...
TRENUTNO14:00 - 15:00Vaš DJ sat

Muzika

Mladi autori upotpunjuju program Dočeka 7528.

09.01.2020.

Među učesnicima Dočeka 7528. koji će 13. januara aktivirati više od 50 lokacija u Novom Sadu, predstaviće se i nekoliko novih imena sa domaće i evropske muzičke scene na koje, prema najavi organizatora, treba obratiti pažnju. 

.

Jedan od tih bendova su i pančevačke Ljubičice, autori muzike za popularnu seriju "Žigosani u reketu", dobitnici prve nagrade na takmičenju demo bendova "Tvoj zvuk", dvojac koji je u proteklih godinu dana dospeo u centar pažnje domaće publike. Jedan od "krivaca" za to je i njihova pesma "Jedva čekam rat ljudi protiv mašina" koju su objavili prošle godine i koja ih je lansirala na vrhove regionalnih top-lista.

U okviru Dočeka 7528. Ljubičice će nastupiti u Kulturnom centru Novog Sada 13. januara sa početkom u 21 čas. Rok, elektro-bluz i indi pop, koji donose Ljubičice, pojačaće i afro-soul i etno ritmovi Osječanke Aklee Neon, putujuće muzičarke i kantautorke. Ona će takođe nastupiti u Kulturnom centru Novog Sada, a ulaz za njen koncert je besplatan.

Poljska muzičarka Kinga Glik, jedna od najboljih basistkinja Evrope, poznata po interpretaciji čuvenog hita Erika Kleptona "Tears in Heaven" nastupiće u Radničkom domu od 20 časova. Kinga već iza sebe ima tri albuma i brojne nagrade – za novu nadu, otkriće godine i još nekolicinu priznanja.

nova8 png

Dobitnica nagrade za najbolje nastupe uživo "Vicous Music Award" DJ Nolah stiže iz Barselone i nastupiće na Kamernoj sceni SNP-a od 22 časa. Za nju to neće biti prvi nastup na neočekivanoj lokaciji, s obzirom na to da je pre dve godine nastupila na mostu preko reke Gard u Francuskoj, koji se nalazi na Uneskovoj listi svetske baštine.

Pored navedenih, u okviru Dočeka 7528. nastupiće i Lollobrigida u KS Svilara, najbolja ruska filharmonija iz Irkutska u Srpskom narodnom pozorištu, Dejan Petrović Big bend u Reformatorskoj crkvi, Goran Trajkoski u Gimnaziji "Laza Kostić", Elemental u Kožari SNP-a, Kralj Čačka u Novosadskom pozorištu, Svemirko u Kino sali Železničke stanice, Let 3 na maloj sceni SNP-a i brojni drugi izvođači.

Ulaznice za Doček 7528. mogu se pronaći na prodajnim mestima Gigstiksa, a sve informacije o izvođačima, satnici, lokacijama, prodaji ulaznica dostupne su na sajtu Dočeka i na društvenim mrežama.

Možda te još zanima:

.

Neda Nikolić: Tradicija u novom svetlu

Mnogo je vemena trebalo jednostavnom instrumentu koji postoji u tradiciji gotovo svakog naroda, da izađe iz senke i zauzme mesto…

.

Ne morate u Beč ili Krakov, sjajan doček je i u regionu

Poslednjih godina postalo je popularno da se za Novu godinu ode u neki evropski grad za doček. Uglavnom su to…

.

Gde ćeš za Novu?

Polako se bliži najluđa noć u godini, 31. decembar, datum kada se opraštamo od stare i dočekujemo Novu godinu. Kako…

.

Nedeljni vodič od 10. do 16. januara

Nadamo se da ste uspeli malo da se odmorite tokom praznika, jer vas ove nedelje očekuje gomila događaja u okviru…

.

Šta se za doček sprema u glavnim gradovima regiona?

Sve je spremno za najluđu noć u godini. Opraštamo se od stare 2021. i dočekujemo novu 2022. godinu. Ako planirate…

.

Gde u Novom Sadu dočekati Novu godinu?

Za razliku od prethodnih godina kada su Novosađani i Novosađanke Novu godinu dočekivali na Trgu slobode, ovog puta će biti…

  • 13:30 Pesma dana
  • 13:45 Prava stvar
  • 14:00 Vaš DJ sat
  • 15:00 Music mix by Anja
  • 16:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo