...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Društvo

Konkurs za uređenje malih javnih prostora "Nova mesta"

16.08.2017.

Fondacija Novi Sad 2021 raspisala je konkurs pod nazivom "Nova mesta", za sređivanje javnih prostora. Na konkurs će svoje ideje i projekte do 15. septembra moći da preda stručna javnost, odnosno arhitekte i urbanisti. Kako se navodi u saopštenju, uređenja i rekonstrukcije javnih prostora, takozvanih "novih mesta" za susrete građana i priređivanja kulturnih sadržaja, deo su priprema za 2021. godinu kada će Novi Sad biti evropska prestonica kulture.

.

Za prvu godinu predviđeno je uređenje četiri javna postora u mesnim zajednicama Sremska Kamenica, Južni Telep, Kovilj i Detelinara. U svakoj od ovih mesnih zajednica sprovedeno je anketiranje stanovnika i temeljno istraživanje kroz fokus-grupe.

Kroz ovaj proces u svakoj od navedenih mesnih zajednica odabran je jedan javni prostor i prikupljen je dragoceni materijal koji će služiti kao osnova za krajnja arhitektonska rešenja koja će biti realizovana krajem ove i početkom sledeće godine. Stručnu komisiju za odabir rešenja pored građana činiće i stručnjaci iz zemlje i regiona.

Projekat dugoročno predviđa da se u svakoj novosadskoj mesnoj zajednici, kao i u okolnim opštinama takozvane Zone 021, odnosno u Sremskim Karlovcima, Irigu i Beočinu do 2021. godine rekonstruiše ili uredi jedan javni prostor u saradnji sa građanima i građankama. 

Sve informacije u vezi sa ovim konkursom i konkursnom dokumentacijom mogu se pronaći na sajtu Fondacije.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Besplatna vakcina protiv HPV-a za studente od 19 do 26 godina

Zavod za zdravstvenu zaštitu studenata Novi Sad obavestio je studente da će u toj ustanovi biti omogućena besplatna vakcinacija za…

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Atheist Rap u subotu u Hali 2 Novosadskog sajma

Slavljenički koncert novosadske pank-rok grupe Atheist Rap biće održan u subotu 6. apruila u KC Hala 2 na Novosadskom sajmu.

.

Filozofski je slobodan dok su slobodni ljudi u njemu

Veliki broj studenata, profesora i građana okupio se danas ispred Rektorata novosadskog Univerziteta, na skupu podrške i javnom času o…

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 RetroTips
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo