...
TRENUTNO12:30 - 12:45Album nedelje

Društvo / Aktivizam

Skejteri, zdravlje i učenje

22.09.2015.

Centar za omladinski rad (CZOR) u nedelju 27. septembra u novosadskom Skejt parku organizuje niz aktivnosti u okviru kampanje "Zabava počinje ovde – životni stil bez alkohola", čiji je cilj promocija zdravog života i rušenje mita da je alkohol neophodan za zabavu.

.

Mladi će druženjem, učenjem i zabavom podići glas protiv normativne konzumacije alkohola i psihoaktivnih supstanci, za koje smatrau da su u srpskom društvu bespotrebno opšteprihvaćeni. CZOR već dve godine sprovodi projekat "Lažna sloboda – životni stil bez alkohola" uz podršku Ministarstva omladine i sporta te švedske organizacije IOGT International.

Da bi podstakli omladinu koja se okuplja u Skejt parku da se provodi zdravo, postaviće i grafit kog će nacrtati mladi iz Parka, a koji simbolizuje život bez alkohola.

U 17 časova, volonteri će se okupiti, postaviti rekvizite, štand i edukativni poligon. U 18 sati posetioci će moći da probaju naočare koje simuliraju posledice pijanstva, a od 19 do 20 postaviće se grafit "Zabava počinje ovde".

Od 19 do 21 sat aktivisti će snimati najzanimljivije događaje, koje će kasnije pretočiti u promotivni film i fotografije. U međuvremenu, partnerska organizacija Rilej postaviće u Skejt parku reciklažnu metalnu kostrukciju. Kao i ranije, druženje i učenje pratiće deljenje voća, vode i puštanje muzike do 21 čas.

I.M.

 

 

 

 

 

 

 

 

Možda te još zanima:

.

Besplatne obuke za nezaposlene mlade.

Centar za omladinski rad otvorio je poziv za besplatne šestomesečne obuke iz programiranja i digitalnog marketinga za nezaposlene mlade.

.

Školuj se za omladinskog radnika

Predstavljanje jednogodišnjeg univerzitetskog kursa "Liderstvo i razvojni omladinski rad" švedskog Univerziteta Jönköping biće održano u sredu 22. maja u 18…

.

Radionice za srednjoškolce

Niz radionica za srednjoškolce o zdravim stilovima života pod nazivom "Fake Free" počinje 11. maja u Novom Sadu. Namenjene su…

.

Intervju za posao može biti i zabavan

Intervju za posao ume da bude veoma stresna stvar, pogotovo ako nam je prvi put. Odakle početi, šta tačno reći…

.

Prijave za trening "Aktivni građani"

Centar za omladinski rad pozvao je mlade između 18 i 30 godina koji žive na teritoriji Novog Sada da se…

.

Najbolji alat za unapređenje posla

U sredu, 3. aprila, u 18 časova, Inspira hub u Subotici organizuje  besplatno predavanje na temu networkinga kao najboljeg alata…

  • 11:00 Dnevna soba
  • 12:00 Pre podne na O radiju
  • 12:30 Album nedelje
  • 12:45 Lampica
  • 13:00 Pre podne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo