...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Radio Novi Sad live sa Uličnih svirača

02.09.2015.

Prema anketama Festival uličnih svirača jedn je od najomiljenijih među Novosađanima, pa je tako pravi prestiž biti njegov deo i biti uključen u sva ta šarenolika dešavanja koja nam predstoje od 3. do 5. septembra u Novom Sadu. Upravo zato je i Prvi program Radio Novog Sada, osmislio sjajan program, za koji im je bila potrebna cela jedna bina!

.

Kako je Radio Novi Sad deo Radio televizije Vojvodine, program koji su osmislili odvijaće se na RTV bini, na kojoj će se predstaviti i O radio, a ona će biti postavljena kod Srpskog narodnog pozorišta. Kako je najavio voditelj i muzički urednik Dean Beljanski, ekipa Radio Novog Sada uspela je da napravi dobar presek bendova koji su trenutno aktuelni. 

Svirke će biti prenošene uživo na talasima radija, a među bendovima će biti - za svačiji ukus ponešto. "O ukusima se ne da raspravljati, ali biće tu dobre muzike. Naravno, pre svakog nastupa razgovaraćemo sa svima koji nastupaju na našoj bini, i pokušati da napravimo zanimljivu i dinamičnu prezentaciju svakog učesnika", kazao je Dejan. 

On je sa nama podelio i svoje favorite sa RTV bine, tokom programa Radija Novi Sad, odnosno bend koji najviše želi da vidi, čuje i porazgovara sa njima, a to je Lira Vega, koji će nastupiti u petak. "Cela priča ovog benda ide u nekom nesretnom pravcu, kao i sa mnogim drugim underground bendovima na našim prostorima, tako da će ovo biti retka prilika da ih čujemo uživo", poručio je Beljanski.

Ekipa će pokušati da upozna sve ljude i sa onim izvođačima koji nisu muzičari. "Osim muzike pokušaćemo da iz prve ruke upoznamo Novosađane i sve one koji nas slušaju sa mnogobrojnim učesnicima ovogodišnjeg festivala. U terminima u kojima će u naš mobilni studio dolaziti gosti, pokušaćemo da akcenat ne bude samo na muzici, već i na drugim izvođačima koji nastupaju", rekao je Dejan za O radio.

Prema njegovom mišljenju, upravo ti drugi izvođači, glumci, akrobate, performeri, žongleri ili plesači, padnu u drugi plan, jer i u svom naslovu donosi muziku kao glavnu kategoriju.

Dejan je najavio da će svi oni koji neće imati priliku da budu na ulicama Novog Sada onog prvog, spektakularnog dana otvaranja festivala, kao i oni kojima će se mnogo svideti to što su smislili Let tri i Atheist Rap, moći da čuju ovaj nastup ponovo na talasima Radio Novog Sada sledeći dan. 

"Svi koji su mislili da će nešto propustit, evo obećavamo da neće. Koncert će biti ponovo emitovan u petak od 19 do 20 časova, taman dok O radio ne preuzme mikrofone drugog dana festivala", poručio je Dejan. 

Evo i programa RTV bine u vremenu kada je ona rezervisana za naše kolege sa prvog sprata, a na kraju teksta obavezno pogledajte još jedan teaser za iznenađenje koje vam spremamo u subotu u 22 sata na RTV bini.

M.L.

RTV bina – četvrtak

16:00 Radio Novi Sad Prvi program

16:30 Gravy Tune / rok

17:30 Mrs. May / pop rok

18:30 V.I.T.R.I.O.L. / neo klasika

 

RTV bina – petak 

16:00 Radio Novi Sad Prvi program

16:30 Branimir i Neprijatelji / rok, akustika

17:30 Šinobusi / bluz, rok

18:30 Lira Vega / alternative rok

 

RTV bina – subota 

16:00 Radio Novi Sad Prvi program

16:30 Vanya Con Trios / pop, akustika

17:30 Lorna Wing / alternativni, progresivni rok

18:30 Xanax / elektro rok

 

Oradio Surprise Teaser #uličnisvirači

Možda te još zanima:

.

Ivan Jegdić: Povratak na scenu

Ivan Jegdić je beogradski kantautor koji je svoju karijeru započeo kao ulični svirač, a sada iza njega stoje brojni nastupi…

.

Muziku je moguće stvarati na bilo čemu

Lorenco Mena je bubnjar, kompozitor, producent i DJ iz Madrida. Karijeru je počeo kao bubnjar, a onda je doboš i…

.

Završen Gradić fest: misija ispunjena!

Ako je suditi po misiji Festivala uličnih svirača, a to je da spoji neafirmisane muzičare i umetnike sa profesionalcima, onda…

.

Gradić fest, drugi dan: za svakog po nešto

Drugo veče Gradić festa ponudilo je od svega po nešto - ulične svirače, kantautore, klasičnu muziku, gitarske bendove, filmove, teatar…

.

Otvoren 23. Festival uličnih svirača: Puno ljudi i dobra atmosfera

U podgrađu Petrovaradinske tvrđave otvoren je 23. Festival uličnih svirača, popularni Gradić fest. Prvo veče definitivno su obeležili povorka koju…

.

MKDSL, Rusty Brass Band i Bojana Vunturišević predvode Gradić fest

Večeras počinje festival uličnih svirača. Kao i obično i ove godine započinje povorkom. Zbog radova u ulici Modene, povorka ne…

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 06:00 Music mix by Anja
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo