...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Društvo / Obrazovanje

FTN Challenge 25. i 26. aprila

27.03.2015.

Studentska organizacija ESTIEM organizuje tradicionalno takmičenje Fakulteta tehničkih nauka pod imenom FTN Challenge (25. i 26. aprila). Takmičenje je namenjeno svim studentima inženjerskih, ekonomskih i organizacionih nauka.

.

"Ovim pružamo studentima mogućnost da steknu praksu i određene veštine koje će nam trebati za buduće radno mesto", kaže Neda Zlatić iz ove organizacije.

FTN Challenge je evropsko udruženje studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta i izazov je za mlade ljude koji žele da primene znanje u praksi i takmiče se sa studentima ostalih fakulteta u Srbiji, kako bi se pokazali kao kvalitetan budući kadar.

Takmičenje se sastoji iz tri discipline: studije slučaja (potrebno je da tim čini četvoro ili petoro članova), elevator pitch-a (tri člana po timu) i debate (po sistemu američke parlamentarne vlade; dva člana po timu).

"Ove godine prvi put uključujemo i učenike srednjih škola koji će rešavati probleme iz okruženja i prezentovati ih", dodaje Neda, objašnjavajući da je ovo ujedno i prilika da se srednjoškolcima prikaže studentski život.

Prijave za srednjoškolce traju do 31. marta, a za studente do 10. aprila 2015. godine. Prijavni formular možete popuniti ovde. Kako bi učenici srednjih škola mogli da se takmiče, potrebno je da naprave snimak na neku od sledećih tema: "Zašto je moj razred najbolji", "Zašto je Novi Sad grad mladih", "Zašto bih upisao/la fakultet", "Zašto bih ostao/la u Srbiji", "Zašto Novi Sad treba da bude evropska prestonica kulture".

Za detaljnije informacija, možete poslati mail na neke od adresa: dijana.medic@estiem.org ili marina.bradic@estiem.org.

Lea Radlovački

Možda te još zanima:

.

Četvrti sajam zapošljavanja na FTN-u

Ovogodišnji ESTIEM Sajam zapošljavanja biće održan 6. novembra u holu Fakulteta tehničkih nauka.

.

Za vikend 11. put FTN Challenge

Na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu 17. i 18. marta biće održano 11. studentsko takmičenje "FTN Challenge".

.

Preko TIMES-a do Istanbula!

Naučite kako da sagledate ono što je bitno, u tome vidite problem i potencijal za unapređenje - na TIMES turniru!

.

Uspeh ne treba mistifikovati - učenje i rad

Šta je uspeh? Često zamišljamo uspešne ljude kao one koji su zacrtali neki cilj i odlučno se kreću ka tome.…

.

Sajam zapošljavanja na Fakultetu tehničkih nauka

ESTIEM prvi put organizuje Sajam zapošljavanja, koji će biti održan u holu Fakulteta tehničkih nauka u petak, 4. novembra od…

.

Volontirajte na ESTIEM konferenciji sa 250 studenata

Studentska organizacija ESTIEM početkom novembra organizuje konferenciju za 250 studenata iz Evrope! Uskoro će biti otvoreni pozivi za volontere na toj…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Radio Gruvanje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo