...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Lifestyle / Tehnologija

Digitalni asistenti sve pametniji

25.12.2018.

Loup Ventures objavio je rezultate redovnog godišnjeg testiranja inteligencije digitalnih asistenata i pametnih zvučnika uz pomoć upitnika koji sadrži 800 pitanja, koji dokazuju da virtuelni asistenti tokom vremena postaju sve pametniji.

.

Kako prenosi PCPress, u okviru testa ispitane su pre svega sposobnosti pametnih zvučnika, budući da u okviru njih digitalni asistenti nisu ograničeni opcijama kao što je to slučaj sa pametnim telefonima, testirani su Amazon Echo (Alexa), Google Home (Google Assistant), HomePod (Siri) i Invoke (Cortana).

Rezultati su doneli nekoliko iznenađenja, poput toga koliko je Siri napredovala tokom poslednje godine, te postala ravnopravni konkurent Amazon-ovoj Alexa-i, a pored toga su i ostali asistenti zabeležili poboljšanja koja su bolja od očekivanih.

asistenti2 jpg

Tako se došlo do zaključka da korisnik neće napraviti grešku ako izabere bilo koji od ovih ekosistema, budući da su pametni zvučnici od zabavnih igračaka postali korisni asistenti u svakodnevnom životu.

Možda te još zanima:

.

Google Assistant će skenirati lice?

Taman kad smo navikli da pojedini telefoni imaju face recognition za otključavanje tastature, dolazi nam vest da će Google Assistant…

.

Google otpušta one koji su protiv "Projekta Nimbus"

Google je otpustio 28 zaposlenih koji su učestvovali u protestima protiv "Projekta Nimbus", odnosno, ugovora sa izraelskom vladom i vojskom…

.

Zabrana Tik-toka prošla Kongres

Paket za nacionalnu bezbednost, koji uključuje i mere zabrane Tik-toka širom SAD, usvojen je velikom većinom glasova u američkom Senatu.

.

Plata u Nemačkoj 9.000 evra mesečno, bez da ustanete iz kreveta

Nemački centar za avijaciju traži 12 kandidata koji će provesti 60 dana u krevetu, za potrebe nove studije koju sprovode…

.

Obiđite Srbiju za Prvi maj i Uskrs

Ako nas vreme ne prevari, kao što je to čest običaj za 1. maj, mogli bi ovo biti stvarno dobri…

.

Kina uklanja strane mrežne čipove do 2027.

Kina pokušava da eliminiše čipove strane proizvodnje do 2027. godine.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo