...
TRENUTNO15:00 - 16:00Music Mix by Majkić

Društvo / Obrazovanje

Besplatna obuka za mlade u oblasti informisanja

01.09.2017.

Udruženje Remiks pozvalo je sve zainteresovane da se prijave za učešće u projektu "Dobra vest vidiljivost znači 2", koji će se odvijati u periodu od septembra do kraja novembra 2017. godine. Kroz projekat će se realizovati besplatna obuka namenjena mladima sa teritorije Grada Novog Sada u oblasti informisanja. 

.

Obuka predviđa održavanje četiri radionice na kojima će mladi naučiti kako se pišu vesti i saopštenja, kako da pravilno koriste mogućnosti interneta za predstavljanje svog rada i za komunikaciju sa mladima, a upoznaće se i sa zakonskim okvirima u vezi sa autorskim pravima. Voditelji radionica biće novinari Predrag Novković i Igor Mihaljević.

Zbog ograničenog broja učesnika/ca prednost pri selekciji imaće mladi koji su aktivni u udruženjima mladih i udruženjima za mlade ili drugim organizacijama civilnog društva koje se bave omladinskom politikom, navodi se u saoštenju.

Prva radionica biće održana 16. septembra i na njoj će se učiti pisanje vesti - tehnika, primeri dobre i loše prakse. Radionica će trajati  tri sata, a voditelj je Igor Mihaljević. Broj učesnika/ca je ograničen na 10. Zainteresovani mladi starosti od 15 do 30 godina sa teritorije Grada Novog Sada mogu se prijaviti za radionicu pisanja vesti do 10. septembra slanjem podataka na mail udruzenjeremiks@gmail.com.

U naslovu maila potrebno je napisati "Prijava za radionicu Pisanje vesti". Od podataka je potrebno poslati: ime i prezime, mesto prebivališta, godište, da li ste član/ica nekog udruženja mladih/udruženja za mlade ili druge organizacije civilnog društva koja se bavi omladinskom politikom kao i nekoliko rečenica o motivaciji za učešće na ovoj radionici. Odabrani učesnici biće naknadno obavešteni o tačnom terminu i mestu održavanja radionice najkasnije do 14. septembra.

Sledeća radionica biće u vezi pisanja saopštenja za medije i biće održana do kraja septembra. U oktobru će biti održane radionice o autorskim pravima i internetu kao načinu komunikacije sa mladima. U novembru je planiran praktičan rad odnosno poseta redakciji novosadskih medija, pisanje i objavljivanje jedne vesti/saopštenja ili kolumne koje će biti objavljene na informativnim portalima Udruženja Remiks.

Nakon svake radionice učesnicima/ama će biti obezbeđena online mentorska podrška od strane voditelja radionica i koordinatora projekta.

Ovo je druga godina da Udruženje Remiks sprovodi projekat namenjen mladima iz Novog Sada koji se bave omladinskim radom sa ciljem da unaprede svoje veštine usmene i pismene komunikacije sa medijima i mladima koji su ciljna grupa njihovih programa i projekata. 

Projekat "Dobra vest vidljivost znači 2" sufinansira Gradska uprava za sport i omladinu Grada Novog Sada -Kancelarija za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana za 2017. godinu.

Možda te još zanima:

.

Pozitivan koncert 1. decembra u Novom Sadu

Šesto izdanje novosadskog "Pozitivnog koncerta" biće održano 1. decembra u novosadskom Shamrock baru, a nastupaće bendovi Neprijatelj prelazi zeku (Novi…

.

Obrade, semplovi i remiksi na jednom mestu

Ukoliko volite semplovane pesme, cover pesme i remikse onda je sajt WhoSampled pravo mesto za vas. Ovaj sajt poseduje bazu…

.

Wolfram i Piknik na Pozitivnom koncertu

Peti Pozitivan koncert biće održan u Novom Sadu 26. novembra u klubu The Quarter. Pored ranije najavljenog Piknika, na koncertu će nastupati…

.

Besplatna obuka o informisanju

Udruženje Remiks iz Novog Sada raspisalo je poziv namenjen udruženjima mladih i udruženja za mlade sa teritorije Novog Sada, za učešće…

.

Digitalna svest nedovoljno razvijena kod mladih

Digitalna kompetencija prepoznata je kao jedna od osam osnovnih kompetencija neophodnih za celoživotno učenje i pomoću nje se stiču i…

.

Intervju za posao može biti i zabavan

Intervju za posao ume da bude veoma stresna stvar, pogotovo ako nam je prvi put. Odakle početi, šta tačno reći…

  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Škripa
  • 15:00 Music Mix by Majkić
  • 16:00 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija

Anketa

Šta vam najviše nedostaje u "novoj normalnosti"?

Oradio logo