...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Društvo / Intervju

Baby Lasagna: Prvi put u Srbiji i odmah hedlajner na Exitu

11.07.2024.

Baby Lasagna sinoć je nastupio prvi put na Exitu pred najbrojnijom i najboljom publikom, kako je sam istakao. Tokom nastupa, prvi put je napravio selfi sa publikom, što do sada nije bio slučaj ni na jednom od njegovih ranijih nastupa. Razgovarali smo sa Baby Lasagnom o njegovom novom albumu koji još nije izašao, ali ga već izvodi na nastupima, kao i o izazovima koje donosi izvođenje muzike uživo. Takođe smo saznali kako provodi svoje slobodno vreme i koju supermoć bi voleo da ima uoči nastupa.

.

Da li si uzbuđen što si prvi put u Srbiji i to odmah kao hedlajner na Exit festivalu?

Da, sada kada to čujem, zvuči neverovatno. Ne treba ni da pominjem koliko je Exit na poznatom glasu među muzičarima. Svirati na njemu, i još biti hedlajner, stvarno je show.

Tvoj novi album još nije izašao, međutim, ti već izvodiš pesme sa njega na nastupima. Kako publika reaguje i kako se ti osećaš dok ih izvodiš?

Svirali smo na Sea Staru, koji je takođe u organizaciji Exita. Tada su se pojavili snimci sa tog koncerta, pa kasnije i sa drugih, koje su ljudi snimali telefonom, i sada, kada dođu na koncerte, već znaju te pesme, jer su ih naučili tim putem. Mislim da je reakcija relativno pozitivna i ja sam zadovoljan. Nadam se da će i večeras publika biti zadovoljna.

Kroz svoju muziku prolaziš kroz mnoge žanrove. Da li ti je teško da sve to pravilno izvedeš i napraviš celinu tokom nastupa?

Pa jeste, ali ne zbog toga što su to različiti žanrovi, već zato što su te pesme pisane s mišlju da ih nikada neću izvoditi uživo, već da se u studiju mogu igrati. Ovde je to muka, u smislu da u jednoj pesmi do nakon refrena nema ni jedne pauze za dah. Tako da sada je snađi se druže,  za sada sam se snalazio dva od pet, ali doteraćemo mi to.

Da li si ispratio šta se desilo sa tih pedeset hiljada eura koje si dobio od hrvatske Vlade? Da li su otišle tamo gde si ti hteo?

Susreo sam se sa direktorima i doktorima iz tih bolnica i dogovorio odlazak u posetu toj deci kada se moj raspored malo oslobodi. Nedavno sam dobio i pismo od Ministarstva u kojem potpisujem da dajem tih pedeset hiljada eura, tako da se kotači okreću. Dogodiće se.

Kada bi mogao da biraš nekog izvođača kome bi voleo da nastupaš kao predgrupa, koji bi to bio?

Mislim da bih najviše voleo Twenty One Pilots ili Electric Callboy.

babylasagnastudioexit24

Nije tako strašno kao što izgleda. Baby Lasagna u razgovoru s Anjom

Šta trenutno čitaš ili gledaš od serija i filmova?

U poslednje vreme opsesivno gledam The Office. Gledam ga već godinama, i sada, kada je stresno vreme, postao mi je neka sigurna zona. Ranije, kada sam imao više vremena, dosta sam više čitao i najviše se zaljubljivao u Dostojevskog i slične knjige.

Pošto je ovogodišnji Exit u znaku supermoći, koja bi bila tvoja izabrana supermoć?

Voleo bih da se ne onesvestim pre koncerta, baš me danas posebno pere trema.

Razgovor sa Baby Lasagnom poslušajte u plejeru:

A.N.

Foto: EXIT Photo Team

Tagovi

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 14. do 20. oktobra

Žurke, koncerti, festivali... Sve što treba da razbije dosadu ove nedelje u Novom Sadu je spremno!

.

Short Reports objavili prvi studijski album "Vožnja"

Novosadski duo Short Reports, koji je nedavno objavio novi singl i spot "Stvari", ovih dana predstavlja prvi studijski album "Vožnja". Album…

.

Nedeljni vodič od 7. do 13. oktobra

U narednoj nedelji očekuje nas bogat kulturni i muzički program u Novom Sadu.

.

Kako su naučnici postali TikTok zvezde i približili nauku mladima

Stara poslovica kaže: "Ako neće Muhamed bregu, onda će breg Muhamedu". Možda je upravo ova izreka inspirisala naučnike širom sveta…

.

Ulaganje u mlade je investicija

Deset gradova i opština u Srbiji dobija svoje Omladinske centre. Sporazum o saradnji potpisali su predstavnici OPENS-a i gradonačelnici gradova…

.

Pesme koje nerviraju pokreću stvari

Pre dvadeset godina, kada je formiran bend Brkovi, verovatno je malo ko mogao da predvidi da će njihova karijera trajati…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo