...
TRENUTNO00:00 - 06:00Music mix by Anja

Muzika / Festivali

Organizatori očekuju više od 200.000 ljudi

14.07.2018.

Prema saopštenju organizatora, drugo veče Exit festivala privuklo je takođe veliki broj posetilaca kao i prvo, pa se ukupan broj procenjuje na više od 90.000 za prva dva festivalska dana, što nagoveštava da bi ukupan broj za sva četiri dana mogao da premaši 200.000 ljudi, imajući u vidu da tek predstoje dva najposećenija dana.

.

Na Mejn stejdžu ekipa iz benda Maika je pokazala kako se pravi dobra atmosfera, a pre nastupa posetili su nas i u studiju Oradija na tvrđavi. Posle njih za dobru atmosferu na mejnu bili su zaduženi Ziggy Marley, French Montana, Burak Yeter i Jax Jones.

Oradio je tokom noći prenosio koncerte sa Fusion stejdža, tako će biti i večeras od 21h. Đorđe Miljenović aka Wikluh Sky je juče dva puta izlazio na bini Fusiona. Prvo kao Đorđe, a onda i sa Bad Copy ekipom. Pre nastupa i on je svratio do našeg studija (pogledajte video ispod). Za Bad Copy je vladalo veliko interesovanje i bila je baš ozbiljna gužva.

maika

Maika

Isto tako bilo je kada su svirali Irie FM i Nipplepeople, dok su na Explosive stejdžu, očekivano, najveće interesovanje izazvali legendarni Cockney Rejects i ništa manje atraktivni Madball.

Marko Nastić verovatno prvi put u istoriji Exit festivala nije zatvarao Dance arenu. Kako nam je rekao prilikom gostovanja, to mu se dopalo jer je stigao da se odmori. Osim njega, za ludu žurku na Dance areni bili su zaduženi Maceo Plex, Rødhåd, Carl Craig, Filip Xavi i Vladimir Aćić.

Večeras će publiku na Mejnu zabavljati Bajaga i Instruktori, Grace Jones, Ofenbach i Delta Heavy. Za groznicu subotnje večeri na Dance Areni zaduženi su Disciples, Boris Brejcha, Guy Gerber i Solomun, a na Fusion stage dolaze, pored ostalih, Slaves, Nikola Vranjković, Atheist Rap i Sunshine.

Ulaznice će po ceni od 2.990 dinara moći u toku dana da se kupe na svim prodajnim mestima Gigs Tix, dok će na kapijama ulaznica koštati 4.000 dinara.

silent disco

Silent disco

Na drugoj "Youth Fair" muzičkoj konferenciji, večeras u 21h u Institutu za transfuziju dizajna, ispod VIP bine, biće diskutovano o temi kako sistemski podržati razvoj domaće muzičke scene i plasirati domaće talente na međunarodnoj sceni.

Govoriće savetnica predsednice Vlade Srbije za digitalne i kreativne industrije, film i turizam Ana Ilić, odgovorni urednik programa Doma omladine Beograd Dragan Ambrozić i jedan od osnivača Exita i član borda Evropske festivalske asocijacije "Yourope" Ivan Milivojev. Moderatorka konferencije će biti urednica redakcije pop muzike Radio Beograda, Katarina Epštajn.

A sada pogledajte video sa druge večeri festivala

Možda te još zanima:

.

Burning man: mesto gde novac ne znači ništa!

"Burning man" je festival koji se svake godine održava u pustinji Black Rock, u američkoj državi Nevada, 160 kilometara od…

.

PetarZ: Analogni zvuk se vraća!

Petar Zorkić, PetarZ, je talentovani multi-instrumentalista, kompozitor, aranžer, tekstopisac i vokalni umetnik sa širokim muzičkim spektrom. Njegov pravac obuhvata fank,…

.

Kejt: Glas je moćna stvar!

Katarina Bogićević, poznatija kao Kejt, već duži niz godina pored glumačke gradi i muzičku karijeru. Šira publika je upoznala u…

.

Epica: Ne pravimo muziku da bi bili mejnstrim

Jedan od hedlajnera ovogodišnjeg EXIT-a bio je i holandski simfo-metal sastav Epica. Ovaj bend iza sebe ima čak osam studijskih…

.

Ne želimo da stalno radimo iste pesme

Beogradski bend Šajzerbiterlemon je imao tu čast da otvori ovogodišnji EXIT. To nije ni malo slučajno, jer je njihov drugi…

.

The Toasters: Publika nas menja

Kultni američki ska sastav The Toasters nakon četiri decenije staža na sceni "ne stiska kočnicu, već dodaje gas“. Iza sebe…

  • 00:00 Music mix by Anja
  • 06:00 Music Mix by Bea
  • 11:00 Y2K

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo