...
TRENUTNO16:00 - 22:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

PJ Harvey dolazi na INmusic festival

08.01.2016.

Britanska kantautorka PJ Harvey prvi put će nastupiti u Hrvatskoj na 11. izdanju INMusic festivala na zagrebačkom Jarunu, a faestival će ove godine biti održan od 20. do 22. juna, objavili su u organizatori festivala na svom sajtu.

.

Photo: Jetmir Idrizi, Priština

Polly Jean Harvey je drugi headlajner festivala, a osim nje nastupiće i bend Florence and the Machine, koja bi ove godine trebala nastupiti na Jarunu nakon što je prošle godine morala otkazati koncert zbog slomljenog stopala.

Festival je u međuvremenu ostao bez najavljenog nastupa Motorheada, budući da je vođa legendarnog trija Lemmy Kilmister krajem decembra umro od vrlo agresivnog oblika raka.

PJ Harvey jedna je od tri najznačajnije kantautorke u istoriji britanskog rocka, a publiku i kritiku oduševljava već 25 godina, istakao je zagrebački muzički kritičar Aleksandar Dragaš na konferenciji za novinare, a prenela Hina. Uz brojne nagrade, jedina je muzičarki koja je osvojila čak dve prestižne "Mercury Music" nagrade, čime je uvrštena i u Ginisovu knjigu rekorda.

Dugoočekivani deveti studijski album, koji je sniman uživo pred publikom u Somerset Houseu u Londonu, PJ Harvey je najavila za proleće, a radi se o "jedinstvenom umetničkom putovanju koje ju je odvelo na Kosovo, u Afganistan i Vašington". Osim koncerta u Hrvatskoj, PJ Harvey ove će godine nastupiti na festivalima u Engleskoj, Danskoj, Francuskoj, Slovačkoj, Poljskoj, Finskoj i Holandiji.

Direktor festivala Zoran Marić rekao je kako je INmusic najvažniji turistički događaj u kontinentalnoj Hrvatskoj, o čemu svedoče i prošlogodišnji podaci o ukupno 80.000 posetilaca tokom tri dana festivala.

Na 11. INMusic festivalu uz PJ Harvey i Florence and the Machine nastupiće Yeasayer i Pat Thomas and Kwashibu Area Band, a očekuje se i objava imena trećeg headlinera i mnogih drugih izvođača.

Cena trodnevne festivalske ulaznice iznosi 299 kuna (plus troškovi transakcije), dok cena za sedmodnevni festivalski kamp iznosi 200 kuna (plus troškovi transakcije) i dostupna je samo putem službenog INmusicova webshopa.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Prvi superkompjuter koji simulira ljudski mozak uskoro će biti uključen

Tim naučnika najavio je da će uključiti prvi superkompjuter na svetu koji je dizajniran da oponaša neuronsku mrežu ljudskog mozga.

.

Može li PC da parira "preskupom" Meku?

Došlo je vreme za novi računar. Skupili ste novac, međutim, niste sigurni u to da li je bolje da kupite…

.

Najbrži superkompjuter pokreće AMD-ov hardver

Prošle godine, nakon objave novog MI250X GPU-a, AMD je otkrio planove da pokreće prvi superkompjuter koji će probiti granicu eksaflopa,…

.

Kineski kompjuter pobedio Guglov!

Tim kineskih naučnika razvio je najmoćniji kvantni računar na svetu, sposoban da izvrši najmanje jedan zadatak 100 biliona puta brže…

.

Makedonska muzika za ceo svet

Prva knjiga Nenada Georgievskog na engleskom jeziku, u kojoj se nalaze kritički tekstovi o savremenoj makedonskoj muzici, nosi naziv "Press &…

.

Igrice (ni)su moj život

Pre nekoliko godina je jedan zid Novosadskog univerziteta krasio grafit "WOW took my brother" (WOW mi je uzeo brata). Kada…

  • 14:00 Eko linija
  • 15:00 Vaš DJ sat
  • 16:00 Music mix by Anja
  • 22:00 DiskOradio

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo