...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Skejteri sa Exita rampu sele i na druge festivale

12.07.2015.

Skejteri su ove godine okupirali i Exit festival. O čemu se tu tačno radi razgovarali smo sa jednim od njih, Danetom Pisanjukom, koji je inače čest gost i u novosadskom skejt parku. Dane je za O radio rekao da je ideja potekla sa festivala Devet, koji je nedavno održan u Beogradu.

.

Foto: Facebook

"Festival Devet je želeo da okupi devet različitih umetnosti, i onda su i skejteri, kao jedna subkultura i neka vrsta umetnosti, imala za cilj da predstavi sebe na tom festivalu, pa smo napravili mini rampu. I onda kada smo već uložili materijal da je napravimo, došli smo na ideju da se ona sačuva i da se nastavi saradnja i sa drugim festivalima", rekao je Dane.

Rampu su sagradili Danetovi drugari Šmirgla i Žika, koji su bili glavni izvođači radova, a tu je bila i cela ekipa koja im je pomagala. Kako je objasnio, oni su dobili zaduženje da se u budućnosti staraju o rampi, da je sklapaju i rasklapaju.

"Rampa se dakle seli sa festivala na festival", kazao je on, a na Exitu je mogao da je ispoba svako ko zna da vozi skejt.

dane jpg

Photo: Luka Vogrinčič

Danilo je več prilično poznat i uspešan skejter, koji se redovno pojavljuje na domaćim, regionalnim, ali međunarodnim takmičenjima i tamo ostvaruje zapažene rezultate. Već pet godina vozi za Rope Scateboards tim, domaću firmu koja se osim skejt kulturom bavi i snow boarding-om i cloathing-om.

"Na taj način promovišemo ovu subkulturu, idemo na takmičenja i podržavamo neka lokalna dešavanja", kaže Dane.

Za njega će leto biti radno, jer u avgustu treba da nastupi na jednom ozbiljnijem takmičenju, pa se nada da će otvrariti dobar plasman. Ceo razgovor sa njim možete poslušati na kraju teksta.

M.L. 


Možda te još zanima:

.

Film koji te leči

Reditelj Marko Grba Singh potpisuje dokumentarni film "Rampart", koji se kroz prizmu porodičnih VHS snimaka bavi temom bombardovanja 1999. godine.…

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Prava umetnost će uvek dodirnuti mladog čoveka

Profesor filozofije u novosadskoj elitnoj gimnaziji "Jovan Jovanovič Zmaj" Aleksandar Turukalo, uz svoje profesionalno usmerenje već dugi niz godina na vrhunskom…

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Panel diskusija o pločama

Američki kutak Novi Sad obeležava Record Store Day uz panel diskusiju sa zanimljivim sagovornicima. U petak 19. aprila sa početkom…

.

Konkurs za Femiksetu

Femix kolektiv otvorio je konkurs za dvanaesto izdanje kompilacije Femikseta, na koji možete da se prijavite do 21. aprila.   

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 05:00 Music Mix by Bea
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo