...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music mix by Anja

Kultura / Knjiga

Knjiga nedelje: "Prava istorija sveta"

09.05.2016.

Pre više od nedelju dana imali ste priliku da pročitate malo ozbiljniji intervju sa jednim od osnivača Njuz.neta Dejanom Nikolićem. Sa našom novinarkom Leom tada je popričao o Content insights timu, a na samom kraju pitali smo Dejana koju bi knjigu preporučio omladini.

.

"Ne mogu da ne preporučim knjigu koju smo mi izdali "Prava istorija sveta". Iako sam veoma malo učestvovao u pisanju knjige vrlo sam ponosan za nju, zato što je sjajna i zato što je prava istorija sveta", izjavio je Dejan i dodao da smatra da bi ta knjiga trebala u kamenu da se iskleše zbog njene izuzetne važnosti.

S obzirom da je Dejan koautor knjige, zamolili smo ga da nam preporuči još jednu knjigu pa je odlučio da u drugom izboru takođe ostane u domenu istorije.

knjiga foto png

"U pitanju je knjiga "Alternativna istorija Srbije", Čedomira Antića i Peđe Markovića. Oni su ustvari naša konkurencija koja je izmišljala gluposti. To je sve na nivou šta bi bilo kad bi bilo", objašnjava kroz smeh naš sagovornik i dodaje da ne zna odakle im ideja da smišljanju stvari koje nisu istinite.

On vam ipak preporučuje da pročitate obe knjige, jer kako kaže istorija je nauka i treba primeniti naučni metod te uporediti oba dela u cilju spoznaje istine.

L.K.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Čast"

Studentkinja treće godine pravnog fakulteta u Zenici i potpredsednica Sektora za akademske aktivnosti ELSA Zenica Jasmina Horić svim mladima preporučuje…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Vredi pročitati: "Kako pronaći smisao života"

Student medicine Nemanja Đurić preporučuje knjigu Viktora Frankla “Kako pronaći smisao života”.

.

Vredi pročitati: "Ljubavnice"

Pesnikinja i feministička aktivistkinja Jelena Angelovska, preporučuje vam da pročitate roman "Ljubavnice", austrijske književnice Elfride Jelinek, dobitnice Nobelove nagrade 2004.…

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo