...
ORADIO UŽIVO

Kultura

Putovanje u Japan za umetnike i radnike u kulturi

02.11.2017.

Fondacija "Novi Sad 2021" u saradnji sa organizacijom EU–Japan Fest iz Tokija raspisala je konkurs za studijsko i istraživačko putovanje u Japan, na koji mogu da se prijave umetnici i radnici u kulturi.

.

Oni koji žele da konkurišu treba da imaju minimum dve godine iskustva u međunarodnoj saradnji, da tečno govore engleski jezik, da imaju jasno, precizno i realistično objašnjen razlog za studijsku posetu i prebivalište na teritoriji Novog Sada ili opština Sremski Karlovci, Beočin ili Irig.

Konkurs je raspisan u sklopu programa razmene "Kizuna", koji se sprovodi kako bi se internacionalizovala kulturna scena Novog Sada, kroz povezivanje lokalnih kulturnih radnika i umetnika sa partnerima iz Japana, koji će planirati zajedničke kulturne i umetničke projekte.

Partnerske organizacije finansiraće putovanje u Japan onim umetnicima i ranicima u kulturi čiji projekti budu prihvaćeni na konkursu, a detaljne informacije o konkursu, propozicije, kao i aplikacioni formular nalaze se na sajtu Fondacije "Novi Sad 2021".

Rok za prijavu je 17. novembar 2017. godine.

J. Z.  

 

 

Možda te još zanima:

.

Okrugli sto o volontiranju u domenu zaštite životne sredine

Okrugli sto na temu volontiranja i zaštite životne sredine održaće se u petak, 3. novembra od 13 do 15 časova…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo