...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Web

Otkrijte kako izgleda Mont Everest u 3D!

10.08.2016.

Da li ste se ikada pitali kako izgleda penjati se na planinu? I to ne bilo koju, već Mont Everest? I to baš kada se desila velika ledena lavina... Sada to možete i da saznate!

.

Ako odete na sajt EverestAvalancheTragedy.com, moći ćete da vidite svu lepotu najvišeg vrha sveta. Ali ne samo lepotu, već i opasnost koja vreba na svakom koraku.

Kada kliknete da gledate penjanje na planinu u 3D rezoluciji, videćete koje su to rute kojima iskusni planinari idu, koje su kontrolne tačke, kako zvuče razgovori planinara i njihovih saradnika i još mnogo toga.

Međutim, detaljno je opisana i ledena lavina koja se desila 18. aprila 2014. u blizini lednika Khumbu i koja je odnela živote mnogih planinara.

Tokom 3D obilaska Mont Everesta saznaćete kuda se tačno kreću planinari, kako uzgledaju Himalaji, a sve vreme čućete i zvukove koji se tamo čuju.

Kada se popnete na sam vrh koji je visok 8.848 metara, možete da pogledate sve okolo, odnosno imate pogled od 360 stepeni! I zaista je neverovatno! Videćete gde se nalaze okolne države, gde su kampovi za planinare, kao i kako izgledaju Himalaji pokriveni snegom.

J. Ž.

Možda te još zanima:

.

Vladimir Rašković Raš: Ravničarski alipinista

U svojoj bogatoj karijeri, bilo da je u pitanju njegov posao ili hobi, Vladimir Rašković Raš uspešno se oprobao u…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

.

Veštačka inteligencija misli da ima dete

Sajt 404 Media izveštava o neobičnoj situaciji kada je u pitanju veštačka inteligencija, a u glavnoj ulozi se našao Metin…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo