...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Podcast

ŠpacirBećar: Kamino de Santjago

11.03.2024. · 11:30

Neko putuje da bi se pokazao na instagramu ili zbog posla, neko iz strasti prema fudbalu ili muzici. Nijedno putovanje nije isto i svako je iskustvo zanimljivo. Mi pričamo o putovanjima koja menjaju život!

.

Santjago de Kompostela, glavni grad pokrajine Galicije u Španiji, u srednjem veku bio je najpopularnije mesto hodočašća, uz Rim i Jerusalim. Od tada postoji institucija "Camino de Santiago - Put za Santjago” sačinjena od mreže puteva koji, iz različitih delova Evrope, vode do iste tačke - grada Santjago de Kompostela, gde su pohranjene mošti Svetog Jakova. I danas je to veoma popularna turistička tura. Svake godine "Camino de Santiago" pređe stotinak hiljada ljudi.
Među njima je i mnogo mladih. Naravno, razlozi nisu više samo verske prirode. Sada je to avantura, duhovni izazov ili sportski podvig. Monaške odore zamenila je planinarska oprema. Umesto magaraca, jašu se bicikli, ali su i dalje tu bolne noge, žuljevita stopala i pune duše onih koji posle nekoliko stotina kilometara uspeju da se domognu cilja i dobiju pečat "Camino de Santiago". Jedan od njih je Nemanja Vukoje iz Beča.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo