...
TRENUTNO15:00 - 15:10Leto na O radiju

Podcast

Rodnopravnost: Pravo na abortus

13.03.2024. · 16:14

RODNOPRAVNOST je radijska emisija i podkast Oradija namenjena mladima, koja se bavi rodnim pitanjima i rodnom ravnopravnošću.

Rodnopravnost istražuje na koji način rodne nejedankosti utiču na društvo i pojedince i pojedinke, donoseći razgovore sa relevantnim stručnjacima i stručnjakinjama, ali i pojedincima na koje ti problemi direktno utiču.

Neke od tema kojima se rodnopravnost bavi su: oblici rodno zasnovanog nasilja, wage gap, ispoljavanje rodnih nejednakosti u različitim sektorima, problemi i potrebe pripadnika/ca LGBTQ+ zajednice, uticaj medija i digitalnog okruženja na ostvarivanje rodne ravnopravnosti, pravo na abortus, body positivity, uticaj medijskih sadržaja na stavove mladih o rodnoj ravnopravnosti...

.

Francuska je početkom meseca postala prva zemlja u svetu u čijem se ustavu nalazi pravo na abortus, tačnije "garantovana sloboda da žena pribegne dobrovoljnom prekidu trudnoće". U 12. epizodi Rodnopravnosti razgovarali smo o tome zbog čega je važno prepoznati pravo na abortus kao ustavno i ljudsko pravo.

  • 13:50 Leto na O radiju
  • 14:00 RetroTips
  • 15:00 Leto na O radiju
  • 15:10 Pesma dana
  • 15:20 Tehnologija

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo