...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Kultura / Knjiga

Vredi pročitati: "Ja sam StaŠa"

09.12.2019.

Glumica Isidora Vlček preporučila je knjigu za koju kaže da opisuje Novi Sad na savremen način. 

.

foto: Početna strana sajta 'Ja sam StaŠa' 

"Preporučujem knjigu koja se zove 'Ja sam StaŠa', Staše Vukadinović. To je jedna mlada novosadska spisateljica. Nikad nisam čitala knjigu koja se tiče Novog Sada, a da nije jao Novi Sad 19. veka , nego nekako savremeno. Napisana je u formi dnevnika koji je zapravo potpuno isprepletan, ne ide hronološki, više fragmentarno. Jako je zanimljivo napisano, toliko da ne možeš da ostaviš knjigu, nego je i dalje čitaš i gutaš reči. Ona je strašno duhovita, ja se prepoznajem u 90 odsto stvari o kojima ona priča. Pominje ulice kroz koje i ja prolazim svaki dan. Što se tiče Novosađana, mislim da je to strašno uzbudljiva knjiga. Postoji i drugi deo", ispričala nam je Isidora.

Staša Vukadinović je po rođenju Zrenjaninka, a po adresi stanovanja Novosađanka, bavi se marketingom, diplomirala je književnost, voli konje i osećaj slobode i snage koji joj pruža boravak u prirodi. Kaže da ima jedan jedini talenat i to je pisanje, a pored toga njena svakodnevnica uključuje i psa Nimeriju i cvet na stolu u dnevnoj sobi.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo