...
TRENUTNO00:00 - 05:00Music Mix by Majkić

Muzika / Festivali

Kraj Koncerta godine: Punk’s not Dead!

14.12.2014.

Savršeno finale Koncerta godine!

.

Novi Sad je uvek, ali uvek obozavao dan kada u njemu gostuju Goblini i Dubioza Kolektiv. Ništa drugačije nije bilo ni večeras, kada su binu Koncerta godine izašla ova dva benda! Atmosfera je do momenta njihovog nastupa bila već na najvišem nivou. Za to su bili zaslužni i svi bendovi koji su nastupili u toku večeri i to Grate, Sopot, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Škrtice, Marčelo & Iskaz, Hornsman Coyote i Bad Copy.

Neverovatna žurka se zakuvala baš uoči nastupa Goblina. Spens je bio prepun, a verujemo da nije postojala osoba u publici koja nije znala svaku reč nastupa ovog već kultnog punk benda. Kako je pevač Goblina Golub sa bine i poručio, “punk nije mrtav dok ima ovako predanu publiku”, koja može da napravi baš ovakvu atmosferu.
Tokom nastupa Goblini su za publiku imali i iznenađenje večeri, a to je objava prvih bendova koji će gostovati na ovogodišnjem Exit festivalu. To su naravno Škrtice, Eyesburn, Goblini, Eagles of Deathmetal i Motorhead, kako je O radio već ranije i obajvio.

Tokom gostovanja u studiju O radija Golub je rekao da je na Koncertu godine bilo sjajno, ne misleći samo na kvalitet svirke, već i na osećaj koji je dobijao od publike. “Mi smo rešili da ostanemo još i publika je užvala, malo smo duže svirali, ali nisu se ljutili ni momci iz Dubioze, koji su nastupili posle nas, a ni organizatori”, rekao je Golub.

Na pitanje naših voditeljki Jelene i Alme o tome kako je bilo najaviti nove izvođače Exit festivala, Golub je rekao da je pre oko godinu dana radio intervju vezan za najbitnije albume koji su promenili negov muzički ukus i muziku koju voli da sluša. “Zapravo, Ase of Spades od Motorhead je album koji obožavam. Oni su promenili moj način razmišljanja, pomerili su me ka drugim mužičkim vodama i zalsužni su za ono što sam danas – čovek koji sluša muziku, a ne samo izvodi. Izuzetna čast mi je bila najaviti Motorhead, ali i staviti ime Goblini pored njih”, rekao je Golub.

Najavio je i NOVI album Gobilna, koji će bend početi da snima već početkom 2015. godine. “Treba nam više vremena da napravimo novi album, ali krećemo. Da li će to biti dobra vest, ne znamo još, ali jedva čekamo da napravimo tih oko 12 pesama i tada one više neće pripadati nama, već ljudima koji će ga slušati”, dodao je Golub.

Dubioza Kolektiv je opravdala titulu benda koji je zatvorio koncert. Ne zaboravimo, ovaj događaj je jedan od brendova Novog Sada, koji je generacijama ljudi značio mnogo više nego što to možda možemo i da zamislimo. U godinama kada je Koncert godine nastao, to je bio možda jedini događaj na kojem su mladi, koji slušaju rokenrol, mogli da dobiju satisfakciju svirke uživo u tako velikom formatu, sa tako mnogobrojnom “kompilacijom” domaćih bendova uživo. Dubioza je predstavnik mlade generacije koja danas isto tako vodi borbu za “svoje parče neba”. Svirka je prodrmala Spens, prvi redovi su eksplodirali na taktove poznatih melodija i dah neobuzdane, revolucionarne energije mogao se osetiti bez ikakve dvojbe.

Pre ova dva velikana regionalne rok i pank scene, nastpili su i S.A.R.S. Beskompromisnom svirkom na bini, oni su poručili predstavnicima vlade da treba da počnu da se bave važnim stvarima kao što su legalizacija marihuane u medicinske svrhe, za lečenje raznih bolesti uključujući i karcinome svih vrsta - “Lekalizacija” i “Tijaninim zakonom” koji bi podrazumevao efikasne i instant mere u slučaju nestanka maloletnika i sprečio da se dešavaju tragedije kakvu je doživela mlada Tijana.

Suma sumarum iliti Šuma šumarum – bio je ovo jedan odličan Koncert godine, a ekipa O radija nada se da će prenositi još mnogo mnogo njih.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Bogata koncertna godina je iza nas

Januar je idealan sa sumiranje utisaka iz prošle i pravljenje planova za narednu godinu. Upravo iz tog razloga, vreme je…

.

Ključevi Omladinske prestonice Evrope predati Amijenu

Ključevi Omladinske prestonice Evrope u petak su, na svečanosti održanoj u Srpskom narodnom pozorištu, predati francuskom gradu Amijenu. 

.

I ove godine dva dočeka u Novom Sadu

Bajaga i instruktori sa kvartetom i horom, Artan Lili, Mahmut Orhan, Let 3, TAPAN Live i mnogi drugi izvođači nastupiće…

.

Džepna muzička ekskurzija

Treći Pocket Globe ciklus, koji od septembra u Kulturnoj stanici Eđšeg predstavlja svetsku, nekomercijalnu muziku, sada donosi romske-etno-džez zvuke. U…

.

U očekivanju nekog boljeg života

Novosadsko udruženje "Prevent" obeležiće 1. decembar, Svetski dan borbe protiv Side, koncertom koji ima humanitarni i edukativni karakter. Jedan od…

.

Stereo Banana: Mi smo Natural brothers!

Ako ste ovaj muzički sastav nekada čuli uživo, znate zašto bi trebalo da ih slušate opet. Ako ih niste slušali…

  • 00:00 Music Mix by Majkić
  • 05:00 Music mix by Marko
  • 11:00 Škripa

Kalendar događaja

Januar 2020.
PonUtoSreČetPetSubNed
  
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
  

Anketa

Koliko verujete u horoskop?

Oradio logo