...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Vanzemaljski objekat leteo blizu Zemlje!

05.01.2021.

Vanzemaljski "komad tehnologije" nedavno je prošao blizu naše planete, tvrdi Avi Leb, predsedavajući odseka za astronomiju na univerzitetu Harvard i najavljuje da bi se slični objekti u skorije vreme mogli pojaviti u Sunčevom sistemu.

.

U svojoj još neobjavljenoj knjizi "Vanzemaljac: Prvi znak inteligentnog života izvan Zemlje", naučnik kaže da je misteriozni objekt nazvan Oumuamua (izviđač) došao iz pravca Vege, ušao u orbitalno područje Sunčevog sistema 6. septembra 2017. godine i mesec dana leteo blizu Zemlje "brzo se krećući ka sazvežđu Pegaz i dalje".

Iako je dugačak samo oko 100 metara, veruje se da je to prvi "međuzvezdani objekat" ikad otkriven u našem Sunčevom sistemu.

Prema Lebu, to nije bila obična kometa već deo odbačene tehnologije iz vanzemaljske civilizacije. Ukazao je na neobičan oblik sličan cigarama, bez presedana za normalne svemirske objekte, dodajući da je bio "neobično svetao", barem "deset puta svetliji od tipičnih kamenih asteroida ili kometa Sunčevog sistema".

Nepoznati svemirski objekt je primetio najmoćniji teleskop na planeti, teleskop Panoramskog snimanja i sistem za brzi odgovor (Pan-STARRS) na Havajima.

Profesor predviđa da će se slični scenariji ponavljati i u budućnosti i da će se u Sunčevom sistemu pojavljivati i drugi odbačeni predmeti vanzemaljske tehnologije. 

Izvor:www.rs.sputniknews.com

Možda te još zanima:

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Poleteo prvi komercijalni cepelin proizveden u Kini

"AS700 Sjangjun" je naziv prvog komercijalnog cepelina proizvedenog u Kini, koji je tokom probnog leta bezbedno prevalio oko 180 kilometara na relaciji između…

.

Yahoo kupuje Artifact

Yahoo je najavio kupovinu Artifact, platforme za vesti vođenu veštačkom inteligencijom koju su osnovali Instagram kreatori.

.

Novi vremenski standard za Mesec

Bela kuća je objavila da je zatražila od NASA-e da do 2026. godine kreira novi vremenski standard za Mesec. Koordinisano lunarno vreme…

.

Budućnost rastavljena na delove

Rastavljanje uređaja na delove, koje je objavio FCC (Federal Communications Commission u SAD-u), nudi više informacija o tome kako Humane…

.

Besmrtnost je moguća?

Poznati futurista Rej Kurcvajl, inače bivši Google inženjer, predviđa da će besmrtnost postati moguća do 2030. godine.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo