...
TRENUTNO15:00 - 16:00Vaš DJ sat

Kultura

Novogodišnji vodič od 30. decembra do 5. januara

30.12.2019.

Gde ćeš za Novu?

.

Ponedeljak,  30. decembar

Izložba "Metamorfoze" biće otvorena u Svilari sa početkom u 19.30 časova. Ona predstavlja zaokružen koncept koji sadrži savremeni baletski performans, izložbu fotografija i predstavljanje knjige koja sadrži fotografije propraćene tekstom/stihovima Saše Aluševskog.

Koje knjige morate da pročitate u 2020. godini? Šta ne smete da propustite? Od čega valja bežati? Saznajte u knjižari Zenit, na opuštenom druženju sa književnim i umetničkim autoritetima. Upoznajte i razgovarajte sa našim poznatim piscima, profesorima, publicistima, prevodiocima, kritičarima itd. Neki od gostiju su: Slobodan Tišma, Radoslav Petković, Laslo Vegel, Teofil Pančić, Vladan Beara, Maja Solar, Vladislava Gordić Petković i tako dalje.

Malo prednovogodišnjeg zagrevanja nikada nije na odmet, a najbolji način za to je stari dobri rokenrol - Headbangers Ball u Gerili. Početak od 21 čas.

Utorak, 31. decembar

Tradicionalni domček održaće se u domu b-612. Čeka vas žurka koju prave za vas Guilty Pleasure ekipa, Čekaonica i Ogi. Ulaz je 400 dinara, a posle ponoći 600 dinara.

Žurka u KC Labu počinje u 18 časova i trajaće do 02.30 časova iza ponoći. Nastupaju: Avoid aka Vladimir Acic, Novak, Z kao Zeljko, Veljko b2 Grmuša. Svako od njih pripremio je specijalne novogodišnje setove, na vama je samo da svratite na dobro poznatu adresu dr. Hempta 2. Kako bi novogodišnje veče proveli u super atmosferi, broj karata je ograničen. Ulaznice u pretprodaji možeš kupiti svakog dana u KC Lab od 10 časova do jedan, po ceni od 500 dinara. Karta u novogodišnjoj noći biće 1.000 dinara i broj karata biće ograničen.

Arts&Craft Bazar biće održan u Svilari. Dođite od 14 časova i ispratite 2019. godinu uz jazz, dobru atmosferu i dobro društvo. Izlagači su Zbir kraft pivo, Mangulica, Čokoladne praline, Aktiv žena Vojvodine "Vojvođanka", Vajlants, Kreativna kuhinja, Mira Pucarević pottery.

Knjižara Zenit vas poziva na ispraćaj stare godine. Za vas pripremili su DJ program (new disco, deep house, dnb). Ulaz besplatan.

Žurka uz čuvenu tamburašku atrakciju La banda počinje u Domu kulture, a žurka se nastavlja nastupom benda Osmi dan, nakon njih dolazi DJ Dachony. Ulaz na dnevnu žurku je slobodan, a ulaz na noćnu žurku je 1.000 dinara.

Kao i prošle godine, u Gerili je dnevna novogodišnja žurku. DJ Pako će vas voditi kroz osam sati najkvalitetnijeg disco/pop/rocka, a ulaz je besplatanZa večernje sate, Gerila je pripremila Neon Disco žurku. Karte za novogodišnju žurku su 1.200 dinara.

Bane Arsić, poznatiji kao DJ NIKAD KAO BANE pušta muziku u Shamrock baru. Bane jako voli voli svetlost reflektora (redovni je učesnik kvizova na tv-u) i okušaće se ovaj put kao DJ. Početak u 13 časova. A što se tiče večernjih časova, tu je DJ Šare, koji ponovo vrti ploče.

DJ Tele pušta muziku u Lazinom teletu. Ulaz na večernju žurku se, za razliku od dnevne, plaća 1.500 dinara, a rezervacija stolova je obavezna.

Žurka u Brick baru počinje u podne sa Direct Control AkA Skal (Zoran Lalić). Čovek koji je zabeležio nekoliko izdanja na vinilu, a danas u njegovim setovima možete čuti od Hip Hopa, Electro Funka, do Afro Beata i Boogie zvuka. Za sam doček, zadužena je Kontakt. ekipa sa svojim Funk Kontakt. projektom.

Tradicionalni doček na dva stejdža održaće se i ove godine u Crnom Ovnu i u Klubu kulture "Crna ovca".

Novi Sad dočekuje ponoć na Trgu slobode uz Bajagu i instruktore, beogradski sastav Artan Lili i svetski poznatog producenta Mahmuta Orhana, u organizaciji EPK 2021.

Ekipa iz Škripe poziva vas da zaokružite godinu iza od 12 časova do 20 časova. Ulaz je slobodan.

Sreda, 1. januar

DJ duo Cice iz agencije nastupiće u domu b-612. Počinje u 21 čas.

Prvi provod u 2020. godini rezervisan je za GIFT. Čeka vas svirka britanskog rokenrola 80-ih i 90-ih, praćenu jedinstvenim performansom. Glas ćete za reprizu ostaviti uz najveće hitove Depeche Mode, David Bowie, The Cure, Pet Shop Boys i drugih muzičkih legendi u Domu kulture. Ulaznice su u prodaji po ceni od 800 dinara, a dostupne su na Gigstix prodajnim mestima, kao i online.

Za one najizdržljivije kojima jedna dobra žurka za doček nije dovoljna, Gerila sprema još jednu za dan posle. Repriza dočeka nove godine u starom dobrom guilty duhu, nateraće vas da skačete sa društvom celo veče. 

Tradicionalna svirka BaYaT-a za reprizu dočeka biće održana u Shamrock baru. Ovaj put ćemo imati priliku da poslušamo sve pesme sa novog albuma i već nam poznate stare hitove. Cena karte je 400 dinara i broj karata je ograničen.

Četvrtak, 2. januar

Single Ladies - Beyonce Real Tribute bend nastupiće u Domu kulture od 10 časova. Ovaj bend je prvi evropski tribute bend koji čine isključivo muzičarke. Sastav benda čini pet talentovanih žena koje zajedno izvode R&B hitove na old school način: bez matrica, specijalnih efekata, samo lajv instrumenti, energični vokali i soulful vajb. Ulaznice su u prodaji po ceni od 600 dinara, a dostupne su na Gigstix prodajnim mestima, kao i online.

Petak, 3. januar

Prvog petka u novoj dvehiljadedvadesetoj u KC Labu Breakbeat & Electro sa gramofona i diskova zagrejaće vas Grolym (Vojislav Grubor), Direct Control (Zoran Lalić) i Baxter Stockman (Stefan Aćimović). Ulaz je 150 dinara.

Sa Stray Doggom knjižara Bulevar buks nastavlja koncept muzičkih performansa u kojima objedinjuje dva medija: muziku i knjige. Koncert je od 21.30 časova, a ulaz na koncert je 500 dinara u pretprodaji, a 600 dinara na dan koncerta.

Lesa i Mare iz novosadskog sastava M.U.D.A. spremaju vam hangover žurku u Gerili posle novogodišnjeg lumpovanja. 

Subota, 4. januar

U KC Labu nastupiće Vanja Bursać, a nakon nje Rxallz.  Iza Vanje Bursać ne krije se samo staž u klabingu već i ogromna ljubav prema muzici. Ona se upoznala sa muzikom kroz klasični rok i metal, prateći aktuelne trendove i zaljubljujući se u hiphop devedesetih. Danas vlada klasicima elektronske muzike, ali i house trakama koje dobija na preslušavanje od prijatelja širom sveta. Danilo Crnojević, poznatiji kao Rcallz ili Baboon, je muzički producent i DJ iz Novog Sada. Član je novosadske grupe "Bekfleš". DJ-ingom se bavi gotovo 7,8 godina u nazad, i imao je priliku da nastupa na velikom broju spektakularnih žurki.

Drugi dan za redom u Bulevar buksu nastupiće Stray dogg, a ovog puta, dovode i društvo, već poznatu ekipu iz Zagreba, Klinika Denisa Kataneca.

Nedelja, 5. januar

Izložba Once upon a time / Figura – Eksterijer – Enterijer u KC Labu biće otvorena u 19 časova. Studiozni crteži studenata treće godine Akademije umetnosti u Novom Sadu, jesu radovi nastali u sklopu studijskog predmeta crtanje i čine prikaze zarobljene unutar prostora. Bezvremenski, skriveni i tajni prikazi u spoju svojih suprotnosti koji prikazuju sve, ne otkrivajući ništa.

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 13:00 RetroTips
  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo