...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo

Novi Sad nagrađen kao najbolji kulturni evropski trend brend

11.11.2021.

Novi Sad je dobitnik nagrade za najbolji evropski trend brend u oblasti kulture za 2021. godinu, saopštila je Fondacija EPK Novi Sad 2022.

.

Priznanje Novom Sadu dodeljeno je u okviru dodele nagrada za evropske kulturne brendove, koja je ove godine održana u Drezdenu, po šesnaesti put. 

Novi Sad je, kako se navodi u saopštenju, postao prvi grad u ovom delu Evrope koji je poneo tu nagradu, s obzirom na to da su dobitnici do sada bili gradovi poput Pariza, Minhena, Berlina, Osla i drugih.

U konkurenciji za najprestižniju evropsku nagradu u oblasti kulture našlo se 110 organizacija, institucija i kulturnih ustanova iz Evrope, a projekat "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" je u kategoriji "Najbolji evropski trend brend" u finalnom izboru stručnog žirija pobedio berlinsku organizaciju Stiftung Zukunft Berlin i digitalnu švajcarsku platformu za kulturu SpectYou.

nagrada nemanja milenkovic jpg

Među ovogodišnjim laureatima su i bečki kulturni centar Brunnenpassage Wien u kategoriji "Evropska nagrada za urbanu kulturu", Drezdenski simfonijski orkestar za doprinos kulturi u uslovima pandemije, kao i Ilijad Rozenberg, direktorka i kustoskinja memorijalnog centra Jad Vašem u Izraelu.

"Titulom najboljeg evropskog trend brenda u oblasti kulture Novi Sad je zahvaljujući sceni i građanima Novog Sada dobio merljivu vrednost i nemerljiv pozitivan ugled, ne samo za naš grad već i za celu Srbiju", rekao je direktor Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture", Nemanja Milenković.

Možda te još zanima:

.

Ono što je nekima smeće, drugima može da posluži

U prostorijama Novog kulturnog naselja u Novom Sadu otvorena je izložba pod nazivom "Lep otpad". U pitanju su umetnička dela…

.

Izložba koja želi da prikaže neku drugačiju Evropu

Nedavno je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine nedavno je otvorena izložba pod nazivom "Evrovizion: Crossing stories and spaces". Izložba se…

.

Nedeljni vodič od 6. do 12. decembra

U hladnim decembarskim danima stiže mnogo događaja, koji će vas sigurno ugrejati.

.

Nedeljni vodič od 29. novembra do 5. decembra

Decembar nas dočekuje uz gomilu zanimljivih muzičkih događaja.

.

Tradicija Sokola u Novom Sadu duža od sto godina

Sokolski dom u Novom Sadu početkom decembra proslaviće 85 godina od završetka gradnje i puštanja u rad ove jedinstvene i…

.

Kad Gandi skuva samo treba izabrati: muzika, pivo ili burgeri

Aleksandar Filipović Gandi novosadski je muzičar poznat po bendovima Gandy & The Sin Experience i Drunkards. Najprepoznatljiviji je po instrumentu…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Koliko se uvođenje kovid propusnica pokazalo kao dobra mera protiv koronavirusa?

Oradio logo