...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo

"Zastave budućnosti" od 28. do 30. aprila u Novom Sadu

21.04.2022.

Gotovo 200 mladih umetnika i umetnica iz oko 20 zemalja, od 28. do 30. aprila, pojaviće se u novosadskom Kreativnom distriktu, u okviru programa "Zastave budućnosti". Kako su najavili organizatori, Fondacija Novi Sad EPK 2022, na oko 70 događaja mladi će kroz muziku, ples, cirkus, predstave, izložbe, modu i različite aktivacije preoblikovati autentičan prostor industrijskog nasleđa Novog Sada, predstavljajući tako i novo ruho obnovljenih prostora koji započinju kreativni život.

.

Foto: EPK/V.Veličković

Vizuelna umetnost obuhvatiće četiri izložbe – od dečijih radova, koji pripadaju generacijama dece više od pola veka unazad, prikazanih na izložbi "Crteži putuju vremenom", preko studentskih radova koji oslikavaju njihovu svakodnevicu na izložbi "Oni žive", nove savremene umetničke prakse u vidu  "Razlika", pa sve do radova mladih umetnika koji imaju priliku da se izraze kroz inovativne umetničke forme, poput prve novosadske galerije na otvorenom u okviru izložbe "Otići ili ostati".

Glas novih mladih umetnika čuće se na četiri bine, kroz najrazličitije muzičke žanrove - od džeza, roka, preko indi popa, trepa, hip hopa i elektro zvuka. Kako je najavljeno, nastupiće mladi džez sastavi Artur Possing kvartet, Any Key Trio, Kijube, Hauptman, Purple is the Color, Drumbooty, Abase, Frontline Vibers, Turbojazz, potom predstavnici novog "novog talasa" u zemlji i regionu Marko Louis, Skier and Yeti, Peki Pele, Fantom, Luka Rajić, KOIKOI, Sitzpinker, Xanadu, Tam, Kene Beri, Nihil, Ba$ha, Spejs Noksi, Bigru, Paja Kratak, No Filter i Rođeni, MickaLifa, Zoi, Piqued Jacks, Monohrom, Koala Voice, Nemanja, Porto Morto, Šajzerbiterlemon, kao i di-džejevi Yusyus, Sebastian Schund, DJ Bend, Stevie Whisper i Feloneezy.

marko louis promo jpg

Marko Louis

Umetnički izraz mladih koristiće i jezik teatra, perfomansa i mode i to na festivalu primenjenog pozorišta "Umetnost na dlanu", festivalu uličnog plesa Groovin’, cirkuskim radionicama i performansima "Uravnoteži se! Cirkusom do balaNSa?", projektu "Povezivanje kroz modu", gde će se predstaviti mladi dizajneri i dizajnerke, kao i u okviru performansa "Ecoute/Expansion" francuske koreografkinje Kicu Dibua, u sali kompanije NIS.

ecoute expansion foto diane delayhe jpeg

Ecoute/Expansion, foto: Diane Delayhe 

Svi programi na "Zastavama budućnosti" su besplatni, osim performansa "Ecoute/Expansion", za koji karte možete kupiti na svim Gigstix prodajnim mestima ili na zvaničnom sajtu, a popust od 50 odsto ostvaruje se isključivo na prodajnom mestu u Pariskom magazinu, do 26. aprila.

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo