...
TRENUTNO16:30 - 16:45Tehnologija

Lifestyle / Tehnologija

Facebook je svuda oko nas

21.12.2018.

Facebook je možda prestao da deli naše podatke svima redom, ali je nastavio da ih prikuplja.

.

Kako se pokazalo u izveštaju nemačke kompanije posvećene mobilnoj industriji Mobilsicher, pojedine aplikacije korisničke podatke dele sa Facebook-om.

Kao samo neke od tih aplikacija, navedeni su Tinder, Grindr, OKCupid, ali i neke čija su glavna tema zdravlje i religija. 

Kako navodi Engadget, a prenosi Benchmark, poznat je i način na koji se lične informacije o korisnicima prikupljaju, a u pitanju je Facebook-ov SDK-a. Među informacijama mogu da se nađu IP adrese, aplikacije koje se koriste, tip uređaja, kao i korisnikov jedinstveni Advertising ID (informacija koja se prenosi čim korisnik otvori aplikaciju).

Mobilsicher-ovo otkriće pokazuje koliko malo kontrole imaju korisnici nad ličnim informacijama kojima Facebook raspolaže i šta može da učini sa njima.

Možda te još zanima:

.

Florida zabranjuje pristup društvenim mrežama

Guverner Floride Ron DeSantis potpisao je zakon kojim se deci mlađoj od 14 godina zabranjuje pristup društvenim mrežama. Takođe, za…

.

Smanjuje se upotreba TikToka

TikTok je prošle godine bio na prvom mestu kada je u pitanju broj preuzimanja, ali nije bio prva i po…

.

48.000 kompanija dalo Facebooku podatke o jednoj osobi

Facebook dobija podatke o korisnicima od velikog broja različitih kompanija, a nova studija koju je sproveo Consumer Reports daje bolji…

.

Uvode se ograničenja za Facebook i Instagram

Kompanija Meta najavila je primenu novih ograničenja pristupa određenim sadržajima za adolescente na Facebooku i Instagramu, kako bi promovisala "bezbednu…

.

Ove aplikacije su najgora noćna mora za bateriju telefona

Aplikacije društvenih mreža, striming aplikcije i određene mobilne igre poznate su po tome što prazne baterije pametnih telefona.

.

Ovo su najpopularnije aplikacije za dopisivanje u 2023. godini

Spisak najpopularnijih globalnih mobilnih aplikacija za slanje poruka, zasnovan na broju mesečno aktivnih korisnika, ažuriran je za 2023. godinu.

  • 16:10 Pesma dana
  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo