...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Društvo

Novi Sad nagrađen kao najbolji kulturni evropski trend brend

11.11.2021.

Novi Sad je dobitnik nagrade za najbolji evropski trend brend u oblasti kulture za 2021. godinu, saopštila je Fondacija EPK Novi Sad 2022.

.

Priznanje Novom Sadu dodeljeno je u okviru dodele nagrada za evropske kulturne brendove, koja je ove godine održana u Drezdenu, po šesnaesti put. 

Novi Sad je, kako se navodi u saopštenju, postao prvi grad u ovom delu Evrope koji je poneo tu nagradu, s obzirom na to da su dobitnici do sada bili gradovi poput Pariza, Minhena, Berlina, Osla i drugih.

U konkurenciji za najprestižniju evropsku nagradu u oblasti kulture našlo se 110 organizacija, institucija i kulturnih ustanova iz Evrope, a projekat "Novi Sad – Evropska prestonica kulture" je u kategoriji "Najbolji evropski trend brend" u finalnom izboru stručnog žirija pobedio berlinsku organizaciju Stiftung Zukunft Berlin i digitalnu švajcarsku platformu za kulturu SpectYou.

nagrada nemanja milenkovic jpg

Među ovogodišnjim laureatima su i bečki kulturni centar Brunnenpassage Wien u kategoriji "Evropska nagrada za urbanu kulturu", Drezdenski simfonijski orkestar za doprinos kulturi u uslovima pandemije, kao i Ilijad Rozenberg, direktorka i kustoskinja memorijalnog centra Jad Vašem u Izraelu.

"Titulom najboljeg evropskog trend brenda u oblasti kulture Novi Sad je zahvaljujući sceni i građanima Novog Sada dobio merljivu vrednost i nemerljiv pozitivan ugled, ne samo za naš grad već i za celu Srbiju", rekao je direktor Fondacije "Novi Sad – Evropska prestonica kulture", Nemanja Milenković.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 27. marta do 2. aprila

Poslednja nedelja marta i prvi dani aprila donose nam dosta zanimljivih žurki i koncerata.

.

"Mileva: Mi smo stena": Iskorak u modernizaciji naših muzeja

Titula Evropske prestonice kulture, koju je nosio Novi Sad u 2022. godini, već je uveliko iza nas. Taj period obeležio…

.

Njuz podcast uživo pred Novosađanima

Nakon uspešnih gostovanja u Zaječaru i Kragujevcu, ekipa Njuz.neta stiže i u Novi Sad! Snimanjepodcasta pred publikom biće održano u…

.

Imaju li male antikvarne knjižare budućnost?

Trend koji je započeo zatvaranjem "Lemijeve knjižare" na Limanu, 2016. godine, ubrzano se nastavio ovih dana. U februaru je svoja…

.

Besplatna radionica medijske pismenosti i digitalnog marketinga

Erasmus Student Network Novi Sad u saradnji sa OPENS-om organizuju besplatnu radionicu medijske pismenosti i digitalnog marketinga koja će biti…

.

Nedeljni vodič od 20. do 26. marta

Dobro se spremite za ovu nedelju, jer vas očekuje ogroman broj interesantnih događaja. Za svakog ima po nešto.

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

Koliko verujete veštačkoj inteligenciji?

 
Oradio logo