...
TRENUTNO16:45 - 17:00Prava stvar

Muzika / Festivali

Punk rock holiday valja za telo i duh

05.08.2015.

Ako zamislite da se na istom mestu, u isto vreme nalazi nekoliko hiljada pankera, onda se zamislili Punk rock holiday, koji je za svega dva dana pokazao da poštovanje, prijateljstvo i zajedništvo definitivno krasi pank zajednicu - ogromnu i itekako vrednu pažnje i priče. 

.

Punk rock festival zvanično je otvorio bend Dreamwalk, koji su se svojski trudili da privuku znatiželjne pankere u povratku sa plaže. To im je koliko-toliko pošlo za rukom jer je u svakom momentu ispred Main Stage-a bilo barem tridesetak ljudi.

Ono što može pojedincima predstavljati problem jeste vrućina, a svirke počinju već u tri popodne, pa se spas traži u reci. Ipak, kada su na stejdž stali Not on tour više ni vrućina nije bila problem i zagrevanje za odličnu žurku je počelo. Vreme kao da je letelo dok su se bendovi nizali jedan za drugim, tek na pauzi od petnaest minuta se mogao uhvatiti vazduh.

Upset noise, Astpai, War on women, Consumed i Misconduct su pošteno zagrejali ekipu za ono što je usledilo. Potpuni haos kada su na binu izašli Against me, a i stari znalci Anti-Flag su treći put na ovom festivalu. 

anti jpg

Veoma energičan nastup kog su pratile aktivističke poruke između pesama. Aniti-Flag su i ovog puta pokazali da definitivno znaju šta rade. Bubnjar Pat Thetic kaže da im je svaki put do sada nastup na PRH bio vrhunski.

"Oduševljen sam pozitivnom energijom koja se ovde širi poput zaraze. Pa, pogledaj samo, svi su nasmejani. Uostalom, ne bismo se toliko puta vraćali da nešto ne štima. Ovo je fenomenalna ideja i zaista treba da traje godinama."

Flogging Molly su apsolutni prvaci večeri. Bend čiji je stil folk-pank uspeo je publiku da dovede do neverovatne energije. U jednom momentu su na binu popeli i devojčicu koja je pokazala zavidno znanje tekstova pesama. Žurka je na Main Stage-u trajala do iza ponoći, nakon čega su se svi preselili na Beach Stage - zadužen za afterparti do ranih jutarnjih časova.

J.M.

Možda te još zanima:

.

Krosover kao restart!

Ajron Rigan (Iron Reagan) je sada već kultni, krosover bend iz Virdžinije. Nastali su više kao projekat/super grupa 2012. kada…

.

Oslanjamo se na muziku uz koju smo odrasli

Jedan od bendova koji je ove godine nastupio na festivalu Punk rock holiday, oduševio nas je više od ostalih. U…

.

Propagandhi: Zid mora da pukne!

Jedan on najunikatnijih i najosvešćenijih bendova u novijoj pank rok istoriji svakako su kandski Propagandhi. Još u prvoj polovini devedestih…

.

Do sledećeg pankerskog praznovanja!

Rastanci su nešto najteže na svetu. Posebno ako je u pitanju rastanak sa jednim od najlepših festivala. Mini uteha mogla…

.

Magija Tolmina i misterija tolminske kiše

Jedna od najboljih stvari kod festivala Punk rock holiday jeste činjenica da su kapije otvorene od jutra do mraka. Ovo…

  • 16:20 Popodne na O radiju
  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo