...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: Prva damska detektivska agencija

21.06.2021.

Novosađanka Zorica Popović odlučila je da počne da se bavi pčelarstvom, o čemu smo pisali prošle nedelje. Osim priče o najkorisnijim životinjama na svetu, Zorica nam je i preporučila lektiru za ovo leto. Ona kaže da vredi pročitati "Prvu damsku detektivsku agenciju" pisca Aleksandra Mekola Smita.

.

"Cela priča odigrava se u Africi, gde devojka otvara detektivsku agenciju, prvu tog tipa u njenom gradu. Sviđa mi se taj momenat u kojem mlada detektivka sve radi sama (bez muške pomoći, što u Africi deluje vrlo čudno), da to čini uz pomoć štapa i kanapa. Zamišljam je sa onim šarenim turbanom na glavi i beskrajno je simpatična. Reč je o veoma lepoj i emotivnoj priči", kaže Zorica.

Ovaj roman prodat je u preko osam miliona primeraka i bio je veoma popularan širom sveta. To i ne čudi jer roman govori o veoma šarmantnoj, intuitivnoj i duhovitoj devojci u tipično muškom svetu.

Serijal Prva damska detektivska agencija dobio je British Book Awards i nagradu Dager Udruženja pisaca kriminalističkih romana.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati: "Prednosti jednog marginalca"

Katarina Kostić, autorka popularnog bloga o knjigama "Prerazmišljavanje" i osnivačica Novosadske razmene knjiga, preporučuje vam da pročitate roman "Prednosti jednog…

.

Stvari se stalno vrte u krug

Mogli bismo, gotovo sa sigurnošću, da kažemo da se za jedan veliki festival, poput Exita, proda mnogo više karata nego…

.

Vredi pročitati: “Problem tri tela”

Sociolog i profesor na Sveučilištu u Zadru Krešimir Krolo preporučuje da pročitate naučno-fantastični roman “Problem tri tela” kineskog autora Liju…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo