...
TRENUTNO14:00 - 15:00Y2K

Kolačići

 

Poštovani posetioci Internet portala Oradija,

Na ovoj stranici možete saznati šta su kolačići, koje korisničke podatke oni uzimaju i u koje svrhe.

 

Šta su kolačići (engl. "cookies")?

Kolačići su mali tekstualni fajlovi, koji se privremeno skladište u memoriji vašeg uređaja.

Kolačići ne sadrže nikakve lične podatke, već se koriste za anonimno prikupljanje podataka i dobijanje statistike o korišćenjuwebsajta od strane korisnika. Oni nam pomažu da sagledamo koliko dobro i ispravno naš sajt funkcioniše. Prikupljeni anonimni podaci pomažu nam da unapredimo tehničko funkcionisanje našeg portala i da sadržaj prilagodimo tako da dobijete što više informacija koje su za vas relevantne.

 

Koje kolačiće koristi RTV?

Svi kolačići su svrstani u sledeće kategorije: neophodni kolačići, kolačići za unapređenje rada sajta, marketing, statistiku i ostali. Bez neophodnih kolačića nije moguće pregledati i koristiti naš sajt. Za sve ostale kolačiće, imaćete mogućnost da li želite da prihvatite njihovo korišćenje ili ne. Ako blokirate takve kolačiće u Vašem pregledaču, to vas neće onemogućiti da koristite sajt, ali može uticati na funkcionalnost njegovog korišćenja.

RTV koristi i kolačiće trećih strana radi:

-  dobijanja statističkih podataka o posećenosti i načinu upotrebe našeg sajta i mobilnih aplikacija. Podaci se prikupljaju i analiziraju isključivo u anonimnom i masovnom obliku i ne kombinuju se sa bilo kakvim podacima prikupljenim na drugi način. RTV web služi se statistikom Google Analytics, a pravila o kolačićima treće strane možete proučiti na linku (na engleskom jeziku):  http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html;
-  formiranja ciljane ponude i promocije programskog sadržaja, kao i oglašavanja;
-  automatskog prilagođavanja kvaliteta reprodukcije video sadržaja uređaju sa kog se pristupa tom sadržaju.

Takođe, kolačići koje koristimo mogu se podeliti na one koji ostaju skladišteni samo dok ste na našem sajtu i one koji ostaju skladišteni u memoriji vašeg uređaja i nakon završetka posete, zatvaranja Internet pregledača i isključivanja uređaja (tzv. perzistentni kolačići). Oni se aktiviraju svaki put kada posetite portal oradio.rs ili neku od naših mobilnih aplikacija, i služe da zapamte vaša prethodna podešavanja (npr. Preferirani jezik na kom želite da čitate sadržaj, grad koji ste podesili kao podrazumevani u sekciji „Vremenska prognoza“ i tome sl.)

Na svom sajtu i u mobilnim aplikacijama Oradio koristi i elemente društvenih mreža i drugih sajtova, kao što su YouTube, Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn... Odabirom nekih od navedenih komponenti možete biti preusmereni na sajtove navedenih servisa, te shodno tome imajte u vidu da i ti sajtovi upotrebljavaju svoje kolačiće u skladu sa sopstvenom politikom privatnosti.

Ukoliko niste saglasni sa upotrebom kolačića, možete ih lako izbrisati (ili sprečiti) na svom kompjuteru ili mobilnom uređaju pomoću postavki pregledača kojim se služite. Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama pregledača koji koristite ili na linku (na engleskom jeziku): www.allaboutcookies.org

Budući da je svrha kolačića poboljšanje korisničkog iskustva na Internet stranicama i servisima, imajte na umu da sprečavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcionisanje nekih komponentiwebstranice i portala ili prouzročiti njihov drugačiji rad i izgled u vašem pregledaču.

 

Datum poslednje izmene: 23.10.2018.

 

Anketa

Na koji način koristiš ChatGPT?

Oradio logo