...
TRENUTNO17:00 - 18:00Radio Grafiti

Muzika / Festivali

Nišvil ipak na Tvrđavi u Nišu

31.07.2015.

Međunarodni džez festival Nišvil ipak će biti održan u Tvrđavi, jer je republički Zavod za zaštitu spomenika kulture poništio zabranu niškog Zavoda.

.

"Dobili smo e-mail sa rešenjem, što je nama dovoljno, iako pismo još nije stiglo", saopštio je Ivan Blagojević, direktor Nišvila. On smatra da će uspeti da postavi bine tačno onako kako je prvobitno bilo planiranio sa izuzetkom dečije igraonice, za koju će se tražiti novo rešenje. 

Bedemi na izlazu iz Tvrđave, na koje je opominjao Zavod za zaštitu spomenika, biće ograđeni, tako da će, kako je naglasio Blagojević, biti bezbedni i za posetioce i za Tvrđavu.

Ovogodišnji volonterski program Nišvila biće najveći koji je ikada organizovan u Srbiji.

"Imaćemo 400 volontera koji su izabrani od 1.002 kandidata iz 119 gradova u 20 zemalja sveta. Doći će volonteri iz Amerike i Brazila, osim već uobičajenih iz Francuske, Španije i drugih evropskih zemalja",rekao je Mladen Cvetković, šef volonterskog tima Nišvila.

Nišvil je najveći džez festival na Balkanu i održava se 32. put na Niškoj tvrđavi, od 13. do 16. avgusta. Dva dana pred početak festivala na amfitetru na Nišavi biće održani besplatni koncerti na "River Stejdžu". Festivalski program ove godine obuhvata 600 izvođača, na 90 koncerata, koji će se održavati na deset bina u Niškoj tvrđavi.

Naftna industrija Srbije, u okviru podrške Nišvil džez festivalu, organizuje muzički konkurs pod  nazivom "Daj glas za Nišvil" za neafirmisane i talentovane džez pevače svih uzrasta, koji će trajati do 3. avgusta. Kompanija je raspisala konkurs, a rezultati biće objavljeni 6. avgusta na sajtu www.nis.eu.

Svi zainteresovani više informacija mogu da pronađu na sajtu NIS-a www.nis.eu/nisvil-2015, a prijave mogu dostaviti na adresu nisville@nis.eu.

Najbolja četvorka, osim prilike da nastupi na najvećem džez festivalu u regionu, dobiće i po dve propusnice za kompletan program Nišvil festivala 2015, smeštaj tokom trajanja festivala kao i mogućnost učešća  u muzičkim radionicama zajedno sa renomiranim profesionalnim izvođačima.

Izvor:Tanjug

Možda te još zanima:

.

Nišville 2023. Kvalitet da pobedi, publika da uživa

Internacionalni džez festival Nišville počinje četvrtog avgusta. Tokom deset dana bogatog, multimedijalnog i multikulturalnog programa posetioci će uživati u nastupima…

.

Nišville: hip hop i filmovi, uz velika jazz imena

Jubilarni 15. Nišville jazz festival održava se od drugog do 11. avgusta, a glavni muzički program počinje u četvrtak. Nastupaju…

.

Svašta može biti džez i džez može biti svašta

Kad se među mladima pomene džez, retko ko ne pomisli na muziku iz prve polovine prošlog veka i na nešto…

.

Džez za sve uzraste

Ako se drugog dana Nišvila lako mogao izdvojiti favorit večeri, za treće veče se to ne bi moglo reći. Lisa…

.

Nišvil nije "samo" džez festival

Drugo veče Nišvila obeležio je džez bend koji postoji više od četri decenije - The Manhattan Transfer. Ekipa Oradija posetila…

.

Čeka nas bogato festivalsko leto

Sigurno se i u vašoj ekipi povela priča o tome kako postići i stići na sve festivale ove godine, s…

  • 16:30 Tehnologija
  • 16:45 Prava stvar
  • 17:00 Radio Grafiti
  • 18:00 Popodne na O radiju
  • 18:30 Album nedelje

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo