...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Lifestyle / Video igre

Warcraft III: Reforged razočarao igrače

07.02.2020.

Warcraft III je izašao sada već davne 2002. godine ali i dalje se igra kao da je izašao juče. Blizzard, kompanija koja stoji iza ove video igre, 2018. godine je najavila unapređenu verziju igre pod nazivom Warcraft III: Reforged. Ona je konačno izašla 28. januara, a sudeći po prvim reakcijama igrači nisu oduševljeni.

.

Reforged je igračima, makar sudeći po najavama, trebalo da donese potpuno novi gameplay, a trejelri koji su tada izašli su postavili lestvicu prilično visoko. Najveća unapređenja trebalo je da budu na polju grafike, što je i logično, s obzirom na to koliko je tehnologija napredovala u odnosu na 2002. godinu.

Obećane su poboljšane cut scene, koje je trebalo da izgledaju kao mini filmovi, sa potpuno novim glasovima. Prvi trejleri i jesu tako izgledali, ali igrači na kraju to nisu dobili.

Možda je najveći problem to što su igrači koji su igrali Warcraft III putem Battle.neta naterani da pređu na novu, Reforged verziju. A to znači da su nestali svi profili, kao i rangiranja iz stare verzije. Kako kaže igrač Warcrafta Miloš Krstić upravo je ovo naljutilo mnoge.

"Blizzard obećao potpuno unapređenu igru, sa unapređenim gameplay-om, a ono što su igrači dobili je igra koja je deset puta lošija. Platiš za nešto što nisi želeo, odnosno, nateran si da za iste novce igraš goru igru. Blizzard proteklih godina ima sve lošiji odnos sa igračima, tako da ovo sigurno nije ni prvi ni poslednji put da će razočarati te silne milione gejmera koji igraju njihove igre", kaže Miloš.

Sa druge strane, postoje i oni koji misle da Blizzard nije uradio toliko loš posao, a među njima je i jedan od igrača Đorđe Ivanović.

"Postoje objektivne zamerke na funkcionisanje igre koje bi uskoro trebalo da se reše, ali sve u svemu moje iskustvo je za sada dobro. Smatram da u ovakvim situacijama velikog kuđenja, odnosno hvaljenja nečega, treba uvek zastati i razmisliti. Na kraju, Warcraft III: Reforged najverovatnije neće biti veliki povratak koji je planiran ali će, verujem i dalje okupiti veliki broj igrača koji će godinama ostati tu i igrati ga", objašnjava Đorđe.

warcraft3gameplay jpg

I sam Blizzard je priznao da igra nije ispala onako kako su obećali. U saopštenju navode da im je žao što igrači nisu dobili sve što su hteli, a obećali su i da će u narednom periodu ispraviti neke nedostatke. Kompanija se obavezala i da će vratiti novac svima koji su nezadovoljni.

M. L.

Foto: Screenshot

Možda te još zanima:

.

Twelve Minutes: Zaplet dostojan trilera

"Twelve Minutes" je mala ali izuzetno zanimljiva igra koja u sebi krije zaplete dostojne najboljih holivudskih trilera, što nije svojstveno…

.

Asphalt: Koja je tajna dobrog trkačkog serijala za mobilne telefone?

Kada govorimo o trkačkim igrama, sigurno vam prvo na pamet padaju serijali kao što su Forza Horizon, Gran Turismo ili…

.

Dragon Ball FighterZ: Kultna likovi u epskim borbama

"Dragon Ball Z" je jedan od crtanih filmova koji je obeležio početak dvehiljaditih na domaćim televizijama. To je, zapravo, bio…

.

The Simpsons Game: Nije kao "Hit & Run", ali može da prođe...

Sigurno vam je prva asocijacija na video igru povezanu sa Simpsonovima legendarni "Hit & Run" iz 2003. godine. No, nakon…

.

Odrasli gejmeri sve više doživljavaju onlajn nasilje

Odrasli gejmeri su sve češće meta onlajn nasilja, koji je sa 74 odsto porastao na čak 86 odsto u poslednje…

.

Može li gejming da pomogne u poboljšanju koncentracije?

Da su video igre, kao i celokupna gejming industrija, sve više prisutni u svakodnevnom životu velikog broja ljudi, samim tim…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo