...
TRENUTNO13:00 - 13:10Pre podne na O radiju

Kultura / Film

Uskoro snimanje novog Bitlđusa

12.08.2015.

Glumica Vinona Rajder potvrdila je da će biti snimljen dugo očekivani nastavak kultnog filma Tima Bartona "Bitlđus" (Bettlejuice) u kome je igrala glavnu ulogu uz Majkla Kitona, Aleka Boldvina i Đinu Dejvis.

.

"Mislim da to mogu da potvrdim. To je velika tajna ali je Tim tokom promocije filma "Big Eyes" rekao da će nastavka biti i da ću ja igrati u njemu", rekla je Vinona u emisiji Seta Majersa na pitanje da li će biti nastavka. Tim Barton je zaista prošle godine rekao da se radi na nastavku i da će Kiton i Rajderova najverovatnije ponoviti svoje uloge. Reditelj je rekao da je Bitlđus lik koji mnogo voli i koji mu nedostaje.

"Zapravo, nedostaje mi rad sa Majklom. Postoji samo jedan Bitlđus. Radimo na scenariju i mislim da smo bliži nego ikad i voleo bih da ponovo radim sa njim", rekao je Barton. Majkl Kiton, koji se u filmu pojavljuje svega 17,5 minuta, takođe je rekao da mu je ova uloga omiljena u karijeri.

U originalnom filmu iz 1988. godine Boldvin i Dejvisova igraju bračni par Mejtlend koji strada u saobraćajnoj nesreći. Oni, međutim, nastavljaju da žive kao duhovi u svojoj kući koju ne mogu da napuste. Kada se u kuću dosele novi vlasnici, nepodnošljiva porodica Dic (Ketrin O'Hara, Džefri Džouns i Vinona Rajder u ulozi ćerke Lidije), Mejtlendovi bezuspešno pokušavaju da ih preplaše. To privlači pažnju Bitlđusa (Kiton), bučnog i naprasitog duha čija "pomoć" postaje opasna po Mejtlendove i naivnu Lidiju.

 Film je dobio Oskara za šminku, zaradio je pet puta više od budžeta od 15 miliona dolara i pretočen je u animiranu seriju koju je Barton producirao. 

 

Možda te još zanima:

.

Vredi pročitati: "Razgovori s prijateljima"

Istraživačica i monitorka medija Anja Anđušić preporučuje roman "Razgovori s prijateljima" irske autorke Sali Runi.

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

.

Vredi pročitati: "Blank"

Urednik omladinskog programa BHRT-a, Vedran Prodić kaže da u obavezno štivo treba uvrstiti knjigu "Blank" glumca Feđe Štukana, a u…

.

Nedeljni vodič od 18. do 24. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta zanimljivih događaja, tu su razni koncerti, žurke, stand up večeri, radionice i izložbe.

.

Openhajmer eksplodirao na dodeli Oskara

Film "Openhajmer" Kristofera Nolana dobitnik je nagrade Oskar za najbolji film i apsolutni je pobednik ceremonije u Dolbi teatru. "Openhajmer"…

.

Nedeljni vodič od 11. do 17. marta

Ove nedelje vas očekuje dosta raznovrsnih događaja. Tu su filmske projekcije, stand up večeri, koncerti i žurke.

  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju
  • 13:10 Vredi pročitati
  • 13:20 Tehnologija

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo