...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Kultura / Film

Projekcija filma "Zemlja meda"

09.03.2020.

Uduženje Off Novi Sad organizuje projekciju dokumentarnog filma "Zemlja meda" danas (ponedeljak 9. mart) u 18.30 u bioskopu Arena Cineplex. Ulaznice koštaju 300 dinara i mogu se naći na blagajni bioskopa.

.

Ovaj dokumentarac započeo je svoje predstavljanje svetu kao višestruki pobednik prošlogodišnjeg Sandens festivala – Najbolji film selekcije svetskog filma, najbolja kamera u selekciji svetskog dokumentarnog filma specijalna nagrada žirija za uticaj i promenu, a u istoriji će ostati upamćen kao prvi film nominovan za Oskara u kategorijama za najbolji dokumentarni film i najbolji strani film.

"Zemlja meda" nas vodi na živopisne visove jedne od makedonskih planina. Ovo je priča o zadivljujućoj ženi, grube spoljašnjosti i iznenađujuće nežnosti i delikatnosti koja živi daleko od razvijenog sveta u ostacima planinskog sela.

Ona je poslednja koja med deli sa pčelama iz stena i veštinom iskusnih lovaca pronalazi "zlato" u kamenu. Nekom prastarom, samo njoj znanoj, magijom ona sklapa pakt sa pčelama i prirodom. U svemu što jos se dešava ona nas uči postojanosti i dostojanstvu.

Možda te još zanima:

.

Festival evropskih vrednosti

U subotu, 17. jula na Letnjoj pozornici na Paliću otvoren je 28. Festival evropskog filma "Palić", koji će trajati do…

.

Počinje još jedan Filmski Front

Filmski front: Međunarodni festival kratkometražnog filma biće održan od 24. do 27. oktobra u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada.

.

Besplatna škola dokumentarnog filma za srednjoškolce

Slobodna Zona Junior raspisala je konkurs za srednjoškolce povodom četvrtog izdanja škole dokumentarnog filma "Free Zone Filmmaker School" za školsku…

.

Kulturni festivali tokom čitavog leta

Muzičkih festivala nam nikad nije dosta, ali se dešava i da nam je potreban odmor od njih. Ukoliko želite da…

.

Otvoren konkurs za "Filmski front"

Međunarodni festival kratkometražnog filma "Filmski front" otvorio je konkurs za prijavu filmova. Sedamnaesto izdanje jedinog festivala kratkometražnog filma u Vojvodini…

.

Biografski filmovi - novi holivudski trend

Možemo slobodno reći da su biografski filmovi obeležili filmsku godinu za nama - pored "Openhajmera" o čijem kvalitetu najbolje govori…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo