...
TRENUTNO17:00 - 18:00Šta se kuva?

Kultura

Nedeljni vodič od 23. do 29. decembra

22.12.2019.

Kao i svake nedelje super događaji, ali ove imamo jedan poseban. Hint: čekirajte subotu! 

.

Ponedeljak, 23. decembar

Alternoon je filmski serijal koji se održava u Omladinskom centru CK13 dvaput mesečno. Prikazuju se andergraund filmska ostvarenja koja za tematiku imaju DIY kulturu i bave se alternativnom umetnošću kao načinom razmišljanja. Serijal Alternoon se radi isključivo u edukativne svrhe, te je ulaz na sve projekcije besplatan. Ovog puta gleda se "Italo disco legacy" i "I am divine". Početak je u 20 časova.

Dokumentarni film "To sam što jesam - gipsy mafia", rediteljke Andrijane Stojković, biće prikazan u u 20 časova u Kulturnom centru Lab. Radi se o filmu koji je na ovogodišnjem Beldocs - Меđunarodnom festivalu dokumentarnog filma dobio specijalnu nagradu žirija u srpskoj takmičarskoj selekciji. Film dočarava život dva brata - Skila i Badija, dvojice repera koji više od deset godina kao članovi benda Gipsy Mafia prave hip hop muziku i sami izdaju svoje albume.

Utorak, 24. decembar

"Predstava "Lepak za budale" biće odigrana u KC Labu od 20.30 čas. To  je prva predstava pozorišne trupe "Kreft". Ovaj projekat nastao je na osnovu dela "Stilske vežbe" francuskog pisca Remona Kenoa, ali su autori adaptirali delo kako bi bilo bliže njima, kao i publici. Osnovna ideja predstave jeste prikazivanje jedne priče na više različitih načina, prateći stereotipe današnjeg vremena koji su svima poznati. Ulaz je 200 dinara.

Sreda, 25. decembar

Predstavljanje duplog LP izdanja 'Inities 2017' pijanistkinje Branke Parlić, biće održan od 19 časova u knjižari Bulevar Buks. Branka Parlić je jedna od vodećih svetskih pijanistkinja posvećenih izvođenju "Nove Muzike", minimalizma i postminimalizma druge polovine XX i prve decenije XXI veka.

U okviru Euro-In festivala u Kulturnom centru Novog Sada biće prikazana dva filma sa ovogodišnjeg Festivala evropskog filma. Početak je u 19 časova sa filmom "Krvavo mleko", a nakon njega posetioci će moći da pogledaju i "Daleki lavež psa". 

Četvrtak, 26. decembar

Došlo je vreme i za poslednji Klabing u 2019. godini. Ovog puta čita se Umberto Eko, njegov roman "Nulti broj". Takođe, posetioci će moći da razmenjuju knjige po principu "donesi jednu, uzmi jednu". Svako ko želi da učestvuje u razmeni, treba da zapakuje jednu knjigu (ne mora biti nova) i da je donese, a potom će metodom tombole izvlačiti ko dobija koju knjigu. Početak je u 18 časova, a mesto održavanja CK 13.

Tribina "Iza otvorenih vrata - O omladinskim politikama u Novom Sadu" biće održana od 19 časova u CK 13. Budući da se u toku poslednji mesec u kojem je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope, dobra je prilika za razgovor o doprinosu ove titule.

Još jedan Jazz jam session biće održan u KC Labu sa početkom u 21 čas. Nastupaju''Akshani Project'', kvartet koji je nastao u Novom Sadu 2012. godine. Prvobitno kao trio (Vukašin Mišković - gitara, Fedor Ruškuc -kontrabas, Ištvan Čik - bubnjevi), bend kasnije pridružuje i četvrtog člana: Lazar Novkov - harmonika. Ulaz je 150 dinara.

Razgovor povodom predstavljanja knjige "Pop pravo - kratak vodič kroz filozofiju prava" autorke Ljiljane Madžar Stojković biće održan od 19 časova u knjižari Zenit. Sa autorkom će razgovarati Bojan Krivokapić.

Petak, 27. decembar

Novogodišnje zagrevanje počinje događajem u domu b-612 pod nazivom "Mars"! Počinje u 21 čas, a ulaz je 150 dinara.

Imprimatur veče u Zenitu biće održano od 19 časova, u okviru kojeg će se publici predstaviti trojica autora ove izdavačke kuće: Goran Dakić, Ninoslav Mitrović i Stevo Grabovac. Uz njih, u programu će govoriti Boris Maksimović, urednik ove izdavačke kuće. Razgovor vodi Bojan Krivokapić.

U pretprazničnoj atmosferi, Brick bar ugostiće dva benda, Reci cimet iz Beograda i Norvešku Šumu iz Novog  Sada. Reci Cimet je beogradski bend čiji se zvuk može najpribližnije opisati kao alternativni rok sa dominantnim uticajima fank i džez stilova. Ulaz je besplatan.

Fejsbuk stranica "Ženska posla" organizuje žurku u Gerili. Početak u 19 časova.

Chemical tomb iz Beograda, Niyazov i Ground zero iz Novog Sada/Beograda, nastupiće u Soulpeddleru od 20 časova.

Sa Velikim Prezirom Bulevar books nastavlja koncept muzičkih performansa u kojima objedinjuju dva najvitalnija medija: muziku i knjige. Početak je u 21.30 čas, a ulaz je 600 dinara. 

Subota, 28. decembar

Novogodišnja  Oradio žurka je nezaobilazan događaj za stvaranje euforije pred novu dekadu. Počinjemo u 20 časova sa tribinom "Društvene mreže i mentalno zdravlje mladih" na kojoj učestvuju psihološkinja Nataša Oparnica Vračar, Angelina Popović (@svilenebube) i Marko Marosiuk (@markoariel). Nakon toga dolazi prvi Vaš DJ sat live iz doma b-612, a vi ćete imati priliku da puštate svoju muziku! Kako? Javite nam se u inboks na Fejsbuku! Nakon pola sata vašeg muzičkog programa, dolaze Olivera Popović i Milica Uzelac koje prave uvertiru pred drugi Vaš dj sat, tako da će naša dva slušaoca/čitaoca dobiti priliku da puštaju muziku na našoj žurci uz razgovor sa našim muzičkim urednikom Dušanom Majkićem. Zatim, nastupa novosadski bend Nemi pesnik! Za kraj, ostavili smo posebni guilty pleasure, i to ne klasični već će se naši Retro tipovi potruditi da tu bude sat vremena kvalitetne nostalgije. ULAZ je besplatan UZ instaliranu Oradio aplikaciju! Vidimo se.

Drugi božićni, tradicionalni, ekskluzivni, limited edition DJ Bend nastup u biće održan u KC Labu od 21 čas. Očekujte vrhunsku božićnu atmosferu, uz miris jutros okićene jelke, božićnog pečenja, kuvanog vina, medenih kolačića i jeftinih kineskih poklona. Ulaz 150 dinara.

Još jedna Gerila žurka biće održana u, naravno, Gerili. Slušaće se pop, rock, hip hop i sve ostalo što organizatori osete  da može da vam bude zanimljivo.

Straight Mickey and the Boyz nastupiće u Bulevar booksu od 21.30 čas. Ulaz je 500 dinara. 

Nedelja, 29. decembar

Odmaramo pred doček 2020. godine!

Možda te još zanima:

.

Netfliks napravio bilbord kakav niste videli do sada

Za nastavak akcionog trilera "Cena spasa 2" (Extraction), striming platforma Netfliks napravila je džinovski poster koji publici pruža priliku da…

.

Nedeljni vodič od 9. do 15. marta

Proleće nam polako stiže, a dokaz su odlični događaji ove nedelje!

.

Nedeljni vodič od 2. do 8. marta

Početak marta donosi nam veliki izbor događaja!

.

Nedeljni vodič od 24. februara do 1. marta

Sudeći po raznovrsnosti i broju ovonedeljnih događaja, petak postaje nova subota! 

.

Nedeljni vodič od 17. do 23. februara

Najbolji način da odaberete mesto za izlazak je da konsultujete nedeljni vodič!

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. februara

Dan zaljubljenih povod je za mnoge događaje ove nedelje. 

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Šta se kuva?
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo