ovogodišnji Ritam Evope obeležiće i razni drugi događaji koji se održavaju u Fabrici uoči 9. maja.

.

Posetioci će ove godine imati priliku da uživaju u alternativnoj muzici, gde će svako moći da nađe ono što mu odgovara. Rok zvuk donosi ljubljanski bend Bogunov, alternativni rok Kanda Kodža i Nebojša, pank riječki Paraf, dok su za nešto eksperimentalniji zvuk zaduženi Vizelj i Dojo.

"Ono što je važno, jeste da na Ritmu Evrope uvek nastupaju bendovi koji nisu ranije nastupali. Prvi preduslov je da ne ponavljamo bendove, a drugi da bendovi sviraju autorsku muziku. Uvek su dobrodošli bendovi koji sviraju rokenrol i sve njegove podžanrove, uvek smo okrenuti prema tom alternativnijem zvuku", kaže portparolka Studentskog kulturnog centra Novi Sad Jovana Zdjelarević.

Manifestacija će početi već 4. maja od 19 časova kada se u Fabrici otvara izložba rok fotografija autora Zorana Trbovića pod nazivom "Drugi ritam". U pitanju su fotografije iz sredine 70-ih godina prošlog veka, kada su nastale prve generacije rok novinara, rok fotografa, rok dizajnera i rok organizatora. Posetioci će tako biti u prilici da se podsete najvažnijih momenata jedne velike i važne karijere, koja je dala vizuelni identitet jednoj velikoj i važnoj sceni, u vremenima bez muzičkih spotova i sa ograničenim mogućnostima televizije. Postavka će moći da se pogleda do 12. maja.

izlozbazoranatrbovica png

Pored toga, u ponedeljak, 8. maja, u Fabrici će biti održan celodnevni program u saradnji sa novosadskim EU Info Kutkom.

"Program počinje od 16.30 promocijom EU Resurs centra za civilno društvo. Potom ćemo slušati koncert orkestra Dobri Ljudi - to je orkestar muzičke radionice ŠOSO "Milan Petrović". Uveče ćemo gledati monodramu "Mulej" glumice Anice Petrović, nastalu po romanu norveškog pisca Erlenda Lua, koji je kod nas dosta prevođen i veoma popularan. Tako da ćemo imati jedan ceo dan u saradnji sa EU Info Kutkom, gde će biti raznolik program, ali program koji je u suštini posvećen stvaralaštvu mladih i mogućnostima za civilno društvo", ističe Jovana.

Ulaz na sve događaje u okviru manifestacije Ritam Evrope je besplatan. Početak koncerta u Limanskom parku 9. maja zakazan je za 19 časova.

S. R.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

"Babel jazz" upoznaje novosadsku publiku sa mađarskim džezom

Novosadski Dom kulture ove godine postao je mesto okupljanja ljubitelja džez muzike i srodnih žanrova. Cela priča krenula je u…

.

Nedeljni vodič od 29. maja do 4. juna

Poslednji dani maja donose izložbe, radionice, predavanja i stand up večeri, dok je početak juna predviđen za koncerte i žurke.

.

AIESEC: Dobra prilika za sticanje iskustva

AIESEC je jedna od najvećih međunarodnih studentskih organizacija, koja se bavi razvijanjem liderstva kod mladih, kroz volonterska i stručna iskustva…

.

Northern Revival proslavlja jubilej koncertom u Fabrici

Novosadski stoner rok bend Northern Revival će koncertom u SKC Fabrici 3. juna proslaviti deset godina rada. Iako je sastav…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. maja

U Novom Sadu ove nedelje se održavaju brojni koncerti, a tu je i gomila drugih interesantnih događaja.

.

Foto konkurs za stanovnike novosadskih studentskih domova

Studentski centar Novi Sad u saradnji sa SKCNS-om i SPC Vojvodina, raspisao je nagradni konkurs “Najlepša prolećna fotografija Novog Sada”.…

  • 19:30 Pesma dana
  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Vaš DJ sat
  • 21:00 Music mix by Anja
  • 22:00 Floating Sounds

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo