...
TRENUTNO06:00 - 11:00Music Mix by Bea

Kultura / Film

Spajdermen ruši boks ofis rekorde!

16.07.2019.

Najbolji start jednog Spajdermen filma!

.

Poslednji nastavak treće faze Marvelovog filmskog sveta proteklog vikenda je apsolutno zavladao svim bioskopima! "Spajdermen: Daleko od kuće"“ u američkim bioskopima je sa prikazivanjem počeo 2. jula i do danas je na blagajnama zaradio više od 185 miliona dolara! Na taj način je srušio rekord najboljeg šestodnevnog otvaranja nekog filma sa početkom prikazivanja u utorak i postavio novu granicu.

Trejler za novog "Spajdermena"

Ovim rezultatom film je premašio prethodnika "Spajdermen: Povratak kući" iz 2017. godine za čak 30 miliona dolara i na taj način ušao u istoriju kao drugo najveće otvaranje, s obzirom na to da je prikazivanje krenulo u čak 4.634 američkih bioskopa.

Reakcije gledalaca i kritičara su izvanredne, o čemu svedoče i visoke ocene koje ovaj letnji blokbaster ima na uglednim filmskim stranicama poput imdb.com (8.1) i rottentomatoes.com (91%). 

Publika je definitivno željna novih avantura jednog od najprepoznatljivijih i najomiljenijih superjunaka, a o tome svedoči podatak da je u ostatku sveta film ostvario zaradu od 395 miliona dolara, čime je ukupni globalni boks ofis rezultat, samo u prvom vikendu prikazivanja dostigao fantastičnih 580 miliona dolara! 

Uživajte i uz kompletan saundtrek za koji je bio zadužen kompozitor Majkl Gaćino

Ove godine, Piter Parker (Tom Holand) je odlučio da letnji odmor po prvi put provede sa svojim najboljim prijateljima Nedom, Em Džej i ostatkom ekipe putujući po Evropi. Međutim, Piterov plan da zapostavi svoje superjunačke dužnosti na nekoliko nedelja brzo se izjalovio, kada je on nevoljno pristao da pomogne Niku Fjuriju (Semjuel El Džekson) u otkrivanju toga ko stoji iza napada misterioznih stvorenja, koja šire haos širom starog kontinenta. Umesto mirnog razgledanja Venecije i Londona, čekaju ga obračuni sa novim neprijateljima, uključujući i misterioznog Misteria (Džejk Džilenhal).

U nastavku poslušajte jedan klasik.

Dušan Majkić (izvor: Con Film Srbija)

Možda te još zanima:

.

MTV nagrade: Trijumf "Spajdermena" i "Euforije"

"Zlatne kokice", MTV nagrada za najbolje filmove i serije, dodeljene su proteklog vikenda u Los Anđelesu, a glavne nagrade, za…

.

"Spajdermen - put bez povratka" ruši rekorde

Novi film o čoveku pauku zaradio je neverovatnih 600,8 miliona dolara tokom svoje svetske premijere, što je dovoljno za treće…

.

Tom Holand je novi Spajdermen

Potraga za Spejdermenom je završena - novo lice Pitera Parkera, čoveka pauka, je Tom Holand.

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

.

Vredi pročitati: "Marko Aurelije"

Dragana Okanović je psihološkinja i strastvena čitateljka koja rado razgovara o knjigama i daje preporuke za čitanje. Ovog puta, slušaocima…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K
  • 12:00 Za i protiv

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo