...
ORADIO UŽIVO

Lifestyle / Tehnologija

I Tviter uvodi "storije"?

05.03.2020.

Tokom proteklih nekoliko godina, gotovo sve popularnije društvene mreže, od Facebooka do YouTube-a, uvele su "storije", objave koje nestaju posle 24 časa. Sada im se pridružuje i Tviter.

.

Kako su objavili zvaničnici ove kompanije, testiranje nove fukncije pod nazivom "fleets" počelo je u Brazilu. Prema njihovim rečima, ovo bi trebalo da učini da se korisnici osećaju slobodnije na Tviteru i da bez puno razmišljanja dele objave. Bez obzira na to da li objavljujete tvit, fotografiju ili video, sve će nestati za jedan dan.

Sve radi na istom principu kao na drugim mrežama, korisnici koji imaju "storije" biće označeni krugom oko njihove profilne fotografije. Drugi korisnici neće moći da retvituju ovakve objave, niti da ih javno komentarišu ili lajkuju.

Za sada nije poznato kada će se ova opcija pojaviti na globalnom nivou, a sve zavisi od toga kako se pokaže među korisnicima u Brazilu.

Možda te još zanima:

.

Pretplata za nove korisnike društvene mreže X?

Novi korisnici društvene mreže X, ranije poznate kao Tviter, navodno će morati da plate skromnu cifru ukoliko žele da objavljuju…

.

Vrednost bivšeg Tvitera opala za 70 odsto otkako je vlasnik Mask

Vrednost platforme X (nekadašnjeg Tvitera) opala je za 71 odsto od kada je taj društveni medij kupio američki milijarder Ilon Mask, objavila je američka multinacionalna…

.

Platforma X testira naplatu godišnje pretplate za nove naloge

Testiranje se trenutno sprovodi na Novom Zelandu i Filipinima.

.

Microsoft napravio Xbox kontroler sa mirisom pice

Microsoft je dizajnirao prilagođene TMNT Xbox kontrolere koji imaju difuzer mirisa vezan pozadi u obliku parčeta pice. 

.

Twitter počinje sa plaćanjem kreatorima

Twitter je zvanično pokrenuo program za deljenje prihoda od oglasa s kreatorima sadržaja. Ova inicijativa, koju je Ilon Mask najavio ranije…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo