...
TRENUTNO05:00 - 10:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Poezika fest u junu u Novom Sadu

26.04.2015.

Treći regionalni festival autorske muzike POEZIKA održaće se 5. 6. i 7. juna 2015. godine, u Kulturnom centru Novog Sada, i u Galeriji ITD na Petrovaradinskoj tvrđavi. Na festivalu će se predstaviti autori, izvođači i stvaraoci iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Mađarske.

.

Priliku da svojim nastupima otvore festivalske večeri, i ove godine imaće kantautori odnosno kantautorke koji pobede na konkursu za posebne aktere festivala.

Osim koncerata, ovogodišnja POEZIKA ponudiće filmske projekcije, kao i edukativno-kreativni sadržaj u vidu radionica iz oblasti muzičke antropologije, medija i dokumentarnog muzičkog filma.

U studiju O radija gostovao je Dragan Krstić koji je najavio da će konkurs za učešće na festivalu trajati do 1. maja. “Potrebno je da pošaljete pesmu u mp3 formatu. Sve pesme su izložene na sajtu magazina Poezika i svako može da glasa za te pesme. Za sada je na konkurs pristiglo oko 30 pesama. Kantautori su odlični ima zaista veoma različitih vrsta i stilova muzike. Pesme su i na srpskom i na engleskom jeziku, pa svakako poslušajte njihova ostvarenja na sajtu“, kazao je Gradan za O radio.

Kako je Dragan najavio, program će se pomalo i razlikovati od prethodnih godina. Uvodničari na dve od tri večeri festivala će biti pobednici konkursa. “Jednog pobednika ćemo izabrati na osnovu glasova sa sajta, a drugog na osnovu glasova žirija. Posle njih će nastupiti Chris Eckman, Svemir, Rebel Star i Telemama iz Makedonije“, dodao je on.

Program će biti održan u Kulturnom centru u prostoru Tribine mladih i u velikoj Sali, ali ina još nekoliko lokaciju u gradu, koje Dragan za sada nije želeo da otkriva kako bi ostale iznenđenje!

Mladi umetnici! Prijavite se! Ima još dovoljno vremena za prijave, kako bismo svi zajedno imali prilike da čujemo i uživamo u autorksoj muzici, koja nam je svima preko potrebna!

M.L.

Možda te još zanima:

.

Poezika: Dolaze J.R.August, Katarina Pejak i The Strange

Deseto izdanje festivala "Poezika" biće održano 8. juna u Kulturnom centru Novog Sada, a nastupiće J.R.August, Katarina Pejak i bend…

.

Festival Poezika: Reč i melodija su jednako važni

Šesti festival Poezika, održan je u Kulturnom centru u Novom Sadu. Oradio iskoristio je ovu priliku da porazgovara sa organizatorom,…

.

Bitipatibi, On Tour, Turisti i Irena Žilić na festivalu Poezika

Osmo izdanje Festivala "Poezika" biće održano 8. i 9. juna u Kulturnom centru Novog Sada. Kako je najavljeno, nastupiće dream…

.

Poezika - festival malih čuda

Prethodnog vikenda održan je festival kantautora Poezika. To nije samo festival Kantautora već i festival pesnika. Tim povodom,gost o studiju…

.

Nedeljni vodič od 5. do 11. juna

Svirke, radionice, predstave i lepo vreme.

.

Festival poezika početkom juna u Novom Sadu

Četvrti festival "Poezika" održaće se u Kulturnom centru Novog Sada od 3. do 5. juna.

  • 00:00 Music Mix by Bea
  • 05:00 Music mix by Anja
  • 10:00 Pre podne na O radiju
  • 10:10 Pesma dana

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo