Lifestyle / Kuhinja
Brza i laka bela čorba
Ukoliko nemate puno vremena, a želeli biste da ipak srknete nešto toplo i ukusno, imamo čorbu idealnu za vas.
Foto: Kuvamcuvam.com
Potrebno je:
1 glavica crnog luka, ulje, kocka za supu, smrznuto povrće, pavlaka za kuvanje, kisela pavlaka.
Priprema:
Na malo ulja staviti sitno iseckani luk da se dinsta. Nakon toga dodate smrznuto mešano povrće i zalijete pavlakom za kuvanje. Dodate oko litru vode i začinitie po ukusu. Dodate i razmućenu kocku za supu radi pojačanja ukusa.
Nakon pola sata probate da li je povrće kuvano a začini pogođeni i ako je odgovor potrvrdan, spremni ste za obrok.
Ukoliko volite kiselu pavlaku možete dodati i direktno sebi u tanjir. Stvar ukusa. Takođe možete da pravite ovu čorbu i sa bilo kojom vrstom mesa, ali se onda čorba kuva nešto duže.