...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Punk rock holiday - šuma puna pankera!

04.08.2015.

Festivalsko leto u regionu je u punom jeku, a jedan od festivala koji je svakako zavredio pažnju jeste i Punk rock holiday, a O radio je kao i do sada licu mesta.

.

Punk rock holiday je od Slovenačkog Tolmina bukvalno napravio centar punk Univerzuma. Iako zvanično festival počinje danas, već sinoć su pankeri pokazali i dokazali da je ovaj muzički pravac svašta, ali nikako nije mrtav.

U kamp se moglo ući  dva dana pre zvaničnog otvaranja festivala, a čak ni kiša koja je padala nije usporila najvernije fanove kultnih pank rok, hardkor bendova da zauzmu svoje mesto. A ako zamislite da je šuma u kojoj je smešten čitav festival prepun pankera onda ostaje samo da zaključite da je atmosfera sjajna. Neki su prekratili vreme do prvog benda na Beach stejdzu igrajući igru u kojoj je poenta sruštiti flašu u sredini.


igra jpg

A neki su jednostavno čilirali.

spavanje jpg

kamp jpg

Reka Soča koja se proteže kroz ceo festival jeste hladna, ali to nije sprečilo entuzijaste da uživaju.

heh jpg

Na Beach stejdžu koji je jedini bio otvoren nultog dana nastupili su Petrol Girls koje su pošteno zagrejale atmosferu za stare znalce Scheisse Minnelli nakon kojih su na binu stali In-Sane i doveli publiku do delirijuma, a za kraj ono što su svi maltene i čekali- videti Anti-Flag na bini, ali u akustičnoj varijanti. Pričali smo da Semom, frontmenom Scheisse Minelli koji dolazi iz Nemačke a prvi put nastupaju na ovom festivalu, koji kaže da je velika čast uopšte biti ovde

"Ovo je zaista fenomenalan festival, ljudi su pozitivni i prepuni energije. Mi smo zaista svirali svuda i uvek odemo puni utisaka, što će naravno biti slučaj i ovaj put".

Pričajući o njihovoj turneji Sem kaže da su sada u problemu jer je bubnjar imao nezgodu kada ga je ujeo majmun

"Morali smo prilagoditi svirke i smanjiti opseg turneje zbog toga, jer on ne može još uvek da svira u fulu. Inače smo planirali da dođemo i do Srbije i da sviramo u Beogradu ali sada se to prolongira".

sajze jpg

Shieese Minelli

 gari jpg

In-Sane

antiflag jpg

Anti-Flag akustik

Večeras se žurka seli na Main Stage na kome će nastupati između ostalog i Against me!, Anti-Flag i Flogging Molly. Očekujemo odličan provod i čitamo se sutra sa intervjuima sa bendovima i zanimljivostima iz kampa.

Jelena Mijatović

Možda te još zanima:

.

Krosover kao restart!

Ajron Rigan (Iron Reagan) je sada već kultni, krosover bend iz Virdžinije. Nastali su više kao projekat/super grupa 2012. kada…

.

Oslanjamo se na muziku uz koju smo odrasli

Jedan od bendova koji je ove godine nastupio na festivalu Punk rock holiday, oduševio nas je više od ostalih. U…

.

Propagandhi: Zid mora da pukne!

Jedan on najunikatnijih i najosvešćenijih bendova u novijoj pank rok istoriji svakako su kandski Propagandhi. Još u prvoj polovini devedestih…

.

Do sledećeg pankerskog praznovanja!

Rastanci su nešto najteže na svetu. Posebno ako je u pitanju rastanak sa jednim od najlepših festivala. Mini uteha mogla…

.

Magija Tolmina i misterija tolminske kiše

Jedna od najboljih stvari kod festivala Punk rock holiday jeste činjenica da su kapije otvorene od jutra do mraka. Ovo…

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo