...
TRENUTNO11:00 - 12:00Dnevna soba

Kultura / Film

Vredi pročitati: "Prosjaci u Španiji"

08.11.2021.

Novosadski novinar Miloš Krstić nam je za ovu nedelju preporučio naučno-fantastični roman američke spisateljice Nensi Kres "Prosjaci u Španiji".

.

U ovom romanu nekolicina bogataša genetskom modifikacijom svojoj deci omugućava nadljudske sposobnosti, što im omogućava da budu stalno budni. Pošto su oni intelegincijom superiorniji, ubrzo stvaraju društvene promene pa se društvo deli na "spavače" i "nespavače".

"Tu već možemo da postavimo pitanje da li ćemo mi ikada biti spremni tako radikalne fizičke i društvene promene, iako one, na primer, donose dobro u svetu. Ko u takvom društvu vlada? Da li ako nadmoćniji pomognu jednom prosjaku treba da pomognu i stotanama drugih? Ovo su danas važna pitanja, pošto genetske modifikacije postaju sve preciznije", objašnjava Miloš uz nadu da će vam roman doneti bar neke odgovore na ova pitanja.

Nensi Kres uglavnom piše slične romane-naučno-fantastične, smeštene u blisku budućnost. Za svoje romane je dobila nekoliko nagrada, a piše i kolumne za časopise.

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Mliječni zubi"

Novinarka Divna Prusac preporučuje knjigu Lane Bastašić “Mliječni zubi”.

.

Vredi pročitati "Misli o nervoznoj planeti"

Studentkinja novinarstva Ivana Ivanović za ovu nedelju preporučuje da pročitate "Misli o nervoznoj planeti", autora Meta Hejga.

.

Vredi pročitati "MusicQuake: The Most Disruptive Moments in Music"

PR i bend menadžerka Branislava Kolarov za ovu nedelju preporučuje knjigu koja bi mogla da bude interesantna svim ljubiteljima muzike.…

.

Vredi pročitati "Kada telo kaže ne"

Master menadžerka ljudskih resursa Kristina Bogatinović za ovu nedelju preporučuje doktora Gabora Matea i knjigu "Kada telo kaže ne".

.

Vredi pročitati "Dolazak"

Profesorka Fakulteta za medije i komunikacije Marina Milanović za ovu nedelju preporučuje grafičku novelu "Dolazak" Šona Tana.

.

Vredi pročitati: "I lived on Butterfly Hill"

Omladinski delegat Srbije u Ujedinjenim nacijama i omladinski aktivista Mihajlo Matković kaže da svako treba da pročita knjigu "I lived…

  • 10:30 Tehnologija
  • 10:45 Prava stvar
  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo