...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Društvo

Mirović: Nova zgrada Radio-televizije Vojvodine postaće simbol moderne Srbije

06.09.2019.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i generalni direktor pokrajinskog javnog servisa dr Miodrag Кoprivica obišli su, danas, radove na novoj zgradi Radio-televizije Vojvodine, na Mišeluku. Nakon što su obišli budući veliki televizijski studio, centralni i frontalni desk-mesto gde će sedeti novinari svih nacionalnosti, Mirović je izrazio zadovoljstvo zbog toga što sve ide prema planiranoj dinamici, iako je, kako je istakao, reč o izuzetno komplikovanom projektu. 
Pokazali smo da smo sposobni da obnovimo ono što su nam uništili 1999. godine. Ova zgrada postaće simbol moderne Srbije, izjavio je predsednik Mirović, koji je ujedno i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV.

.

Foto: Jaroslav Pap

"Prema rečima izvođača radova, zgrada će biti gotova u novembru i to za samo dve i po godine od početka izgradnje. Izgradnja objekta koštala je više od 3 milijarde i 220 miliona dinara, a u toku je javna nabavka za tehničko-tehnološko opremanje zgrade u vrednosti od oko 550 miliona dinara. Reč je, pre svega o televizijskoj i radijskoj studijskoj opremi i svemu što je potrebno za emitovanje programa u najsavremenijem formatu", izjavio je Mirović.

On je dodao da su u toku razgovori vezani za enterijersko opremanje i naglasio koliki je značaj izgradnje nove zgrade RTV-a, u kojoj će njeni zaposleni, od naredne godine, imati uslove za rad, kao ni u jednoj televiziji na prostoru bivše Jugoslavije.

"U pitanju je institucija važna za informisanje građana, za beleženje svega što se dešava u životu svih građana Vojvodine i uloga Radio-televizije Vojvodine, koja proizvodi program na srpskom i jezicima nacionalnih zajednica, je u tome nemerljiva", kazao je predsednik Pokrajinske vlade.

nova zgrada rtv

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine objasnio je da stavljanje nove zgrade u funkciju nije nešto što će se desi za "tren oka", nego će zahtevati fazno preseljenje.

"Ne možemo samo ukinuti signal i upaliti ga na nekom drugom radnom mestu, niti preseliti sve radnike i dati im da rade sa novom, savremenom tehnikom i tehnologijom. Moramo ih prethodno obučiti. Do kraja ove godine, trebalo bi da tehnički opremimo zgradu za puštanje prvog signala, a u narednoj godini treba da nastavimo sa tim kako bismo preselili i stavili u funkciju svih sedam medijskih platformi Radio-televizije Vojvodine. U planu je da prvo osposobimo jedan radijski studio, a zatim da preselimo ceo radio", rekao je Кoprivica i izrazio zahvalnost svim finansijerima-Republičkoj i Pokrajinskoj vladi i Gradu Novom Sadu što će zaposlenima omogućiti da rade u novoj zgradi. On je, takođe, zahvalio Slovačkoj televiziji, koja će učestvovati u tehničkom opremanju zgrade u vrednosti od 50 hiljada evra.

Možda te još zanima:

.

Nova zgrada RTV-a u drugoj polovini 2019. godine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da radovi na izgradnji nove zgrade RTV-a teku planiranom dinamikom i da očekuje…

.

Izlivena prva prizemna ploča na novoj zgradi RTV

Na lokaciji nove zgrade Radio-televizije Vojvodine izlivena je prva prizemna ploča, koja obuhvata oko 2.500 kvadratnih metara i za nju…

.

Počinje izgradnja nove zgrade RTV

Nakon uklanjanja srušene, došlo je vreme za početak izgradnje naše nove zajedničke kuće.

.

Otvorena nova zgrada PMF-a

Preuređena je zgrada Prirodno-matematičkog fakulteta, preciznije Departmana za matematiku i informatiku i Departmana za fiziku. Nastavni prostor se rekonstrukcijom povećao…

.

Poziv za predlaganje kandidata za nagradu "Slavuj Hadžić"

Radio-televizija Vojvodine uputila je javni doziv za predlaganje kandidata za ovogodišnjeg dobitnika nagrade "Slavuj Hadžić" za celokupno autorsko delo kandidata…

.

Iznenada preminula mlada novinarka RTV Kristina Maletaški

Radio-televizija Vojvodine saopštila je da je iznenada preminula urednica programa na mađarskom jeziku Kristina Maletaški (28).

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo