...
TRENUTNO17:00 - 18:00Rodnopravnost

Društvo

Nedeljni vodič od 2. do 8. aprila

02.04.2018.

April u bojama stendap komedije, filmskih ciklusa i svirki...

.

Ponedeljak 2. april

U Galeriji SULUV-a otvara se zložba "A Queen of Montenegro" autorke Bojane S. Knežević. U ovom umetničkom projektu autorka istražuje svoje crnogorsko poreklo, iz specifične pozicije nevidljivosti – koja je uzrokovana njenim rodnim identitetom. Polazna tačka je porodično stablo sačinjeno samo od muških članova, koje sada postaje nova platforma za intervenciju. Izložbu će posetioci moći da pogledaju do 13. aprila.

Veče stendap komedije Filipa Perlića biće u Kulturnom centru LAB. Filipu je sa šest godina ustanovljena cinička depresija. Svoj prvi nastup je napravio u Novom Sadu pre nekoliko godina - srećom svi video snimci toga su uništeni. Od tada je bio na raznim nastupima i festivalima i do sad je obišao Beograd, Sarajevo, Osijek, Kulu, Sombor, B. Palanku, Srpsku Crnju i Loznicu. Živi u Srbiji već 32 godine tako da je izvor inspiracije nepresušan. Ulaz je slobodan, početak u 20 časova.

Utorak 3. april

Filmski ciklus "Sveto mesto" nastavlja se projekcijom filma "Bulevar sumraka" (Sunset Boulevard) u KC LAB-u. Film je 1950. godine režirao Bili Vajlder, u glavnim ulogama igraju Vilijam Holden, Glorija Svenson i Erih fon Strohajm. O filmu će govoriti Nikola Oravec.

Predstava "Čikaške perverzije", rađena po motivima drame Dejvida Memeta, igra ponovo u Novom Sadu, u velikoj sali Pozorišta mladih. U glavnim ulogama: Dragan Jovanović, Branka Pujić, Olga Odanović i Igor Đorđević. Početak u 20 časova.

Ruski Antifa Ska Core bend The Dead President u utorak stiže u Beočin. Oni će u prostoru Underground Disco, u sklopu turneje promovisati svoj novi EP "More than music", a lokalna podrška biće im punk-rockeri iz Siriga Čupavci. Cena karte je dobrovoljna donacija, a vrata se otvaraju u 20 časova. 

Ljubitelje hard core zvuka u utorak čeka odličan provod. Nemački Blind Youth dolaze u CK13 gde će nam predstaviti svoj izmenjeni sastav i novi zvuk. Sa njima će nastupiti i dva novosadska benda, Become as one i Against the Odds. Momci Become as One promovisaće svoj novi album "Vreme uništava sve" , dok će Against the Odds svirati pesme sa svog EP-ja "Eleventh hour". Vrata novosadskog omladinskog centra CK13 otvaraju se u 20 časova, a upad na svirku je 300 dinara.

Izložba 365 čiji je autor Milan Šijakov, održava se od utorka u Startit Community Baru. Ovaj autor je 365 dana u godini crtao po jedan crtež - da vidi da li će izdržati godinu dana. Ilustracije životinja uglavnom u komičnim situacijama, možete videti uživo u Novom Sadu. Otvaranje izložbe zakazano je za 18 časova, a trajaće do 17. aprila.

Sreda 4. april

Promocija "Best of" vinila legendarnih Love Huntersa biće održana u kafe knjižari Bulevar Books. Početak je u 19 časova, novo izdanje će moći da se kupi po promotivnoj ceni.

Dom b-612 mesec april posvećuje savremenom istočnoevropskom filmu. U sklopi Ciklusa istočnoevropskog filma na repertoaru će se naći filmovi iz Rumunije, Bugarske, Ukrajine i Estonije. Ciklus se održava svake srede, projekcije počinju u 19 časova, a svaki od ovih dana rezervisan je za dva filma.

Četvrtak 5. april

Zrenjaninski punk-rock bend Madresi nastupiće u novosadskom domu b-612. Na svirci će promovisati svoj treći album "Alergija na zlo" ali će svirati i pesme sa prethodnih izdanja. Svirka počinje u 21 čas, a upad je 100 dinara.

Prvi put u sklopu evropske turneje, američki rock'n'roll bend Supersuckers dolazi u Novi Sad, gde će proslaviti svoj 30. rođendan. Koncert srartuje u 21 čas, a prvi na binu izlaze Novosađani DMT. Ulaznice se mogu nabaviti u Gigstixu, CD shopu Mungos i Graffitima po ceni od 700 din, dok će na ulazu u Fabriku biti 1.000 dinara. 

Projekcija filma "Coffee and cigarettes" biće održana u prostorijama novosadske Scenske laboratorije. U pitanju je kultni film reditelja Džima Džarmuša i sastoji se od 11 potpuno različitih priča koje obuhvataju različite aktere: glumce koji glume sami sebe. Jedina povezanost između likova jesu upravo kafa i cigarete, uživanje najslađih greha. Projekcija filma počinje u 21 čas, a ulaz će biti besplatan.

Petak 6. april

Španska predstavnica tvrđeg elektronskog zvuka, Fatima Hajji stiže u Novi Sad. Veliko ime svetskih festivala svoj prvi nastup u Novom Sadu održaće u klubu Quarter. Za zagrevanje biće zaduženi momci Concrete Djz i beogradski DJ Sugar Lobby. Cena karata je 990 dinara, a možete ih nabaviti na svim prodajnim mestima Gigstix-a. Početak u 22h. 

Dom b-612 je u procesu skupljanja novca kako bi sredili svoj prostor. Tom prilikom, organizovali su svirku na kojoj će nastupiti novosadski bendovi DOJO i UV, kao i indie/art rock pevačica Nađa. Početak je u 21 čas, a upad je 200 dinara.

Subota 7. april

Hardcore fešta na kojoj učestvuju četiri benda održava se u Omladinskom centru CK 13. Učestvuju bendovi The Valley (Subotica), Proces (Subotica), Don Gatto (Seksard) i Ground zero (Novi Sad). Cena karte za ovaj koncert biće 300 dinara.

Gandy & The Sin Experience nastupaju u Owl klubu. Postavu čine Aleksandar Gandi Filipović (vokal, mandolina, gitara), Miroslav Majstorović (violina), Zoran Dražić (gitara, vokal), Marko Čurčić (bas) i Nikola Vučetić (bubnjevi). Početak je u 21 čas.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 31. jula do 6. avgusta

"Špic" letnje sezone, vreme u kome su dešavanja na minimumu. Ipak i u takvom periodu pojavi se po neka žurka,…

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. jula

Projekcije, koncerti, predavanja, jedna zanimljiva šetnja i noćni bazar. Sve to vas očekuje ove nedelje u Novom Sadu, Somboru, Subotici…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. jula

Malo Exita i još malo Exita!

.

Nedeljni vodič od 24. do 30. juna

Za kraj juna, od svega po malo! 

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Prolećno vreme iskoristite na najbolji mogući način!

.

Nedeljni vodič od 4. do 10. februara

Ove nedelje očekuje vas obeležavanje mnogobrojnih rođendana Boba Marlija, radionice i svirke...

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Tehnologija
  • 17:00 Rodnopravnost
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo