...
TRENUTNO21:00 - 00:00Music Mix by Bea

Muzika / Festivali

Kraj Koncerta godine: Punk’s not Dead!

14.12.2014.

Savršeno finale Koncerta godine!

.

Novi Sad je uvek, ali uvek obozavao dan kada u njemu gostuju Goblini i Dubioza Kolektiv. Ništa drugačije nije bilo ni večeras, kada su binu Koncerta godine izašla ova dva benda! Atmosfera je do momenta njihovog nastupa bila već na najvišem nivou. Za to su bili zaslužni i svi bendovi koji su nastupili u toku večeri i to Grate, Sopot, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, Škrtice, Marčelo & Iskaz, Hornsman Coyote i Bad Copy.

Neverovatna žurka se zakuvala baš uoči nastupa Goblina. Spens je bio prepun, a verujemo da nije postojala osoba u publici koja nije znala svaku reč nastupa ovog već kultnog punk benda. Kako je pevač Goblina Golub sa bine i poručio, “punk nije mrtav dok ima ovako predanu publiku”, koja može da napravi baš ovakvu atmosferu.
Tokom nastupa Goblini su za publiku imali i iznenađenje večeri, a to je objava prvih bendova koji će gostovati na ovogodišnjem Exit festivalu. To su naravno Škrtice, Eyesburn, Goblini, Eagles of Deathmetal i Motorhead, kako je O radio već ranije i obajvio.

Tokom gostovanja u studiju O radija Golub je rekao da je na Koncertu godine bilo sjajno, ne misleći samo na kvalitet svirke, već i na osećaj koji je dobijao od publike. “Mi smo rešili da ostanemo još i publika je užvala, malo smo duže svirali, ali nisu se ljutili ni momci iz Dubioze, koji su nastupili posle nas, a ni organizatori”, rekao je Golub.

Na pitanje naših voditeljki Jelene i Alme o tome kako je bilo najaviti nove izvođače Exit festivala, Golub je rekao da je pre oko godinu dana radio intervju vezan za najbitnije albume koji su promenili negov muzički ukus i muziku koju voli da sluša. “Zapravo, Ase of Spades od Motorhead je album koji obožavam. Oni su promenili moj način razmišljanja, pomerili su me ka drugim mužičkim vodama i zalsužni su za ono što sam danas – čovek koji sluša muziku, a ne samo izvodi. Izuzetna čast mi je bila najaviti Motorhead, ali i staviti ime Goblini pored njih”, rekao je Golub.

Najavio je i NOVI album Gobilna, koji će bend početi da snima već početkom 2015. godine. “Treba nam više vremena da napravimo novi album, ali krećemo. Da li će to biti dobra vest, ne znamo još, ali jedva čekamo da napravimo tih oko 12 pesama i tada one više neće pripadati nama, već ljudima koji će ga slušati”, dodao je Golub.

Dubioza Kolektiv je opravdala titulu benda koji je zatvorio koncert. Ne zaboravimo, ovaj događaj je jedan od brendova Novog Sada, koji je generacijama ljudi značio mnogo više nego što to možda možemo i da zamislimo. U godinama kada je Koncert godine nastao, to je bio možda jedini događaj na kojem su mladi, koji slušaju rokenrol, mogli da dobiju satisfakciju svirke uživo u tako velikom formatu, sa tako mnogobrojnom “kompilacijom” domaćih bendova uživo. Dubioza je predstavnik mlade generacije koja danas isto tako vodi borbu za “svoje parče neba”. Svirka je prodrmala Spens, prvi redovi su eksplodirali na taktove poznatih melodija i dah neobuzdane, revolucionarne energije mogao se osetiti bez ikakve dvojbe.

Pre ova dva velikana regionalne rok i pank scene, nastpili su i S.A.R.S. Beskompromisnom svirkom na bini, oni su poručili predstavnicima vlade da treba da počnu da se bave važnim stvarima kao što su legalizacija marihuane u medicinske svrhe, za lečenje raznih bolesti uključujući i karcinome svih vrsta - “Lekalizacija” i “Tijaninim zakonom” koji bi podrazumevao efikasne i instant mere u slučaju nestanka maloletnika i sprečio da se dešavaju tragedije kakvu je doživela mlada Tijana.

Suma sumarum iliti Šuma šumarum – bio je ovo jedan odličan Koncert godine, a ekipa O radija nada se da će prenositi još mnogo mnogo njih.

M.L.

Možda te još zanima:

.

Nedeljni vodič od 22. do 28. aprila

Poslednja nedelja aprila bogata je raznolikim događajima.

.

Short Reports u novom formatu kreću na turneju

Novosadski bend Short Reports započeo je novo poglavlje sa novom postavkom benda koju čine Nemanja Velimirović, vokal i gitara, i…

.

Nedeljni vodič od 15. do 21. aprila

Sredina aprila donosi događaje raznovrsnog i bogatog sadržaja, očekuju vas filmske projekcije, koncerti, žurke i stand up večeri.

.

Nedeljni vodič od 8. do 14. aprila

Ove nedelje u Novom Sadu vas očekuje dosta raznovrsnih događaja, od izložbi, kvizova i filmskih projekcija, do žurki, koncerata i…

.

Nedeljni vodič od 1. do 7. aprila

Početak aprila ispunjen je interesantnim događajima, pa će svako moći da pronađe nešto po svom ukusu. Očekuju vas koncerti i…

.

Nedeljni vodič od 25. do 31. marta

Poslednja nedelja marta donosi u Novi Sad veliki broj interesantnih događaja, među kojima je najviše koncerata.

  • 19:45 Prava stvar
  • 20:00 Superoperater
  • 21:00 Music Mix by Bea

Anketa

U kojoj formi najčešće pratite Oradio?

Oradio logo